Lg ima lepu sliku ali ponekad bas naprave ruzne monitore....mislim na postolja i okvir......kod LG primetices da je malko mrachnija slika nego kod drugih firmi ali ipak ima lepu sliku. Ako vec zelis za19000 dinara monitor pogledaj ovaj LG model
I pri svemu tome taj BenQ monitor je Full HD 1920x1080, ima hdmi, a dizajn je stvarno solidan, deluje futuristicki.
Jedino sto je BenQ, ali i ja se dvoumim da li da ga uzmem ili ne.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Dali ti odgovara Benq 24 `/DVI/HDMI/Full HD :: :: Cena je oko 16k,proveri sekciju monitori u Tehnomaniji :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
E da benq zasto da ne to je jako dobra kupovina......samo probaj sliku pre kupovine da vidis da li je kvalitetna. Odlican predlog za 17000 dinara zaista. To ti je za sad THE BEST BUY kupi BENQ G2420HD!!!!
Ma pikiram ga, interesuje me da li ga neko koristi i kakav je? Vec izvesno vreme upotrebljavam Benq G2010WAP i sjajan je a bio je extra jeftin, pa mi pada na pamet da prosirim desktop sa jos jednim Benquom ali dvi. Ovaj, gore navedeni je 13k dinara. Sta mislite?
Slazem se za 24 Benq ali vidi sliku prvo na njemu, inace ja imam...
23.09.2009. 12:21
status: user broj poruka: 228
Slazem se za Benq da je po karakteristikama extra, a i ta dijagonala mi se svidja 24 je ipak 24. Samo prvo vidi sliku ako je moguce uzivo. Ja inace imam Samsung SyncMaster 2343NW (2048 X 1152, 23 inca) kupljen za 17 000 pre pola godine. Sada bi mozda mogao da se nadje za 15 000. Ne znam za sta koristis komp. Meni je on za internet i za neki osnovni rad OK. Iskreno nisam igrao neke zahtevnije igrice duze vemena da bih mogao da primetim nesto lose. Ako te nesto dalje zanima u vezi ovog monitora pitaj slobodno. Moj ti je savet da sliku na monitoru vidis uzivo pre nego sto ga kupis, to u nekim radnjama moze. :)
Vidi ovako Samsungova T serija je cista komercijala i svaki BW ce ih otkinuti,u pitanju su sasvim obicni modeli bez ikakvih naprednih dodataka,nema Full HD,dodatni cip za poboljsanje slike(koji imaju BW monitori)..,uz sve to jos moras da pazis koji panel uzimas,za tu velicinu ni 6 mrtvih piksela nije dosta za reklamaciju.Znaci nebi uzeo Samsung T seriju ni u snu.
PS:svojevremeno sam uzeo po mnogima u ono vreme najbolji 4:3 monitor(931BF)i uleteo mi je A panel,sreca u nesreci sto je rikuno vga pa sam ga zamenio za 206BW,inace je slika bila,pa blago je reci sto puta gora od CRT-a.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ...jos jedan glas za samsung t 22 :: :: :: Svako ima pravo da bude glup za svoje par :: ::
t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili t220 ili ... :)))))))
Zasto svi gledate povrsno?Prvo zasta si se uhvatio je DC koji nema nikakve veze,pogledaj static pa ces videti da imaju indentican(1000:1)a on je ustvari bitan.Uostalom ko koristi DC od vas?Profesionalci koriste automatska setovanja tipa:TXT za pisanje,GAME za igranje...,a mi ovde izmisljamo toplu vodu.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: koja je fora da na primer 2032BW i 2232BW imaju 3000:1 Dynamic Contrast a T200 i T220 20000:1 ? :: :: ::
Izmedju Samsunga i LG-a, definitivno LG, vidjao sam i znam vise njih sa crknutim Samsungom. LG mi radi vec 3 godine savrseno i ima jako lepe boje i sliku. Probijanje je minimalno. Sto se tice malo pristojnijih monitora definitivno Dell. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Samsung 710N TFT i radi jos uvek ne kod mene ali radi star je skoro 5 godina... A sada2032BW isto perfektan bez i jednog bad piksela vec godinu dana...
Pa zanimljivi predlozi...sto se tice ovog t220 citao sam da se njemu jako cesto pojavljuju mrtvi pikseli,i da mu je to postolje malo sjebano,ovaj benq deluje ok,mada mi je nekako previse prost,ali sto se tice performansi stvarno otkida. Lg menja monitore odmah,ako se pojavi samo 1 mrtav pukses,dok kod samsunga mora da se ceka na 3...
Broj piksela koji su ti potrebni za garanciju(pozivanje na istu)kod monitora od 20 incha iznosi 5,7xxx ili ti 6.Znao sam formulu za izracunavanje ali sam zaboravio.
No uostalom nazovi ERC pa ih pitaj koliko ti treba mrtvih piksela za T220 da bi ostvario garanciju.Ako bude ispo 2 DOT-a ja se besim na terazije ili dajem dupe (Bojanu)Pajticu.
:: :: Pa zanimljivi predlozi...sto se tice ovog t220 citao sam da se njemu jako cesto pojavljuju mrtvi pikseli,i da mu je to postolje malo sjebano,ovaj benq deluje ok,mada mi je nekako previse prost,ali sto se tice performansi stvarno otkida. Lg menja monitore odmah,ako se pojavi samo 1 mrtav pukses,dok kod samsunga mora da se ceka na 3.. :: ::
Ne uzimaj T seriju, to je cista glupost. U realnom radu neces primetiti razliku, osim ako nisi profesionalac. Pre 3 i po godine sam kupio ViewSonic i dao 30 000 za njega, 17 ica P serija. Sada imam odmah pored njega ( oba monitora su mi na zidu i istovremeno rade ) Samsunga 2343NW i u svakodnevnom radu ne primecujem razliku. Razlike ima naravno ako hoces da cepidlacis, ali tada spremi pare. Moj ti je savet kao nekoga ko je kupovao skuplji monitor - idi na najbolji odnos cena - kvalitet i da imas dobru garanciju. Ne znam kako stvari stoja kod LGa ali Samsung je OK. Sto se tice 0 mrtvih piksela, batali price, ukljuci monitor tamo gde ga kupujes i pogledaj ga u par boja, promeni pozadinu i to ti je to. I da dodam: u pravu su za static, samo se on racuna. P.S. Kupovati monitor danas koji nije full HD? Da li je to dobar potez? T220HD won`t be able to display Full HD signals without down-scaling.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.