Da li ce raditi SAPPHIRE Radeon HD 3850 512MB DDR3 AGP, na starijim plocama tacnije na asus a7v8x-x socket A i procesor je barton na 3gh....ploca podrzava agp 8x, ne znam da li postoji jos nesto sto bi ploca trebala da podrzava, s obzirom da je matora za tu graficku?
Ima 1,5 gb....Jel imate vi neku preporuku za dobru agp karticu, znam da nije pametno kupovati agp i da se ne isplati, ali ne kupujem za sebe...Ako imate neku isplatljivuju agp kartu, napisite.
na agp-u i nemas danas neki kolosalni izbor, eventualno proguglaj ovde na sajtu ili it-svetu, mozda nesto od Gainward-a ili Asus-a. Cene su jake a performanse preko agp-a nisu ni prineti PCI-expres karticama, ali sta ces kad si zarobljen starom konfiguracijom. Zabodi to u plocu i pichi.
С обзиром на цене 3450 и 3650, 3850 делује као исплатив избор. Истина, скоро сваки савремени наслов ће му бити процесорски лимитиран, али шта има везе ако комп не може да изгура преко 40 fps ни у 800*600, ако, с обзиром на то да је илмитирајући фактор процесор а не графика, тих истих 40fps може да има и на много вишим резолуцијама. Једино је питање колико има игара у којима тај процесор не може да изгура ни тих 30-40fps. GTA4 се сигурно нико неће наиграти са једнојезгарним процесором, а вероватно ни неких других игара.
Ја се лично, као власник једног олд-тајмера (Athlon64 3000+, 1GB, Radeon 9800Pro), носим мишљу да убодем Athlon II x2 240, неку 780G плочу, 4GB RAM-a и 4670, што је слично 3850. АТА уређаје ћу за сада задржати, кућиште такође, а пошто нови процесор троши осетно мање од тренутног, док су графичке ту негде, мислим да ћу комотно моћи да задржим и напајање (компоненте које набављам не могу да повуку ни 250W). Истина, задовољство ће ме коштати око 19000, али мислим да ћу проћи много боље него кад бих дао 8000 само за графичку, а остатак задржао.
Prejaka je to grafika za taj procesor, ona je predvidjena da se zvekne sa nekim Athlonom X2 s939. Bolje ustedi malo kesa i kupi 3650 ili 7600gs ili nesto sl. Inace 3850 za AGP je veoma tesko naci, bolje kupi shta nadjes....
Problem sa Radeonima 3650 je što je 80% passive (silent) cooling. NEKA, hvala. 3450/70 još i da razumem. Pre bi uzeo 7600GS.
:: :: :: :: Prejaka je to grafika za taj procesor, ona je predvidjena da se zvekne sa nekim Athlonom X2 s939. Bolje ustedi malo kesa i kupi 3650 ili 7600gs ili nesto sl. Inace 3850 za AGP je veoma tesko naci, bolje kupi shta nadjes....
Osim ako nije overklokovan, ne postoji Barton na 3GHz. Koliko ja znam, najbrži Barton 3200+ je radio na 2,25GHz. Pre će biti da ti druže imaš 3000+ na nekih 2,175 (ili tako nešto). Već sam zaboravio frekvencije tih starih procesora.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.