1.Uleteo sam u neki kes i planiram da predjem na quad core platformu,dvoumim se izmedju AMD i Intela. Prva varijanta mi je bila Asus Maximus Formula i Q9550 a druga Phenom II 955 za kojeg nisam nasao odgovarajucu plocu. Koja platforma je isplativija i jaca u igricama od dve ponudjene? Planiram OC koju god da pazarim tako da mi Formula izgleda kao dobra podloga za solidan OC dok sa druge strane uopste nznam koju maticnu ni cipset da pazarim za P II kao ekvivalent istoj...
2.Da li mi se isplati prelaziti sa LG 1960 TR na Samsung 2253LW,monitor bih prevashodno koristio za Igrice i Filmove jedino nisam potpuno siguran da li LG ima bolji Response od Samsunga,koliko sam svatio G2G znaci kada pixel napravio ciklus menjanja sive boje?
3.Koliko napajanje mi je pozeljno za Quad Core platformu uparenu sa 4870 i 1TB rama,zeleo bih neko tiho i pouzdano napajanje do 50E max,tako da sam bacio oko na Chiftec 550W,pa bi mi trebale preporuke za ekvivalet navedenom
1. Ja sam intelovac i nikad nikom ne preporuchujem AMD niti ga ja kupujem tako da za ovo nemoj mene da slushash 2.Ne vidim razlog prelaska sa 22` na 19` 3. Koliko sam ja upoznat ne treba ti jache ali nisam siguran od navedenog
svi bre srljate u odgovorima i niko ne procita post do kraja. Nece covek da predje sa 19 na 22 nego obrnuto. :o) I mala greska ti se potkrala 1TB ram tesko da imas. :o)
Ako ces da prelazis na quad i jos da klokujes onda Intel (mada ne vidim svrhu klokovanja na ionako mocnom procesoru bilo Intelu ili AMD-u). Grafika ti je ok, RAM ako si mislio na 1GB zaboravi, min 2GB, pozeljno 4GB, da se nadje a i jeftina je a napajanje biraj... Ni taj tvoj Chief nije los, radice posao ali ako ces sigurno opet nesto dodavati onda idi na neko 600 ili 600+ napajanje OCZ, CM ili nesto trece, mada za pocetak napajanje moze i da saceka. Monitor kako zelis, ako ti je drazi 4:3 odnos, zadrzi taj, ako ne onda wide.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: A jesi i nasao iskusnog koga ce kontaktirati, ubo si kao prstom u g*vno... :: (u slucaju da si ozbiljno mislio, ako nisi, izvini :: :: PS: Nista licno.. :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: Kontaktiraj Pafija sa iskustvom PII vs Q9550! :)
Djeca kao djeca, sve sto ja imam je bolje od toga sto ti imas, moje je najbolje i slicni stavovi... Ja sam ovo kupio i to radi najbolje na svijetu, nema niko nesto bolje od moga...
Treba li da pricam dalje ?
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: nisam rekao da je strucnjek vec je neko ko moze da posvedoci o radu PII i Q9550 (slicnosti - razlike, bolje - losije)! :)
Ok! Ne poznajem ga licno tako da ne znam jel tako ili ne... vodim se samo time da je rekao da je imao PII i da je bolje performanse dobio zamenom platforme za Intel i Q9550!
:: Verovao ? :: :: Djeca kao djeca, sve sto ja imam je bolje od toga sto ti imas, moje je najbolje i slicni stavovi.. :: Ja sam ovo kupio i to radi najbolje na svijetu, nema niko nesto bolje od moga.. :: :: Treba li da pricam dalje ? :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: nisam rekao da je strucnjek vec je neko ko moze da posvedoci o radu PII i Q9550 (slicnosti - razlike, bolje - losije)! :)
@Milos: jebem me budzet za napajanje,posto trenutno ne mogu da izdvojim vise od 50e,ako imas konkretno predlog nekog boljeg napajanja baci ovde pa tju uzeti u razmatranje
@max covek znam da si ti imao Q sa C1,koliki ti je max OC za 24/7 bio? Cenim da sa novim stepingom moze da se izvuce 100tinjak MHz vise mada gledam sad po stranim forumima oni preferiraju 955BE tako da i dalje nznam na cemu sam,ne gledam samo raw preformance nego se i oslanjam na neku platformu koju tju kasnije postepeno morati da upgradujem tako da mi se cini da je AMD po tom pitanju nekako stabilniji trenutno :/
Sto se tice monitora nemam nikakva iskustva sa Wide varijantama,interesuje me kako se ponasa u igricama,tj da li se slika strecuje ili ima neka nativ rezolucija,posto uglavnom gledam HD filmove ovo bi mi predstavljalo lep dodatak.I ako bi neko mogao da objasni GTG Response Time vs Regular
Znaci sa Vendetom 2 (s obzirom da se moj Q malo vise greje, sa boxom mu je bilo u idle 52-54 stepena) ja ga drzim na 3.91GHz (ova validacija dole je stara na 3901MHz)... temperature od 44-46 idle leti tj 40-42 zimi idle (full ide max do 73 stepena)!
E sad ako tako razmisljas da uzmes platformu na duge staze baci lovu u evrice i stekaj do jos mesec do 2 pa pazari 1156, platformu na kojoj Intel dalje razvijati i uzmes i5 (mali nehalem :D)...
Ako ti se pazari odmah uzmi i7 920 DO + Gigabyte GA-EX58-UD3R... to ti je ta cena sa 955 i dobrom plocom, kao i sa Q9550 sa Maximusom! Tako da ces sa i7 leteti naspram oba ova gore navedena! (i7 predpostavljam da nije problem jer bi svakako za 955BE morala DDR3 tako da si na istom, a CPU+MB izadje ista cena ako ne malo veca)!
:: @skycould: 1TB Hard,jbga lapsus matori . :: :: @Milos: jebem me budzet za napajanje,posto trenutno ne mogu da izdvojim vise od 50e,ako imas konkretno predlog nekog boljeg napajanja baci ovde pa tju uzeti u razmatranje :: :: @max covek znam da si ti imao Q sa C1,koliki ti je max OC za 24/7 bio? Cenim da sa novim stepingom moze da se izvuce 100tinjak MHz vise mada gledam sad po stranim forumima oni preferiraju 955BE tako da i dalje nznam na cemu sam,ne gledam samo raw preformance nego se i oslanjam na neku platformu koju tju kasnije postepeno morati da upgradujem tako da mi se cini da je AMD po tom pitanju nekako stabilniji trenutno : :: :: Sto se tice monitora nemam nikakva iskustva sa Wide varijantama,interesuje me kako se ponasa u igricama,tj da li se slika strecuje ili ima neka nativ rezolucija,posto uglavnom gledam HD filmove ovo bi mi predstavljalo lep dodatak.I ako bi neko mogao da objasni GTG Response Time vs Regula :: :: ARCADE :: ::
@ Lonley Max : Pa njemu je bitan samo 3DMark score, sve ostalo nije vazno...
@ Valheru : Pa ako je novi steping, definitivno moze vise nego stari, a sad koliko, zavisi opet od samog procesora, ali nije bitno toliko... 955 je Black Edition, tako da je relativno lako raditi OC, a i ne treba ti nekakva VRH platforma kao za Intel, mislim na plocu i memoriju, podizanjem mnozioca ne diras niti RAM niti HT link, sve ostaje isto samo procesor radi na vecem taktu... Od 955BE mozes ocekivati sigurno 3.8GHz a mozda i vise, uglavnom, on se poredi sa Core I7 920 a ne sa Core 2 Quad serijom...
:: Hehe, dobro si ti to shvatio, da je s775 vec postala neisplativa platforma za kupovinu.. :: :: U obzir dolaze samo AM3 i s1366! (i s1156 kada se pojavi :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 ::
J-bo te vise i Shitron i LC Power, i reklamiranje...
:: LC Powe :: LC6600GP2 V2.3 ( 600 w :: POGLEDAJ u firmi ETRON tamo je najeftinije napajanje.....PO ::
@ imarkovic : Kako druze nece biti dovoljan, jesi ti siguran u to ?
Ljudi na 550W opusteno teraju Core I7 na 4+ GHz i GTX 295 a da nece moci jedan C2Q 9550 i 4870 ? Da ga ne znam koliko OC-ujes ne moze trositi vise od 200W, graficku da dignes na 1000MHz nece trositi vise od 200W ni pod razno, i to je 400W, gdje jos 150W utrositi ?
Znam da je bolje uzeti bolje i kvalitetnije napajanje, ali ne treba pretjerivati sa snagom...
Moja konfa (Q6600 @ 3.0 GHz trenutno, 2GB RAM, HD4850 Golden Sample, 1xHDD, 1xDVD/RW, sa svim ostalim ventilatorima i glupostima ne trosi ni 300W u FULL Load-u, ma ni 250W, ali eto...
meni sad 4870OC i 6750OC radi na Codigenu od 400W tako da mi je tesko poverovati da treba vise od 550 za neku quad core podlogu :/
User: So you know serbian language? Cleverbot: No, I know nothing. User: Onda jedi govna Cleverbot: Nemoj da ti dodjem tamo! User: Ko te je naucio srpski? Cleverbot: Milos Obilic
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.