Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Tv kartica KWORLD "snimanje"
STRANA 1 OD 1
milicmilic Tv kartica KWORLD "snimanje" 12.07.2006. 00:04 T1981

status: user
broj poruka: 19

Imam tv karticu kworld staru jedno 4god,mogu reci da sam zadovoljan snjom ima veoma brz softver,menja kanale brze nego na tv-u,za razliku od nekih novijih i naravno skupljih.E sada,problem je jedino kada hocu da snimam zauzima mi mnogo,ali MNOGO mesta na hardu,pa me zanima dali ima neki program za snimanje da se nadje da kompresuje odmah dok snima sa tv-a.Hvala unapred svima i ako zna neko neka mi pomogne nebih kupovao drugu ova mi odgovara!Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
diskovi Auto Gordian Knot 12.07.2006. 07:52 #6942

broj poruka: 25
Nisi naveo koju konfiguraciju imas. Samo ako ti je cpu dovoljno brz, mozes snimati direktno u divx/xvid za video, odnosno mp3 za audio, u suprotnom dolazi to trzanja slike, desinhronizacije zvuka... Ukoliko nemas brz racunar, probaj da podesis u samom programu da ti snima u mpeg2 format ili dvd, i nakon snimanja uz pomoc programa Auto Gordian Knot prebacis u xvid i ustedis na prostoru a zadrzis kvalitet.

ludi ... 12.07.2006. 07:55 #6943

broj poruka: 568
to je potpuno normalno, ako si hteo da snimas direktno u divx trebao si da uzmes karticu sa hardverskom podrskom za isto.
i softversko je moguce ali bi ti kvalitet jako zavisio od brzine procesora i kolicine rama, cak i da ti je jak komp kvalitet bi bio losiji, najbolja je varijanta da snimas mpeg1 ili mpeg2 i posle snimanja da konvertujes, ja sve tako snimam u mpeg1 gde mi spot uzme oko 100MB i kad ga prebacim ode na 15MB u istoj rezoluciji

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milicmilic Tv kartica KWORLD "snimanje" 12.07.2006. 10:47 #6948

Konfiguracija / 3200+Athlon 64 Venice,2*512 `1GB"memorija kingston pc400,i graficka Asus 6600gt!U programu sa tv kartice nemam skoro nikakva podesavanja,ima nesto malo,kako god podesim kada snima 10sekundi najmanje sto mi zauzme je 50mb to je preterano ako hocu film!Zanima me dali postoji neki dodatni program da se ubaci da konvertuje odmah dok snima!Kartica je veoma stara pa zato su verovatno losa i podesavanja!Nema za podesavanja u Mpg1 i Mpg2 niti u dvix,mogu samo da podesavam da snima ceo ekran i pola ekrana dok snima,a od formata RGB16,RGB24,i YUV nista vise!Zato me zanima dodatni program dali postoji!Pozdrav svima!
Todor01 Snimanje 12.07.2006. 12:13 #6950

broj poruka: 49
Postoji vise nacina da snimis video fajl sa tv kartice.
1.Najjednostavniji je da koristis windows-ov win movie maker, (ne moras nista da instaliras) pa taj fajl da prebacujes u divx ili nesto drugo.
2.Da instaliras neki jaci alat npr. adobe premier, intervideo win producer itd. ima ih gomila
3. Ili da probas da instaliras noviju verziju KWORLD programa za pustanje tv-a.

Eto, tolko od mene
ludi Re: Tv kartica KWORLD "snimanje" 12.07.2006. 15:41 #6956

broj poruka: 568
:: Konfiguracija / 3200+Athlon 64 Venice,2*512 `1GB"memorija kingston pc400,i graficka Asus 6600gt!U programu sa tv kartice nemam skoro nikakva podesavanja,ima nesto malo,kako god podesim kada snima 10sekundi najmanje sto mi zauzme je 50mb to je preterano ako hocu film!Zanima me dali postoji neki dodatni program da se ubaci da konvertuje odmah dok snima!Kartica je veoma stara pa zato su verovatno losa i podesavanja!Nema za podesavanja u Mpg1 i Mpg2 niti u dvix,mogu samo da podesavam da snima ceo ekran i pola ekrana dok snima,a od formata RGB16,RGB24,i YUV nista vise!Zato me zanima dodatni program dali postoji!Pozdrav svima

u pa to snima u onaj nekompresovani avi format taj je ubica.
vidi na sajtu proizvadjaca da li mozes naci drajvere ili samo dodatni program da snima u mpeg, ako ne moze onda kao sto je vec navedeno koristi windows movie maker. ja mislim da i dr.divx ima podrsku za snimanje sa tv kartice mozda cak i za konverziju u divx u realnom vremenu.
ili probaj da koristis neki od univerzalnih programa/drajvera za tv kartice.
ja licno nikad nisam to koristio zato sto s lidtekom nemam potreba da posezem za dodatnim programima za snimanje

Licence to kill
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
diskovi CHRIS TV 12.07.2006. 19:01 #6962

broj poruka: 25
pokusaj da promenis softver koji koristis za tv karticu. nije los chris tv, dosta opcija.

milicmilic Hvalaaaaaaaaaaaaa 12.07.2006. 22:09 #6964

Hvala ljudi uspeo sam,stvarno ste moc!Cujemo se sa nekim drugim pitanjima!Pozdrav svima!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs