Imam jos 1,5 meseci garancije na graficku karticu, koja je pre par dana pocela da se pregreva. Umesto max 60-62 c pod punim opterecenjem sada ide i do 80c. Sta moze biti uzrok i da li da je sada odmah reklamiram ?
Najverovatnije je prašina popunila rebra hladnjaka, a možda i usporila sam vetilator. To ili se termalna pasta između hlanjdaka i GPU-a totalno udrvenila pa umesto da radi kao toplotni prenosnik, ponaša sa kao prepreka.
Za početak, karticu izvadi izduvaj prašinu koliko god možeš uz pomoć neke četkice.
Mozda da ochistish ventilator ako kartica ima. 80c po meni u full load nije pregrevanje. Takvo neshto ti niko nece priznati kod reklamacije. Cuti i vozi, ako ti bode ochi, kao sto rekoh, ochisti ventilator ako ima a ako je hladjenje pasivno onda ne treba da te chudi, stavi neki ventilator da duva u nju. cash rules everything around me
Ti čudni zvukovi mogu dolaziti iz ventilatora, ali i iz kondenzatora / kalema na kartici. Verovatno je ventilator u pitanju, i traži malo podmazivanja (WD-40 sprej).
:: Kartica povremeno ispusta cudne zvuke (jako krci) a pri tome se trese celo nejako kuciste. Verovatno je ventilator :: :: A ako ne pomogne duvanje u karticu?
po tvom opisu su niske frekvencije, cim tresu kuciste da su kalemovi ili kondenzatori u pitanju zvuk bi bio mnogo vise frekvencije pa bi ti ga usi registrovale kao pistanje
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.