Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li uspeva ventilator sa donje strane kućišta da ``dobaci`` dovoljno hladnog vazduha do grafičke ?
STRANA 1 OD 1
Slavuj Da li uspeva ventilator sa donje strane kućišta da ``dobaci`` dovoljno hladnog vazduha do grafičke ? 24.09.2009. 19:11 T20379

status: user
broj poruka: 2236
Npr. ako bih stavio Accelero S1 i dole Noctua P12 da duva ka gore, ne znam da li bi to bilo ``dovoljno`` da mi grafička radi na ispod 70°C, pošto sa fabričkim Zalmanom 830 nije radila na više od 62-3, po najgorim vrućinama.

Naravno, sa zadnje strane kućišta bih poskidao sve limčiće iza slotova, da topao vazduh sa grafičke ima kuda da izađe.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 24.09.2009. 20:15 #142691

broj poruka: 2353
...po svemu sto sam do sad video, taj donji ventilator je problem samo zbog prasine, tako da mora da ima filter na sebi...
Druga stvar, ...zavisi kakav je polozaj ploce, tj gde se nalazi graficka u odnosu na taj donji ventilator...

Najbolje resenje je definitivno da sto vise njih izvlaci vazduh, tj da su sto jaci ventilatori iza i na vrhu kucista (u visini procesora), a da ubacuju preko hardova i sa strane (prednja donja strana i gde se nalaze graficke), jos jedan uslov je da graficka ima svoj kanal za odvod toplog vazduha, kao Radeon 4870/4890 i nVidia GT2XX serija sa onim DualSlot hladnjakom... sto kod tebe nije slucaj, jer pominjes Zalman-ov cooler...

...mozda ce ti pomoci jedna mala stvarcica, ...cak sam siguran, stavlja se na otvore za ekspanzione kartice, a svrha joj je da odvlaci topao vazduh sa kartica... pokriva odprilike 4-5 slotova, sto je predvidjeno za SLI/CF graficke, i ima jedan veci, obicno 120-140mm fan na njemu, kao kutija... Ne secam se na kom sam kucistu to video, ali sam siguran da bi ti to podosta pomoglo u odvlacenju toplog vazduha...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 24.09.2009. 22:20 #142731

broj poruka: 2353
...ovako nesto:
http://www.lian-li.com.tw/v2/en/product/product06.php?pr_index=231&cl_index=2&sc_index=34&ss_index=83&g=f

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs