Kako srediti tresenje slike na monitoru kada se prikljuci kablovska u TV kartu!? Nema razlike da li je u pitanju crt ili lcd ekran. Cak je i donesen drugi racunar sa svojom TV kartom i situacija je ista. Bilo je ranije reci o ovoj temi...
:: Kako srediti tresenje slike na monitoru kada se prikljuci kablovska u TV kartu!? Nema razlike da li je u pitanju crt ili lcd ekran. Cak je i donesen drugi racunar sa svojom TV kartom i situacija je ista. Bilo je ranije reci o ovoj temi.. :: :: A onda je mrmot zavio cokoladu...
@mirza nema na cemu.Javi da li ste uspeli,posto se ta tema vuce duze vreme,a niko nije rekao da je uspeo po tom pitanju nesto da napravi.Verujem da ce mnoge da interesuje.
@ICEsd To je moj ljubimac iz `85. godine. Inace je Zx spectrum 48k.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: gilopile koji je to spektrum na slici ne vidi se lepo ?
mmmm lepo, kad se setim svog c64 jos uvek imam kasete za njega nedostaje mi ono stelovanje glave i pistanje kad se pusti na kasetofonu.
Tad je masta radila 100% jer grafike skoro da nije bilo eh kad se setim ELITE.
:: @mirza nema na cemu.Javi da li ste uspeli,posto se ta tema vuce duze vreme,a niko nije rekao da je uspeo po tom pitanju nesto da napravi.Verujem da ce mnoge da interesuje :: :: @ICEsd To je moj ljubimac iz `85. godine :: Inace je Zx spectrum 48k :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: :: gilopile koji je to spektrum na slici ne vidi se lepo ?
Inace imam malu kolekciju starih racunara koje sam koristio vremenom. ZX 81,ZX spectrum 48k,Commodore +4,Amstrad schneider 64,Atari 520ST,Amiga 500,Amiga 1200,286,386,486,P1,P2,P3...
Commodore 64 nazalost nemam,davno sam ga poklonio,ali cu gledati da dobavim jedan primerak.
:: mmmm lepo, kad se setim svog c64 jos uvek imam kasete za njega nedostaje mi ono stelovanje glave i pistanje kad se pusti na kasetofonu :: :: Tad je masta radila 100% jer grafike skoro da nije bilo eh kad se setim ELITE. :: :: :: :: @mirza nema na cemu.Javi da li ste uspeli,posto se ta tema vuce duze vreme,a niko nije rekao da je uspeo po tom pitanju nesto da napravi.Verujem da ce mnoge da interesuje :: :: :: :: @ICEsd To je moj ljubimac iz `85. godine :: :: Inace je Zx spectrum 48k :: :: :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: gilopile koji je to spektrum na slici ne vidi se lepo ?
ja sam sve moje prodavao i ulagao u novije tako da mi nista sem koje diskete/kasete za amigu i c64 nije ostalo secam se video rekordera i amige sa programima na VHS kaseti taj uredja jos uvek imam i 2 kasete pune igara
Nije problem da se nadju igrice za za spectrum,commodore.Postoji opcija da se igra za c64 koja je 30-40 kb knvertuje u audio format,pa je samo snimis na nekom cass.deku i ucitas na c64 sa reguralnim kasetofonom.Problem nastaje sa Amigom(.afs) i njenim nestandardnim flopijem od 880kb.Moze da se resi jedino hardverskim zahvatom na standardnim 1.44 flopijima za pc,ali ja sam nasao semu,a ne i model flopija za koji je pisana.Sama operacija skinutih igara za amigu i njeno presnimavanje na flopi od 880kb je vise nego komplicirana,ali i izvodljiva,pa cu se uskoro mozda i pozabaviti s tim.Naravno laksa varijanda je preko cd-a,za amigu 1200.
P.S.Ode tema u totalno krvom pravcu,nadam se da se @mirza nece naljutiti.A mozda se i iza njegovog sifonjera,kauca...krije neki oldtimer
:: :: :: :: ja sam sve moje prodavao i ulagao u novije tako da mi nista sem koje diskete/kasete za amigu i c64 nije ostalo secam se video rekordera i amige sa programima na VHS kaseti taj uredja jos uvek imam i 2 kasete pune igara
gilopile ima kolekciju svih kompova od nastanka informatike. ali spektrum mu je zarasto za srce , samo kad bi mogo da se klokuje to bi bilo nesto najlepse za njega.
Hehehee,Z80 ce malo teze da se klokuje,ali kad bi bar malo moglo,ma makar 0.2Mhz,bio bi presrecan.Nadam se da mi onda Jet Pac nebi seckao:)))
A sad odok malo do otpada da prorckam,mozda se nadje nesto:)))
:: :: :: gilopile ima kolekciju svih kompova od nastanka informatike. ali spektrum mu je zarasto za srce , samo kad bi mogo da se klokuje to bi bilo nesto najlepse za njega ::
Ne mogu da prezalim kada sam, pre oko godinu dana, u trenutku nervnog rastrojstva, zbog pomanjkanja zivotnog prostora, lansirao u kantu za smece, potpuno ispravan, moj prvenac – Commodore 128. Nekada davno sam od prijatelja iz Nemacke narucio Commodore 64, a on mi doneo cudo tehnike koje je tek bilo izaslo… Smrc, smrc..
P.S. mirza izvini za offtopic!
:: :: Da,da slazem se s tobom.Bila su to lepa vremena :: :: Inace imam malu kolekciju starih racunara koje sam koristio vremenom :: ZX 81,ZX spectrum 48k,Commodore +4,Amstrad schneider 64,Atari 520ST,Amiga 500,Amiga 1200,286,386,486,P1,P2,P3.. :: :: Commodore 64 nazalost nemam,davno sam ga poklonio,ali cu gledati da dobavim jedan primerak :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd ::
@liman steta za 128-cu.Kiliko se secam bio je dosta skuplji od c64,ako ne i duplo,ali se nije nesto posebno pokazao.Kad bi znao gde da rckamSigurno su to vec cigani izlozili negde na buvljaku i neko je postao srecan vlasnik doticnog:))
@arsagen To je Din konektor.`Iskopace je bili`.Ako ne,napravicu ti adapter.Sto se tice 386 na 20Mhz klokovacemo ga na 25mhz,samo treba da pritisnemo turbo,hahaha turbo turbina,kad se zavrti... Samo ne znam ima li vajde od toga i koliko ces vise frejmova dobiti u crysis-u:)
Ipak su deca pametnija od roditelja – priznao sam sinu da je bio u pravu kada me je molio da ga sacuvamo! A ja zapeo k’o vocic (mali vo), sto bi rekao moj profa matematike… Platio sam ga oko 600 maraka, naravno, bez carine. P.S. Mislim da je bila 1985.
:: @liman steta za 128-cu.Kiliko se secam bio je dosta skuplji od c64,ako ne i duplo,ali se nije nesto posebno pokazao.Kad bi znao gde da rckamSigurno su to vec cigani izlozili negde na buvljaku i neko je postao srecan vlasnik doticnog:) ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.