Imam ati radeon mobiliti 4570 hd na lap topu,instalirao sam obicne drajvere za xp i u nekim igrama mi ne otvara vece rezolucije od 1024-768 i ne da mi opciju da povecam analajzing na vise od 2 puta a rezolucija monitora je 1366-768,da li je to do kartice ili do drajvera i da li bi omega drajveri resili problem?Mada pise da ima 4 giga rama a na specifikacijama pokazuje samo 3,25,sta li uzima ostalu memoriju i koje su sanse da ima dve graficke posto mi prepoznaje drajver i neku 3200 hd.Inace lap top je asus k50ab,amd turion x2 rm74,4 giga ram-a i pomenuta graficka?
Neke igre nisu pisane tj. ne podržavaju više rezolucija - pogotovo starije, pa ti je to ti je što ti je.... Sa custom drajverima ili programima koji forsiraju - prepravljaju postavke (kao što je ATI tool... riva tuner itd.) dosta puta može da se prisili grafulja da prikazuje ono što želiš u onom refresh rate-u koji želiš - naravno, u granicama fizičkih mogućnosti same kartice-monitora. Piše 4 i ima 4. Operativni sistem (xp, vista...) 32-bitni, ne vidi više od 3 i kusur, nikako ne može da adresira i `vidi` više od toga... Imaš dve `grafičke` tj, jednu grafičku i još jedan, integrisani grafički čip AMD-ATI 3200. Taj koristi sistemsku memoriju - kada radi sam, ali pošto imaš diskretnu grafičku karticu pride, to nije slučaj. Inače, po meni je to uvaljotka, džaba si platio za još jednu grafulju kad i ta integrisana izvanredno obavlja posao i jedini je pravi povod da neko kupi AMD laptop.... dok je kod intela, nužnost da platiš i dodatnu grafulju ako imalo misliš da se igraš, kod AMDEKE ne moraš... ali, to si trebao da pitaš pre kupovine. (i dobio bi različite odgovore, pa bi opet uradio kako sam misliš...) Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ma i novije naslove ogranicava,crysis,nfs undercover,r6vegas...Sve one super rade i na najvisim podesavanjima ali ne moze vise,mada mislim da bi graficka gurala i jaca podesavanja.Koje su sanse da aktiviram obe graficke i da rade simultano?
...sto se tice rama, 32bitni sistemi ne prepoznaju vise od 3.25GB a sto se tice rezolucija, kao sto je kolega rekao, neke igre to ne podrzavaju, ali ja bih pre rekao da je u pitanju rezolucija tvog monitora, malo je nestandardna, 1366x768 je ustvari 16:9 rezolucija, a prva standardna je bila 1280x720... Tako da ce pre biti da je rezolucija monitora, jer ne verujem da pitas za starije igre...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.