Obe ove varijante kartice pravi HIS anjih mnogo volim pa rekoh ajde malo da probam. 4890 je 900/1000 a ove 4850 su ICEQ4-vrhunska su oba modela. Samo je sada pitanje sta ce biti brze, ne zanima me toliko sintetika koliko praksa. Nikada nisam probao taj Cross, pa ako neko jeste kako to radi???? Dakle castio bih moju AMD platformu nekom od ove dve varijante. Sta mislite???? Oba modela nose na sebi 1GB memorije.
Cross Fire nego sta.Te dve karte ima da rade fantasticno i bice brze nego li ATI 4890. Koristio sam CF 4870 i nisu lose performanse.Ti imas te ICQ sa HIS-ovim sistemom hladjenja,perverzna verzija.Samo rokaj.Javi kakve su performanse. P.S.Nemoj zaboraviti da ih OC-ujes! Ako je to za neku povoljnu cifru na konju si.Razmisli ipak i ovim novim modelima 5xxx.
Danas sam video uzivo taj ICEQ4 4850 i zaljubio sam se :))). izgleda jezivo, te kartice su rodjene za overklok. Ja tah HIS zoliko gotivim da sam pobenavio kada sam video da ih iima u ponudi. AMD konfa ovako izgleda PII Deneb 940@3825Mhz, NB=2700Mhz 2x2 DDR2 1200Mhz 5-5-5-18 Ploca je DFI 790GX-M2RS Full ATX, jedino sto u cross-u radi 2x 8x, a ne na 2x 16x to je malo shit napajanje na ovom kompu je LC prophecy 750w. Jel ce biti dovoljno iz potpisa dosta za taj cross???
Jao ne mogu da cekam ove 4850 ICEQ su umetnost izrade, 120e je jedna. Ko ce da doceka seriju 5 kada sam ovo video., sto videh djavo da me nosi :))))???
Znas kako.I ja sam nestrpljiv i volim hw do zla boga ali ipak dobro razmislim.Pojavice se brzo serija 5xxx.Posle ces se mozda kajati sto si ulozio 240 Eur u staru arhitekturu kad sa jednom kartom mozda priblizno iste cene ces imati mnogo bolje performanse a opet nesto novo sto je zanimljivo i atraktivno.
P.S.Strpljenje je vrlina i mnogo puta ti donese povoljnu i vrednu situaciju koju si iscekivao.U globalu ishitrenost samo donese pogresan potez.Bar sam ja to naucio na svojoj kozi od ranije.Ali zato i imam ovaj HW koji sad imam zato sto sam bio strpljiv i uporan.Sada uzivam.
Ovo ti je prijateljski savet.Dok izadju karte imaces taman dovoljno para za neku novu zver.P.S.Ko zna,mozda se pojavi i GT300 pa ti to bude zanimljivije,zavisi sta volis.Pozdrav.
P.S.P.S.
Ako se ipak odlucis za CF napajanje ce biti sasvim dovoljno.
Ma nije da mi treba grafika u taj komp je ubodena 260gtx i sve to sljaka. Da nije HIS ICEQ ne bi ih verovatno ni primetio niti bi mi palo na pamet da to radim NA drugom imam jos jacu 285GTX Nego kada godinama vidjam ASUS, GAINWARD i sl kod nas, pa kad vidis EVGA, HIS i to ICEQ nekako kao da si video cudo. Malo sam se mozda zaleteo kao Wooooow HIS jbt, takva je bila moja reakcija. U pravu si ti ne znam videcu jos, jutro je pametnije od veceri. A kada ce taj GT 300?? Za ATI seriju 5 znam od prilike kraj Oktobra kod nas verovatno Novembar.
Re: RE:P.S.Strpljenje je vrlina RE: Pa eto vidis i sam znas!
22.09.2009. 03:00
status: user broj poruka: 18472
Posto si vec sad naveo sta imas to bi bila iskreno katastrofalna greska.Za ljubav malo vecih performansi i kratkotrajnog veselja bacas pare. Asus mogu ti reci i ako je svim na dohvat ruke je veoma kvalitetan,sam vrh kvaliteta.Ono sto je zanimljivo da se sve vise baziraju na non referentne karte i to me jako raduje.EVGA nije nista drugo do tradicije.Pre su bili daleko bolji.E sad,ima tu svega,EVGA stavlja i bolje chipove na svoje kartice,njen je PCB i sl..Kako god opet je sve do samog primerka.HIS,pricaj mi o tome,ove karte su mi uvek zpadale za oko ali nikad nisu bile dostupne na ovim prostorima.Vrh ponude ATI kartica,pre sam za njih nego li za Sapphire koje vaze kao najbolje posle ATI by ATI. GT300 bi trebao da se pojavi posle nove godine.Mislim da kad karta izadje da ce biti zlo.Za sigurno je da sad imaju malih problema oko proizvodnje ali to se mora resiti da bi se izbacio zdrav proizvod na trziste.Ne smeju dozvoliti toliko da kaskaju.
Opet kazem,strpljenje je vrlina a vredi cekati. P.S.Radost i zadovoljstvo ce biti mnogo vece veruj mi.
Lepo, Lepo. Malo kradu Nvidin dizajn. :))) Uce se nema sta :) verovatno ce to biti sjajna serija po onome sto sam citao. Videcemo kada se urade testovi.
Pokidace je 2x4850 u bench-u a u igricama je bolja 4890 jer ti ni jedna igra ne vidi crossfire,to je problem,vide samo GTA IV i crysis crossfire,provereno,sve moguce varijan te sam probao,2x4850 je dosta bolje i od jedne GTX280 u GTA IV i CRYSIS-u,tako da sam odluci
Poboljsanje je bilo mizerno dok sam imao PII 920 i TA790Gx to jestr mislim da je crossfire radio bolje na AMD platformi a kad sam ubo na Intela i J&W plocu samo je 3DMark skocio a sve ostralo isto!!!
Pa nekako mi je nelogicno da ne vidi, moguce, nisam probao. Sa druge strane bench programi nisu nista drugo nego renderovanje, fizika itd kao i igrice. Pa kako onda tolika razlika testovi i igre to mi malo nije jasno? Cross 2x4850, po nekoj logici vise obecaa nego recimo 4850x2. Opet naglasavam da nisam probao
CrossFire je radio u GRID-u, mislim da je i u Burnout Paradise-u, ali obe te igre ionako je jedna karta terala na 80+ frejmova na 1600x1200. O starijim naslovima mislim da je suvišno trošiti reči, to na max detaljima tera i jedna 2600XT od 30 eura.
Prva misija COD4 je optimizovana stvarno da se usereš koliko dobro. Na 1600x1200 sam u svakom trenutku imao preko 120 fps, pa do 250, ako se dobro sećam. Stvarno sam bio prijatno iznenađen i opravdavao investiciju na sav glas.
Ali, već u drugoj misiji jedna karta bolje radi nego dve, bez obzira da li u meniju štikliraš Dual Video Cards ili ne. Još je fora da, kada imaš jednu kartu, a štikliraš to, dobiješ 5 fps. Smešno, mada znači onima sa jeftinijim kartama.
U COD 5 je razlika možda 10% u korist dve karte u odnosu na jednu, mada prečesto dve karte rade za toliko slabije, pa se bukvalno potire.
Stvarno, ako te zanimaju igre, dve karte su bačene pare, kamoli dvoglave(jedino ako ima neka sa 4 DVI porta, pa ti to treba).
Ovako je najsmislenije da kupiš 4890 koja se provereno dobro klokuje ili ako ti neko pokloni GTX280 ili 285 i prebrineš sve bodove iz 3dMark-a, jer znaš da ti karta u stvarnosti radi brže nego što je gomila stručnjaka spremna da shvati.
Uvek ću gledati da imam jednu jaču nego dve slabije karte u SLI/CrossFire modu....što zbog, potdrške, stabilnosti, grejanja potrošnje. Imao sam 4850 X2, ali u obliku jedne karte sa 4 DVI izlaza. Da je imala 2, ne bi je ni gledao.
U proseku -30-8% brža od 4890 i 10% skuplja. Sporija tamo gde CrossFire nije podržan i malo brža od ove 4890 Top gde je pdržan. Više je trošila i više se grejala od 4890. Sad nemam 4 DVI-a, ali su to kompenzovale dvd 24-ke.
Mali broj igara vidi CF/SLI, mislim ona fora bolje su 2 u testovima, pa koji ce mu to, radi tebi sa 2 karte neka igra u 50 fps, a njemu sa jednom u 80 fps, + grejanje 2 karte, treba ti odlican sistem hladjenja, znaci 4890, naravno ja ti preporucujem da sacekas malo i uzmes neku 5xxx karticu.
Pufi koju ti plocu imas ?? Mislim na J&W posto smatram da su veoma kvalitetne za te pare realno a nista losije nisu od BIOSTAR I NEKIH GIGABYTE PLOCI REALNO , ja imam J&W 780 , ALI OCU PREDJEM NA INTELA , IZVINJAVAM SE STO MENJAM TEMU :)
Ja sam samo mozda u jedno dve igre i to beznacajne imao problem da ne vidi SLI a i tad sam samo sa jednom imao 100 i kusur FPS a nije proslo par dana i izbacili su driver sa podrskom.Znaci nema problema ni najmanje sa SLI.Druga je prica sa CF.ATI-jevci nisu azurni po pitanju drivera sa podrskom za CF,boli ih djole tako da pola igara ne vidi CF a drivere ne izbacuju tako cesto. U svakom slucaju procitajte sta je covek naveo da ima od komponenti.Ni za lulu duvana mu ne treba dve ATI 4850 pored GTX285 i GTX260 koje vec ima.Nek lepo i strpljivo saceka nove karte i pare nek sacuva.Dzabe baca 240 Eur ni za sta!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.