Nisi naveo sa kojim parama raspolazes,ali ako kupujes nove kartice,onda ti je nabolje da kupis 4850 bolja je i od 9800gt i od 4830. A nema neke razlike u ceni
Istu dilemu sam imao u februaru kada sam sastavljao sebi konfu. Posao sam sa idejom da uzmem 4830, nije bilo u radnji u kojoj sam pazario jos neke komponente, i uzeh ipak 9800gt
Ako uzimas 9800gt, gledaj da ne bude single slot (`tanki`, jednoslotni) kuler. Ja sam pazario XFX sa nekim jadnim kulerom sa kojim u leru chip ima previsoke temperature, i oko 60-ak stepeni u vreme toplih dana, a povecanje broja obrtaja venta nije mnogo pomoglo, kao ni menjanje paste, tako da sam morao da dokupim aftermarket cooler, CM CoolViva Pro SE, posle par meseci, cim su pocele vrucine.
Stvarno ne znam kakve su 4830 po pitanju grejanja/hladjenja.
Mozda je najpametnije cekati nove ATi DX11 karte, mada po prvim nagadjanjima cene nece biti bas pristupacne, jer nVidia kasni sa DX11 kartama pa je sada ATi u prilici da diktira cenu nove tehnologije.
Cim izadju nove karte, sve ranije generacije gube na ceni,pa ako nista, moci ces da nabavis starije karte po povoljnijim cenama, a uskoro ce i oglasi biti puni polovnih i 4XXX i 9XXX i GTX/S2XX kartica koje nisu `radile` ni par meseci.
Re:Dvoumim se izmedjuc 9800 gt ili 4830 . Šta je bolje uzeti ?
06.09.2009. 09:53
status: user broj poruka: 1661
Gde bre zuris ...nije ti krava stala na nogu.Sacekaj malo da izadjenova serija Ati 5xxx i Gf 3xx pa onda izaberi sta ti odgovara i gde se uklapas...aj pozzzzz
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.