Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Cooler za 3870 ...
STRANA 1 OD 1
matz Cooler za 3870 ... 18.09.2009. 14:41 T20205

status: user
broj poruka: 801

Msi model je i greje se ko luda :S

Koji vga cooler ,a da nije preko 3k
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Licna higijena je pola zdravlja... 18.09.2009. 14:46 #140877

broj poruka: 7769
Otvoriti, ocistiti, vratiti u PCi-E slot i videti sta se desava...

Tomato Republic Of Serbia !!!

matz re 18.09.2009. 14:56 #140880

broj poruka: 801

Paaa deshava se isto

doncocos Re: Cooler za 3870 ... 18.09.2009. 15:15 #140883

broj poruka: 417
Pa na primer Thermaltake DuOrb Vga.

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1152&ID=1586#Tab1

::
:: Msi model je i greje se ko luda :
:: Koji vga cooler ,a da nije preko 3k
cele1988 ..... 18.09.2009. 15:51 #140888

broj poruka: 1424
realno ako ne prelazi 80c u full loadu nemas razloga da diras bilo sta cak i 85c moze !

Ishmerish Te 18.09.2009. 16:47 #140902

broj poruka: 7285
karte imaju dobar kuler a i negreju se mnogo,tako da je problem kod tebe(kuciste,grafika=prasina).Ako nema garanciju skidaj kuler i detaljno ciscenje,ukljucujuci i neku bolju pastu.

Nemoj bespotrebno bacati pare za vga cooler.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gile23 ... 18.09.2009. 21:30 #140947

broj poruka: 9121
I meni se 4850 veoma mnogo grejala, sa slicnim kulerom kao tvojim, hteo da kupim kuler i onda mi rece drug (djokosrb ovde na berzi) da uzmem one stapice za usi i ocistim graficku, dosta sam prasine izvukao, evo primera, pre ciscenja bilo je 80 stepeni (bukvalno) na 100% obrtaja venta kada ukljucim komp, a kasnije te temperature su vecinom oko 100 stepeni (u nekoj igri), posle ciscenja kulera temp je bio 55 stepeni na 30% kulera, pa ti vidi :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: ... 18.09.2009. 21:52 #140956

Kad si vec krenuo da se nadovezem.Pocecu sa pitanjem:dali ti se jace cula kada si je ocistio(izvadio paperje iz fana)?

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: I meni se 4850 veoma mnogo grejala, sa slicnim kulerom kao tvojim, hteo da kupim kuler i onda mi rece drug (djokosrb ovde na berzi) da uzmem one stapice za usi i ocistim graficku, dosta sam prasine izvukao, evo primera, pre ciscenja bilo je 80 stepeni (bukvalno) na 100% obrtaja venta kada ukljucim komp, a kasnije te temperature su vecinom oko 100 stepeni (u nekoj igri), posle ciscenja kulera temp je bio 55 stepeni na 30% kulera, pa ti vidi :)
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 18.09.2009. 22:24 #140968

Bila je tisa dosta, jer kad ti udje ona prasina, onaj fan udara u onu prasinu i stvara jaci zvuk, a kada ti se fan okrece 10k rpm, onda je to malo ozbiljnije.

Pozdrav!

:: Kad si vec krenuo da se nadovezem.Pocecu sa pitanjem:dali ti se jace cula kada si je ocistio(izvadio paperje iz fana)
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: I meni se 4850 veoma mnogo grejala, sa slicnim kulerom kao tvojim, hteo da kupim kuler i onda mi rece drug (djokosrb ovde na berzi) da uzmem one stapice za usi i ocistim graficku, dosta sam prasine izvukao, evo primera, pre ciscenja bilo je 80 stepeni (bukvalno) na 100% obrtaja venta kada ukljucim komp, a kasnije te temperature su vecinom oko 100 stepeni (u nekoj igri), posle ciscenja kulera temp je bio 55 stepeni na 30% kulera, pa ti vidi :)
:: ::
:: :: Pozdrav
Ishmerish Re: Re: Re: ... 19.09.2009. 00:18 #141004

Pitam zato sto je situacija uglavnom obrnuta,usled duzeg zacepljenja krilaca od strane paperjaste prasine dolazi do disbalansa statora,i kada se fan oslobodi od prasine dobija zvuk koji pri bilo kojoj brzini nepada ispod 30 decibela.

Sto znaci,nebitno dali se greje ili ne pozeljno bi bilo svima da jednom mesecno izvadite grafu na proveru.

:: Bila je tisa dosta, jer kad ti udje ona prasina, onaj fan udara u onu prasinu i stvara jaci zvuk, a kada ti se fan okrece 10k rpm, onda je to malo ozbiljnije
:: Pozdrav
nemamime re 19.09.2009. 01:58 #141040

broj poruka: 294
Izduvaj prasinu sa kompresorom, nemoj usasisavati! Kompresor imas u svakom servisu ili na benzinskoj pumpi, samo blokiraj ventilator kada izduvavas da se nebi pod pritiskom vazduha vrteo ko lud i sj*bao lezaj.

gile23 ... 19.09.2009. 09:58 #141069

Zaboravih da kazem, da grafu cistis sa cetkicom za likovno.

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs