Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
The end of 3870x2
STRANA 1 OD 1
Ishmerish The end of 3870x2 10.09.2009. 14:13 T19988

status: user
broj poruka: 7285
Mamu joj xxxxx.Situacija je sledeca:Ugasim komp sasvim normalno i posle pola sata sednem da ga ponovo upalim,desava se sledece-grafa vrti vent na 100%,jedna od
tri led diode svetli,AMI bios me pozdravlja sa jednim duzim i 5 kratkih tonova a slike nema iako se sistem dize.

Dali je moguce da je prsla nicim izazvana?

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

http://cdnll-0.liveleak.com/u/thumbs/2007/Oct/12/746620_565_avatar.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
donvule Moz` da bidne, a i ne mora da znaci 10.09.2009. 14:19 #138838

broj poruka: 50
Mada... Probaj drugo napajanje ili na drugu maticnu plocu da je zabodes pa ces znati na cemu si!!!
MaliAbner Prvo ocisti prasinu pa onda probaj nesto drugo... 10.09.2009. 15:09 #138851

broj poruka: 7769
Skini grafiku i ocisti slotove, pa onda probavaj ostale predloge.

Tomato Republic Of Serbia !!!

SkyFire Ovako.Pazi sad.. 10.09.2009. 15:34 #138871

broj poruka: 18472
Postupak sledeci..
Skini grafiku,rasklopi grafiku,ocisti cooler,gpu,skini onu beton pastu,stavi drugu pastu.Ocisti rebra i svu prasinu sa coolera,izduvaj na kompresor ako imas.Sve to kad uradis pazljivo sklopi graficku.
Pregledaj kuciste i plocu od prasine.Usisaj sve lepo.Razduvaj malo PCI-E slotove.Ubaci graficku i ponovo probaj.
Ako nece.Nosi je u neku drugu masinu po mogucstvu gde je bila vec ATI graficka pa probaj.Ako ni tad nece postoji verovatnoca da joj je prs`o bios.Onda probas da update-ujes bios.Ako ni tad ne pomogne onda prijatelju ili reklamacija ili kanta,od ta dva nesto ne gine.
Ovo bih ja sve isprobao da sam na tvom mestu ali proceduru uopste ne moras da postujes ako ti je cimanje.Za mene je to recimo sasvim uobicajena rutinska stvar.Ti mozes odmah da je posaljes na servis i skratis sebi muke..Kako god zelis.Tvoja volja.

Green Green Grass of Home

GAMER4LIFE !!!! 10.09.2009. 15:36 #138873

broj poruka: 839
Ako imas garanciju odma nosi graficku! nediraj nista sam, ako ti je vec istekla garancija probaj da otvoris i uradi sve sto ti skyfire reko samo pazljivo da ne sjebes nesto..

Ishmerish @Sky 10.09.2009. 15:46 #138879

Matori cisto sumnjam posto je D25 konstantno upaljena,sto se biosa tice kako da ga rokam kada nemam slike?
Sto se tice ciscenja nije mi cimanje a od servisa nema nista posto nema garanciju.Lik mi je rekao da mi 100% garantuje za nju i da mi daje minimum mesec dana da je vratim ukoliko se nesto dogodi,medjutim nesto se nejavlja.

Malopre sam pokusao ponovo da kresnem makinu i intresantno da nije odmah pocela da divlja,upalila je normalno,spustila obrtaje i posle jedno 5 sekundi ajd i ovo nanovo.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

SkyFire @Ismerish 10.09.2009. 15:52 #138882

Flashovanje biosa radis tako sto ces video signal da dobijes preko neke PCI graficke karte.Ja recimo koristim Matrox Milenium II za te stvari.Onda pratis protokol kako se flashuje i kraj.Prethodno odradis backup starog biosa i naravno skines provereno dobar bios sa neta koji ces da uflashujes.Evo ti tutorijal za to:

http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=230

Nisam samo stigao slikovno to da prikazem ali snacices se i ovako!

Po tvojoj prici,nista ne gubis ni ciscenjem cooler-a a ni flashovanjem.Znaci probaj pa ako ne pomogne znas sta ti je ciniti.Ovako samo stojis u mestu,bolje je da nesto preduzmes.

cele1988 ..... 10.09.2009. 16:00 #138889

broj poruka: 1424
pazi meni se to jednom desilo sa 2900Xt zato sto je nisam lepo zasrafio a ona je od svoje tezine izasla iz slota.
Tako da sam je samo vratio. Inace ako ti pali tu crvenu dijodu kod mene to pali kada nema dovoljno struje ! Vodi racuna mozda ti je napajanje bilo na granici pa umrlo tj nije skroz nego nema dovoljno snage da upali grafu, pa ona nece da vuce vise da nebi sve u q otislo ! Za to ti sluzi ta lapica !
Ako je bios zabo to je lako uzmes PCI neku tridentod 1mb i sa njom ubudzis bios. Ali ja mislim da je to do PSU-a ili do konekora sto ulaz u grafu.

SkyFire Jedno po jedno. 10.09.2009. 16:04 #138891

Moze biti da je do napajanja ali to nam nije dao kao opciju.Koje je napajanje u pitanju?
Po svemu sudeci kako se graficka ponasa sve mi se cini da nesto sa njom nije u redu.
Nek proba sve solucije polako i valjda ce doci do zakljucka..

Ishmerish Evo ga 10.09.2009. 16:15 #138893

Sada sam celo kuciste izduvao ukljucujuci i nju.Kada sam ga sastavio sve je leglo normalno.Medjutim cele je u pravu ovo je tempirna bomba jer je i napajanje dosta slabo(za nju).Odlucio sam da zasada neotvaram cooler posto su temperature vise nego dobre.

@Sky:Hvala za update u vezi biosa,samo se sada razmisljam da ga ipak flesh-nem iako sve radi.

@Others:Hvala svima,i ja sam konj umesto da uradim sve sto mogu ja prvo roknem temu,lepo kazu ljudi da sam spamer.

Pozdrav to ALL

cele1988 .... 10.09.2009. 16:18 #138896

majku im.... ta racunala samo muke zadaju :P .... Meni je tako 2900XT sahrtanila ThermalTake 500W 093W ja misli da je ta oznaka. sa Pfc zastimom. Ugasio komp sutra ga upalio i mrtvo nema slike, a grafa svetli 2 diode kod mene. Stavim napajanje na onaj ANTEC tester bio 900din u giga** segamega :P i on pokaze zuto na 12v cinimi se da sto mu dodje da ima struje ali daleko manje od propisanih vrednost. I moram da pohvalim mrtvi Euro Link :D u tamo na senjaku su mi momentalno zamenili psu bez rasprave neki pican bio serviser

edit: sad sam video odgovor... Extra sto je proradila :D
SkyFire @Ismerish 10.09.2009. 16:19 #138897

Ma opusti se,nije na odmet pitati,to nije nikakva sramota.Tu smo da pomognemo svakako.Drago mi je da sad sve radi kako treba.
Bios svakako moze da pomogne,ja se plasim da ti nije bug samo zbog prasine jer ako je nisi dirao i pocela je da zeza sama od sebe a prethodno radila ok onda...
U onom tutorijalu sam sve lepo objasnio.Jedino sto nisam slike postavio.Prati postupak i neces pogresiti ako se prepustis na flashovanje.
Samo polako i bez nerviranja.Pozdrav.

P.S.Moraces i napajanje da pojacas.Sad me Cele podseti..

Ishmerish Re: @Ismerish 10.09.2009. 16:31 #138905

Nisi me bas skontao,nemam ja problema sa flashovanjem grafe ili ploce,samo nisam znao za varijantu sa PCI karticom,jebiga nemozes sve znati.Inace ovo sto si napisao je ziva istina,upravo se i ja tako osecam.Nesto mi smrducka u vezi ove situacije,iako sam rekao da necu ni dinara uloziti u ovu makinu,moracu uzeti kvalitetnije napajanje(LC 5450)jer ovo nevodi nicemu.

Mislim da cu uzeti AXP 630W(necu da se rasipam)i koliko kontam sa iskoriscenoscu od oko 80% bice sasvim dovoljno.
SkyFire Da,nisam te razumeo. 10.09.2009. 16:35 #138909

Ok onda.Ti znas najbolje sta ti je ciniti,tj sta ti je najisplatljivije.A to kad nesto pocne da zeza pa polako izvlaci pare iz dzepa neplanirano i bez potrebe veruj mi da znam kako se osecas.!Sta ces,takav je rad sa hw-om.

Ishmerish Re: .... 10.09.2009. 16:36 #138910

Imam doticni tester i stabilni su naponi na ovom napajanju,koje je inace odlicno srazmerno potrebi,medjutim kako sam ja obavesten 3870x2 je ubedljivo najveci potrosac od svih aktuelnih modela pa za njega jednostavno treba vise Powera.
SkyFire ... 10.09.2009. 16:39 #138911

Da,od prilke je tako.Srce dosta.Sa jacim napajanjem ces bar biti miran i neces se trzati dal je sad do napajanja ili ne a i ostace ti za neku narednu konfiguraciju..Uvek treba imati lufta power-a.

Ishmerish Re: ... 10.09.2009. 16:47 #138914

Ma neostaje ovo kod mene,samo nije uredu da u ovakvom stanju ide dalje.Ja sa realno duplo jacom makinom nisam imao ni 10 posto ovakvog cimanja.U vezi ovog proverenog biosa dali si mislio na zvanicni site ili imas drugu varijantu?,ja sam licno koristio iskljucivo oficial site.
Ognjeni ... 10.09.2009. 16:57 #138918

broj poruka: 4521
gde ti pade na pamet da kupujes grafu koja je sluzila samo za igranje , klokovana sigurno i to bez garancije...zlo i naopako...

Ajd uzdravlje

cele1988 .... 10.09.2009. 17:03 #138921

neznam kakvo je to napajanje. Ali ja mogu da ti garantujem za OCZ SXS600W. Ima cak 4
12V grane, 12V1 je za CPU1,12V2 za CPU2 and PCI-E2, 12V3 Motherboard i ostali uredjaji i 12V4 za PCI-E1.

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=7135

Ovo napajanje ko do sale tera sve zivo, a na raznim review - ima pise da mu je peak cak 700W ! i da je to napajanje u sustini ZALMAN prepakovan tj prelepljena nalepnica.

http://www.hardwaresecrets.com/article/451/2

ono je oko 70e nije malo, ali nije ni puno... kad pogledas da glupi LC power na 850w ima dve 12V granesve ti jasno
SkyFire Biosi! 10.09.2009. 17:06 #138923

http://www.techpowerup.com/

Uglavnom sa njihove baze skinem kad mi zatreba.Sve je provereno ok.

Ishmerish ... 10.09.2009. 17:34 #138936

@Ognjeni:Nije sluzila nizasta posto je nova stigla samo bez garancije(neko prejebavanje preko Pakoma).

@Sky-Fala

SkyFire ... 10.09.2009. 17:55 #138940

@Ish

No problemo majstore..
Tu sam da pomognem kad zatreba.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs