hey guys, imam ako se moze nazvati cudan problem pazi ovako:
imam 8800gts 512 i pokusao sam da je oc- u evga tools a imam i riva tuner i ntune, i sad po defaultu je coreclock 678 podvučeno1728 posto je linkovano za core i memory 972
i covece ja stavim kuler na 80 ili 100% i polako idem recimo 750 core 130 mem i radi 5 min i zakuje, i uvek tako nema sanse sta god pomerim on zakuje, da li mozda treba neka proporcija a ova dva na core i shader su linkovana
To je XFX je li tako?Ne znam sta tebe tu muci.Ta kartabi trebalo da ide lagano na 750 Mhz za GPU linkovano sa shaderima.Memorija ide malo slabije do 1050 Mhz do 1100 zavisno od primerka!Iskreno nebi trebao ni XFX da ima nekih problema sa OC-om ali ima problem sa naponskom sekcijom a i generalno se nije proslavio kao neki OC-er! Moj Asus je isao opusteno na 800 Mhz za GPU a 1105 Mhz za memoriju!
:: hey guys, imam ako se moze nazvati cudan problem pazi ovako :: :: imam 8800gts 512 i pokusao sam da je oc- u evga tools a imam i riva tuner i ntune, i sad po defaultu je :: coreclock 67 :: podvučeno1728 posto je linkovano za cor :: i memory 97 :: :: i covece ja stavim kuler na 80 ili 100% i polako idem recimo 750 core 130 mem i radi 5 min i zakuje, i uvek tako nema sanse sta god pomerim on zakuje, da li mozda treba neka proporcija a ova dva na core i shader su linkovan :: :: i need help :: :: Dont drink and drive take joint and fly
Hm.MSI.Ohladi naponsku sekciju.Zato ti se upucava karta! P.S.Promeni i onu fabricku zvaku koju stavljaju na GPU!Uzas,smrt za svaki chip!
Green Green Grass of Home
:: hey sky nije xfx nego msi, ne znam sto nece nije mi jasno pa sta bi da sam ga stavio na max kad nece malo iznad defaulta, any ide :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
Sta 26` ?Nisam razumeo. Water Cooling ti nije isplatljiv osim ako ne stavljas full cover water block na kartu.Univerzalni te nece spasti od naponske sekcije.Uzmi neki vent i stavi da duva kroz kartu da dohvati i gornji i donji deo naponske sekcije.I kod mene je na grcku vezicu visio jedan vent..
Evo kako je to nekad bilo.Videces da ima jedna vezica koja visi e na nju je bio nakacen vent koji je duvao kroz graficku preko naponske sekcije direktno!
:: Oh My God, ti si lud znas li ti to, 19,5 miliona pixel fillrate na toj karti to je cool meni je jedva 12 i 588 fsb that is cool 2, nego jel to 26 :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
ma mislio sam 26` monitor, e ovo ti je super jeli ovo dual orb za procesor??, picno si ga nema sta lepo je uvezan vezicama, samo je haos ovo gore iznad kulerza za proc. a i vidim tu je i maximus formula, za mene to je jedna ako ne i najbolja ploca na p35, a x58 je rampage extreme 4 sure :) nego koje je ovo hladjenje za graf., uspeo sam da kloknem moju malo na 785-2000 a mem na 1007
To je stara konfiguracija ,nekad sam to imao..Monitor je 27` ,Dell 2709w sa S-IPS panelom poslednja revizija..Da tad je bila Maximus Formula,posle sam uzeo Rampage Formulu koju i sad imam sa 4 GB OCZ Flex 9600 memorijama a tu na slici je Geil Ultra Plus na 1066 Mhz inace bili su jako dobri primerci,isli su i preko 1200 Mhz. Cooler na grafi je Zalman VF 1000 Led :
..najbolji cooler za karte sa kojima je kompatibilan.Znaci veruj mi na rec,ohladi samo tako..
Nego kako si uspeo sa OC-om?Na koji nacin sad kad nije htelo pre.
Green Green Grass of Home
:: ma mislio sam 26` monitor, e ovo ti je super jeli ovo dual orb za procesor??, picno si ga nema sta lepo je uvezan vezicama, samo je haos ovo gore iznad kulerza za proc. a i vidim tu je i maximus formula, za mene to je jedna ako ne i najbolja ploca na p35, a x58 je rampage extreme 4 sure :) nego koje je ovo hladjenje za graf., uspeo sam da kloknem moju malo na 785-2000 a mem na 100 :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
ma vratio sam na default, klokno sam ga i posle duzeg vremena nije prosao bench 06 tako da kad kupim gtx295 ili radeon5xxx seriju tu cu mu *ebati znanje, a ta ta rampage ploca me mami za nju cu videti
..najbolji cooler za karte sa kojima je kompatibilan.Znaci veruj mi na rec,ohladi samo tako..
Potpisujem, ja imam ZM1000 koji je isti kao i VF1000 sem sto je bakar dodatno zasticen mislim niklom ili tako nesto (tamne je boje) a uzeo sam ga jer VF700Cu je vremenom potamneo pa deluje ruzno. Inace temperatura 8800GT TOP sa njim je max 65 uz upotrebu ArcticSilver5 paste. Inace dobro se pokazao i DarkKnight kuler na GTS250DK TOP ali tek kada se ispolira i pasta zameni sa AS5, skoro da ima karakteristike kao ZM(VF)1000, razlika je samo par stepeni ali njega dobijas uz karticu fraj a ZM1000 je kostao 50 evrica.
ZM 1000 je napajanje..Tvoj je presvucen niklom. Ja sam moj VF 1000 platio 55 eur..Stvarno su cooleri boli glava,i sad ga imam,cekam neku grafu sa kojom je kompatibilan pa da ga smestim.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.