U pravu si...cudno ja sam se samo susretao sa svetlim ili zaglavljenim ili mrtvim. Pa nista onda 5555 kada zavrsis sa detaljnom analizom mrtvih pixela na crnoj pozadini ti promeni u belu pa ponovo trazi tackice ali crne.
koliko ja znam, svaki zaista mrtav pixel je crn (iliti ugasen). polumrtav/zaglavljen pixel moze imati bilo koju drugu boju (zelena, crvena, plava...)
@5555: bilo koji od gore navedenih testova ce ti odraditi posao. ako ti se ne bakce sa programima, otvori photoshop i u njemu napravi `sliku` na kojoj ce biti samo jedna boja. slika moze da bude u dimenzijama monitora. boje su ti bela, crna, crvena, plava, zuta, zelena, itd. ja sam boje nalazio kombinacijom brojeva (0 i 255) u paleti. bitna stvar je da svaku od tih slika gledas u fullscreen modu na monitoru koji proveravas. ako ima bilo kakav los pixel, videce se na nekoj od tih slika sigurno...:)
::koliko ja znam, svaki zaista mrtav pixel je crn (iliti ugasen). polumrtav/zaglavljen pixel moze imati bilo koju drugu boju (zelena, crvena, plava...):
Desni klik/Properties/Desktop/Background(None)/Color(stavis iskjlucivo belu)-APPLY Desni klik/Properties/Arange icons by->i odstikliras SHOW DESKTOP ICONS Taskbar and Start Menu Properties/Auto-hide the taskbar(stikliras).
Ps:Svi crni su mrtvi a ako kojim slucajem bude jedna tacka veca od druge,ta prva ti je DOT(tri mrtva piksela).
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ...kakvi tripovi za najprostiju stvar :: :: Desni klik/Properties/Desktop/Background(None)/Color(stavis iskjlucivo belu)-APPL :: Desni klik/Properties/Arange icons by->i odstikliras SHOW DESKTOP ICON :: Taskbar and Start Menu Properties/Auto-hide the taskbar(stikliras) :: :: Ps:Svi crni su mrtvi a ako kojim slucajem bude jedna tacka veca od druge,ta prva ti je DOT(tri mrtva piksela) :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: ::
ma opusteno, u pravu si. ja sam podrazumevao da vec ima komp i da oce da proba nov monitor, ili da proba u radnji. malo je teze poneti operativni sistem od par .jpg slika...:D
a sto se tice instalacije, postoji i photoshop portable... genijalna stvar!:)
:: Mozda je zvucalo napadno ali to mi nije bila poenta.Medjutim instalirati Photoshop zbog provere pixela... :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: e nek si nam reko.. :: :: :: :: :: ::
Jako mali program 183k koji odlicno radi posao, ili Test Screen za sve vrste testiranja monitora nastao u doba CRT-a pa je najpogodniji za njihov test ali moze posluziti za neka podesavanja TFT-a, jedino nije pogodan za mrtve pixele.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.