Blagi užas, ne sviđa mi se dizajn uopšte, naročito što su za karticu te dužine ostavili `tri` otvora za izlaz toplog vazduha. Praktično znači da ventilator mora duplo brže da se okreće ako ne i više da bi kroz duplo manji otvor prošla ista količina vazduha.
U hebem ti al je ovo ruzno.Podseca na rucni usisivac sa onim usisima napred. Sistem hladjenja nema teorije da je dobar ,tj funkcionalan. Sto se tice video izlaza tu sam zadovoljan.Dva DVI,HDMI i Displayport ono sto je meni trenutno najbitnije kao prenos video signala! E vizuelno smo dobili i znamo sta cemo da ocekujemo,samo jos testovi da stignu.
Ma to je preprodukcijski primerak, finalni ce da usminkaju! Ovo lici na ruski proizvod iz 50-ih godina proslog veka jer odeljenje marketinga sigurno jos nije zavrsilo svoj posao.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Mogao je AMD-ATI taj oklop i malo lepše da dizajnira, mada jedna lepa nalepnica bi donekle izvukla stvar. Ovako kartica deluje kao da je prošla kroz vazdušni tunel.
...i o funkcionalnosti.Zagledajte vi malo na koji nacin je resen sistem hladjenja.Druga stvar,niko od nas za sigurno sad ne moze da tvrdi kakvi su chipovi na karticama i koliko segreju.Zamislite da se greju kao 4870,sta cemo onda.Sa ovakvim stock coolerom bice Idle 70 full load 120c..Ne daj boze da tako bude..Dajem samo jedan banalan primer..A sta cemo sa OC-om? To je poenta... Sto se tice ES primerka,nema tu sta da se sminka,odozgo samo dodje nalepnica tj etiketa brenda i to je to.Nista vise.Kartica je spremna,tu dorade nikakve nema.
Mada misim da je u kvaltetu komponenata koje koristi i samomm dizajnu Nvidia N1. Naravno sto se ice kartica iz vise klase. ostale proizviodjaci koji prate dizajn nvidia by nvida evga XFX naravno ne treba izostaviti. U odnosu na ATI by ATI mislim da nvidia by nvidia ima bolji i kvalitetniji dizajn, barem je do sada tako bilo. HIS jedino tu nesto pametno radi po pitanju pobojsanja dizajna ATI kartica, i to radi vrhunski. Cekamo da nVIDIA napravi nove kartice pa cemo da vidimo. Kada uzmes u ruke referntni 4890 od atija i referentni 285gtx od nvidie razlika je ogromna u kvalitetu. 285gtx je definitivno kvalitetnije odradjena karta kao da je izlivena dok 4890 u poredjenju sa njom ne izgleda bas tako, barem meni.
Kada se plasira ES primerak to je vec prezentacija pred izlazak na trziste.Nema tu ispravljanja bar nikad nije bilo.Seti se kada se pojavila prva GTX 295 ES primerak.Ista je ostala,samo su lepili etikete.To se u stvari tako i radi.Kartica je bez sumnje spremna.Ostalo je da vidimo samo rezultate..
Da u pravu si, ako je ovaj podatak tacan mislim na sliku verovatno ce to biti referentna. Ako je tako po izgledu je promasaj mislim dizajnerski, a hladnje nesto bas nisam odusevljen resenjem, ovako na pri pogled, ali ko zna treba sacekati testove. Nvidia je mi se uvek svidjala po tom pitanju. jednosavno i efikasno i lepo.
Izjasnjeni nvidiovac.Hahhaaha.Ma samo da mi vidimo te testove da zaista ne bude `Tresla se gora,rodio se mis` sto svi mi nebi voleli je li tako
P.S.Ode tema o ribama u PC Berza Caffe..Neko se garant bunio ili je Misa bas bio vredan u ove kasne sate..
Green Green Grass of Home
:: Da u pravu si, ako je ovaj podatak tacan mislim na sliku verovatno ce to biti referentna. Ako je tako po izgledu je promasaj mislim dizajnerski, a hladnje nesto bas nisam odusevljen resenjem, ovako na pri pogled, ali ko zna treba sacekati testove :: Nvidia je mi se uvek svidjala po tom pitanju. jednosavno i efikasno i lepo :: :: ::
Priznajem ali ima i razlog. PAzi nvidia kada nesto napravi ona napravi odrade se testovi pa se onda o tme komentarise valja ili ne valja, do sada sto su napravili u visoj klasi kartica bilo je extra i performansse i dizaj i kvalitet ma sve. A kod AMD-a bice ovoga bice onoga i na kraju nista od toga, uvek nekakve polu istine.
RE:P.S.Ode tema o ribama u PC Berza Caffe..Neko se garant bunio ili je Misa bas bio vredan u ove kasne sate.. pa izgleada da se ADMINI trude :)
Kako svi znate sta se nalazi ispod crne maske? neko je vidovit?
Prvo to je 40nm GPU ? ne moze se grejati nikako kao 4870/4890
Moguce da ovaj put nije mesingana ploca preko memoriskih kola(OFARBANA bakrom), mozda su rebarca koje turbina lepo provetrava, a gpu sam po sebi ce se manje grejati...
Nemojte nagadjati...
A za izgled i lepotu mi niste jasni, za funkcionalost i efikasnost hladjenja razumem...strasno, pa nije vam to devojka, pa da uzmes kartu pod ruku i setas skrndelja kroz grad...
...pa po meni ce bas lepo da se uklapa u moje TT Element S kuciste, istog su dizajna, nego ona dva otvora na predjoj strani ce pre biti prikljucci za struju nego otvori za ventilaciju, a sto se tice zadnje otvora, iskreno ne verujem da je mali, jer na mojoj 4870 gde je otvor citavom duzinom, kada ventilator radi punom silom, ne duva nesto preterano jako, ...samo sto sam poskidao resetku da ne bi vazduh kocila, drugo nista...
Nek padnu prvi testovi, pa cemo videti kakav je proizvod...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
katastrofa,neznam sta im je trebalo ovo,hd 4870 koja koristi dual slot kuler je lepojka za ovo,neznam kakva je efikasnost ove rugobe od kulera ali mi se estetski nimalo nesvidja
A ti nam sad dodjes kao neka mirodjija ili ti glas razuma pa da nam skrenes paznju kako smo preterali.Cuti bre tu idi u teretanu,razvijaj misice bolje ti je :)
Tacno tako...Ovaj esses je toliko zapeo za NVidia-u da je to strasno...Kao da su NVidia karte nesta lepse...Ove su makar malo zaobljene... I jos me isto nervira sto odmah zakljucujete da je hladjenje sranje...Karte tek treba da izadje...kad se odrade prvi testovi onda se raspravljajte...
Independence is a state of mind
:: nvidie ocekivao ili ne, nema nista :: :: zero...nula...nistica: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.