Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
rikno monitor?!
STRANA 1 OD 1
repsi rikno monitor?! 22.09.2009. 20:54 T20314

status: user
broj poruka: 1276
Kao shto i sam naslov kazhe...mislim da je neshto riknulo u vezi sa monitorom...igrajutji HON iz chista mira mi se isprechila crna slika na monitoru i od tada ni makac ...zvuk se i dalje chuo..sve ostalo shljaka...znachi da je u pitanju samo monitor...rech je o Samsungovom modelu 940bw star nekih 4 godine ajmo retj..ona lampica shto pokazuje da li je monitor ukljuchen/iskljuchen radi sve regularno...pojma nemam shta bi moglo biti ?! mozhda da je crklo osvetljenje ili ne znam ni ja shta da lupam ?:D Bio bi zahvalan ako je imao neko vetj ovakvu situaciju pa da podeli mishljenje samnom :)
btw prikljuchio sam komp na stari crt i shljaka ko po loju...
nadam se da mi nije jedino reshenje - novi monitor :x
pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus re 22.09.2009. 21:22 #142077

broj poruka: 4054

ako nemozes ni OSD meni da dobijes .. jbg .. riklnula boranija
obradmi Proveri kablove za svaki slucaj 22.09.2009. 21:43 #142083

broj poruka: 7723
DVI to DVI i Analog to analog.Sem ako nije riknuo panel ,to se ne isplati opravljati.Znaci ako je riknula elektronika postoji sansa da jeftino prodjes,ali imas i novih jeftinih sada.
repsi re 22.09.2009. 21:44 #142084

ne mogu uopshte ni meni da pokrenem... ali vidi se razlika u osvetljenju kad recimo ugasim monitor... za nijansu se promeni... shta bi to moglo bit? mozhda najbolje da ga odnesem na neki servis pa da vidim da li se uopshte vredi baktjati sa njim...sve u svemu eto molio bi za predlog neki koji bi mogao obaviti posao ex monitora. .. :) razmishljao sam o t200-t220..dosta im je pala cena..rekao bih da je best buy?!

obradmi Pod uslovom da si proverio kablove 22.09.2009. 21:47 #142086

broj poruka: 7723
To sto si opisao moze da bude i elektronika ,a mogu da budu i led diode koje osvetljavaju panel.Nosi u servis.

dogg43 ... 22.09.2009. 22:51 #142121

broj poruka: 33
Ako zivis u Beogradu ima samo 2000 din da ti traze za otvaranje monitora, a ruke isto tako negde. I nadas se da nije nesto skuplje crklo....
nemamime RE 22.09.2009. 23:53 #142143

broj poruka: 294
Da li se ista nazirena monitoru? Makar ono windows prilikom podizanja (da se jedva vidi ako osvetlis monitor). Jeftinije resenje je invertor da ti je otisao, a losije pozadinsko osvetljenje. Probaj da odneses kod nekog iskusnog servisera da ti utvrdi kvar i kaze koliko bi popravka kostala.

repsi re 23.09.2009. 00:34 #142159

ne, apsolutno se nishta ne vidi na monitoru.. to je i najgore shto sam iz Subotice ... tu ni ne znam da li uopshte postoji neki adekvatan servis.. imash majstora kolko volish koji ce ga otvorit..uzet par crvenih i retj da se ne mozhe popravit/ne vredi..
ne znam..protrchatju sutra gradom da vidim dal to zna neko..ili neki savet ako je josh neko iz su ?
repsi re 23.09.2009. 02:19 #142174

evo novosti... primetio sam pri jakom osvetljenju (uperio lampu u monitor sa prednje strane) sam nazreo desktop :P tako da pretpostavljam da je pozadinsko riknulo.. nadam se da me netje odrati :x

gilopile Re: re 23.09.2009. 04:02 #142203

broj poruka: 9459
Dasta ce,odrace te k`o vola.Nazaloast sve sto je vezano za comp je precenjeno i preskupo,a i vecina ,nazovi,servisera racunara veze sa vezom nema,pojedini ne znaju razliku izmedju PNP i NPN tranzistora,a upustaju se u posao,da ne pricam dalje.I dete od pet godina moze da poizbada/zameni razne komponente kako bi pronaslo uzrok kvara,ako se to onda moze nazvati serviseom,onda...

Vecina radi po principu zamene komponente,a ne eventualnog popravka iste,jer kao sto sam rekao ne znaju ni osnove elektronike.

Kao `ja sam genije,popravio sam kompjuter`,a zabo ispravan ddr ram u slot...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: evo novosti... primetio sam pri jakom osvetljenju (uperio lampu u monitor sa prednje strane) sam nazreo desktop :P tako da pretpostavljam da je pozadinsko riknulo.. nadam se da me netje odrati :
::
codeus re 23.09.2009. 21:13 #142413

broj poruka: 4054

repsi ... ja sam iz subotice ... ako je invertor proces sa 20e ... ako je ccfl - jbg tesko ih je naci

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs