Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
4890 i HDMI
STRANA 1 OD 1
Daum 4890 i HDMI 24.09.2009. 22:44 T20386

status: user
broj poruka: 12796
Cek prvo da vam ispricam ceo cirkus koji me uhvatio...

Crkne mi GTX280 posle 8 meseci, pocne jednostavno da izbacuje artifakte, i naravno reklamiram ga, necu da navodim gde, i nazalost, GTX280 se vise i ne proizvodi pa ga nema na stanju, niti ko zna da li ce ga biti... Isto sa GTX285...

Smoren lepo, bez namere da cekam da dobiju nesto, posto su me obavestili da ne znaju kad im sta stize, uzmem u zamenu Saphire 4890 1GB DDR5...

...ali ne lezi vraze, opet neki problem...

Naime, imam 2x Benq G2220HDA, full hd monitora, i posto ovaj 4890 nema 2x DVI, morao sam jedan da povezem na HDMI, pa na HDMI nakacim DVI to D-Sub adapter i na kraju monitor, ali drajver mi ne detektuje uopste monitor...

Igrao sam se malo sa Catalyst panelom, ali nisam uspeo nista da postignem, mozda sam nesto propustio, ali sumnjam...

Takodje sam na istu konekciju probao i Samsung 656 full HDTV od 37 inca i isti problem...
Probao sam doduse HDMI direktan na TV i radi, doduse slika je mutna nekako, isti slucaj kad sam GTX280 povezivao na HDMI...

Jel ima neko resenje?
Equinoxe Re: 24.09.2009. 22:58 #142741

broj poruka: 12057

Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener.

Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re: 24.09.2009. 23:03 #142744

Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub...

...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu...

::
:: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
acayo Re: Re: Re: 24.09.2009. 23:05 #142746

broj poruka: 851
mozda ti ne valja adapter?

:: Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub..
:: ...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: ::
:: :: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: :: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
Daum Re: Re: Re: Re: 24.09.2009. 23:06 #142749

e jbg, nemam drugi da probam...

:: mozda ti ne valja adapter
:: :: Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub..
:: :: ...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu..
:: :: _________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: ::
:: :: :: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: :: :: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
acayo Re: Re: Re: Re: Re: 24.09.2009. 23:11 #142751

a jer su oni gurnuli tu GTX280 u neki komp tamo gde si kupio da vide jel i kod njih zabada?

:: e jbg, nemam drugi da probam..
:: :: mozda ti ne valja adapter
:: :: :: Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub..
:: :: :: ...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu..
:: :: :: _________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: ::
:: :: :: :: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: :: :: :: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
Daum Re: Re: Re: Re: Re: Re: 24.09.2009. 23:16 #142753

Pa verovatno jesu, jer sam mogao da cekam da im stigne GTX280, znaci verovatno nikad, a nisu mi spominjali GTX285 kao opciju...

Nisu ni morali da probaju, probao sam kartu na XP SP3 i W7 koristeci redom 5 drajvera pocevsi od 186.18... Radi 15 minuta i krene ludilo od artifakta u svakoj igri...
Imao sam vec felericne karte, desavala mi se slicna stvar davno kad sam imao 6800GT...

:: a jer su oni gurnuli tu GTX280 u neki komp tamo gde si kupio da vide jel i kod njih zabada
:: :: e jbg, nemam drugi da probam..
:: :: :: mozda ti ne valja adapter
:: :: :: :: Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub..
:: :: :: :: ...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu..
:: :: :: :: _________________
:: :: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: :: :: :: :: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
Daum ... 24.09.2009. 23:18 #142755

I dalje mi ne ide u glavu zasto je slika direktno na HDMI-u na TV-u mutnija malo...

obradmi Izgleda te zeza kabl 24.09.2009. 23:23 #142756

broj poruka: 7723
posto nije native hdmi ,ali ako je drugi display ukljucen ,u display properties mora da ti se pojavi kao mala ikona monitora i ides na enable desni klik.Force TV detection je zadnja opcija koja se koristi kada nesto nije u redu.On kad preuzme TV mozes na njega dizes sistem i sve.
acayo Re: ... 24.09.2009. 23:26 #142757

meni je na monitoru slika mutnija kad nije u prirodnoj rezoluciji, kad stavim 1440x900 sva izgleda kao da je nego sliku vodom polio pa se razmazalo a kad stavim na 1680x1050 sve je super.za TV ne znam

:: I dalje mi ne ide u glavu zasto je slika direktno na HDMI-u na TV-u mutnija malo..
obradmi Force TV detection ti ukljuci video izlaz 24.09.2009. 23:29 #142759

cak i da nije kabl prikljucen ,znaci na force TV detection bi morao da dobijes nesto ,pod uslovom da ti je kabl u redu.
Daum Re: Force TV detection ti ukljuci video izlaz 24.09.2009. 23:32 #142761

Ok, gde se forsira detekcija, ne mogu da se snadjem u Catalyst Control panelu...

:: cak i da nije kabl prikljucen ,znaci na force TV detection bi morao da dobijes nesto ,pod uslovom da ti je kabl u redu.
Daum Re: Re: ... 24.09.2009. 23:34 #142763

Sto je najgore, stoji mi TV u 1920x1080, ali slika je cudna, zamucena nekako cudno...

Isti problem sam imao kad sam preko GTX280 povezivao TV...

:: meni je na monitoru slika mutnija kad nije u prirodnoj rezoluciji, kad stavim 1440x900 sva izgleda kao da je nego sliku vodom polio pa se razmazalo a kad stavim na 1680x1050 sve je super.za TV ne zna
:: :: I dalje mi ne ide u glavu zasto je slika direktno na HDMI-u na TV-u mutnija malo..
acayo Re: Re: Re: ... 24.09.2009. 23:36 #142764

ko zna mozda treba da se kalibrira malo slika mozda to imas u meniu TV-a,kao sto imaju neki monitori dugme za kalibraciju

:: Sto je najgore, stoji mi TV u 1920x1080, ali slika je cudna, zamucena nekako cudno..
:: Isti problem sam imao kad sam preko GTX280 povezivao TV..
:: :: meni je na monitoru slika mutnija kad nije u prirodnoj rezoluciji, kad stavim 1440x900 sva izgleda kao da je nego sliku vodom polio pa se razmazalo a kad stavim na 1680x1050 sve je super.za TV ne zna
:: :: :: I dalje mi ne ide u glavu zasto je slika direktno na HDMI-u na TV-u mutnija malo..
:: :: :: _________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
Daum Re: Re: Re: Re: ... 24.09.2009. 23:38 #142766

Moguce... nije mi trebalo to nesto preterano pa se nisam ni trudio...

:: ko zna mozda treba da se kalibrira malo slika mozda to imas u meniu TV-a,kao sto imaju neki monitori dugme za kalibracij
:: :: Sto je najgore, stoji mi TV u 1920x1080, ali slika je cudna, zamucena nekako cudno..
:: :: Isti problem sam imao kad sam preko GTX280 povezivao TV..
:: :: :: meni je na monitoru slika mutnija kad nije u prirodnoj rezoluciji, kad stavim 1440x900 sva izgleda kao da je nego sliku vodom polio pa se razmazalo a kad stavim na 1680x1050 sve je super.za TV ne zna
:: :: :: :: I dalje mi ne ide u glavu zasto je slika direktno na HDMI-u na TV-u mutnija malo..
:: :: :: :: _________________
:: :: :: :: Scourge of PCBerza
obradmi Idi na display menager u catalisty 24.09.2009. 23:40 #142768

ne koristi basic option catalist ,nego advanced,u display menager imas display properties i display options ,u display option ti je force tv detection,e sad ako ti je mutna slika moras da menjas rezoluciju tog drugog display-a i refresh rate ,to radis u display properties.Kad je ukljucen drugi display tu imas 2 male ikone monitora ,po tome znas da je taj drugi display ukljucen.

Equinoxe Re: Re: Re: 24.09.2009. 23:55 #142771

broj poruka: 12057

Oklen mi HDMI na HDMI ?

Imam 2 x DVI + S kao i ti. Znači secondary DVI -> HDMI pa na monitor / TV.

Sa laptopa:
http://img200.imageshack.us/img200/1029/76124330.jpg

Sa desktopa:
http://img28.imageshack.us/img28/5613/sshot1a.jpg

:: Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub..
:: ...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu..
:: :: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: :: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
Daum Re: Re: Re: Re: 25.09.2009. 00:16 #142775

Mislio sam da imas isto jedan DVI i jedan HDMI izlaz...

..koristim btw advanced control panel, u onom basic djubretu ionako nema niceg, ali nemam opciju force tv u display options nazalost...

Nema vajde od ovoga izgleda, previse mu je to konekcija da bi shvatio on sta se desava...

:: Oklen mi HDMI na HDMI ?
:: Imam 2 x DVI + S kao i ti. Znači secondary DVI -> HDMI pa na monitor / TV
:: Sa laptopa
:: http://img200.imageshack.us/img200/1029/76124330.jp
:: Sa desktopa
:: http://img28.imageshack.us/img28/5613/sshot1a.jp
:: :: Da, ali ti si zaboo direktno HDMI na HDMi, dok sam ja povezao HDMI/DVI/D-Sub..
:: :: ...sem toga, ne mogu da nadjem te opcije sto si naveo u Catalyst control panelu..
:: :: :: Jesi probao da forciraš TV detect u Display Options ? I da overiš Chack for dispays whenever CCC is opener
:: :: :: Imam ASUS 4890 Top 1GB i zabo sam DELL 2408WFP preko HDMI i radilo je lepo, kao i na LG 32` LCD. Kao klasični display
obradmi Jel ti se u display properties 25.09.2009. 00:25 #142776

pojave 2 ikone monitora ili jedna ,ako vidis 2 ikone monitora ,na taj drugi idi desni klik i enable.Radi to provereno kod svih.Ako vidis jednu ikonu monitora ,a ne dve ,to znaci da drugi display nije ukljucen uopste,sto znaci problem sa kablom ,ja nisam sreo ATI koja ne detektuje drugi display ili TV.Malo prostudiraj proradice sigurno pod uslovom da ti je kabl ok.
Daum Re: Jel ti se u display properties 25.09.2009. 00:33 #142777

E jbg, nisam toliki tupson... Nema uopste ikone drugog monitora, sve sam probao...

:: pojave 2 ikone monitora ili jedna ,ako vidis 2 ikone monitora ,na taj drugi idi desni klik i enable.Radi to provereno kod svih.Ako vidis jednu ikonu monitora ,a ne dve ,to znaci da drugi display nije ukljucen uopste,sto znaci problem sa kablom ,ja nisam sreo ATI koja ne detektuje drugi display ili TV.Malo prostudiraj proradice sigurno pod uslovom da ti je kabl ok.
obradmi Idi na broj 2 u display properties 25.09.2009. 00:40 #142779

desni klik i enable,ako tu nista ne uradis onda je kabl sigurno ili levim klikom misa prevuci broj dva u to polje levo i restartuj masinu ,ako ne reaguje drugi display onda je kabl sigurno.
Daum Re: Idi na broj 2 u display properties 25.09.2009. 01:12 #142781

Vec sam rekao, ne detektuje se drugi monitor u control panelu... Pa znao bih toliko da uradim da se on vidi...

:: desni klik i enable,ako tu nista ne uradis onda je kabl sigurno ili levim klikom misa prevuci broj dva u to polje levo i restartuj masinu ,ako ne reaguje drugi display onda je kabl sigurno.
Daum ... 25.09.2009. 01:27 #142784

Nije vise ni bitno. Dosetio sam se da imam u ormaru njesra neko ATI 2400Pro, sa pasivnim hladjenjem. Ne trazi cak ni dodatno napajanje nikakvo. Turio sam ga u drugi slot, i eto slike preko DVI adaptera :D

Hvala u svakom slucaju na savetima svima...

SkyFire Spade ti sa konja na magarca :) 25.09.2009. 03:00 #142796

broj poruka: 18472
Koji si ti lik.Ne mozes da se snadjes sa Control Panelom..
Ajde otkupicu ti ja taj 4890,i onako mi treba..Jel dosta 100 eur?
Mislim da ti je puna kapa obzirom da se bunis da ti nesto ne stima.
Kod mene ce sve da fercera
P.S.Ko ti je kriv kad kupujes nvidia sr@nj@

Green Green Grass Of Home

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs