Imam AMD Athlon LE1600 na 2.21GHz, 2GBRAMa, Gigabyte ga-ma770-ds3 motherboard,GeForce 7300LE, HDD od 250GB i napajanje od 550W Hocu da uzmem GeForce 9600GT ali u Pakom servisu su mi rekli da moram da menjam napajanje jer je moje previse slabo (imam http://www.itleskovac.co.yu/Detalji_proizvoda.aspx?id_artikla=NAP000023) Par prijatelja mi je reklo da me Pakom laze jer da hoce da mi uzme jos koju paru. Pravo pitanje je da li mogu da uzmem 9600GT bez menjanja napajanja ako je moje dovoljno ili da uzmem neku slabiju kao 9500GT koja ne zahteva toliko struje?
Sa tom konfiguracijom, guraće taj Frontier 9600GT bez problema. Pozdravi experte u Pa*omu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Kao prvo, ta tvoja konfa i sa 9600GT U FULL LOAD-u nece trositi vise od 200W, plus neka je efikasnost napajanja 75% vuci ce ti jos 50W preko toga, vise ni sekunde...
Drugo, procitaj ono prvo ponovo i razmisli da li ti je potrebno novo napajanje...
:: Kao prvo, ta tvoja konfa i sa 9600GT U FULL LOAD-u nece trositi vise od 200W, plus neka je efikasnost napajanja 75% vuci ce ti jos 50W preko toga, vise ni sekunde.. :: :: Drugo, procitaj ono prvo ponovo i razmisli da li ti je potrebno novo napajanje... :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Sta palite coveka napajanje mu je ziv krs!!! Frontijer je kinez medju kinezima i ima 550w u nekom nepalskom mernom sistemu one ameraze na v12 granama moze da da samo kada izgori realno nema vise od 300w, e sad dali ce ti to biti dosta neznam mozda i hoce, ali se kladim da ce ti napajanje idahnuti za mesec dva.
Za ono što on u kućištu ima, to napajanje je termonuklearno i predstavlja beskonačan izvor snage.
Sasvim je druga priča njegov kvalitet i stabilnost napona. Niko nije rekao da od toga bolje nema ili da je možda bolje od Cheifteca, LCa, Anteca, TT-a..litd, radi se o tome da je Power wise, dovoljno. Druge zaključke ne treba donositi.
Da je u pitanju, neki Core 2 Duo (Quad) / Phenom / Athlon II, Radeon 4850+, 2, 3 x HDD....prilča bi se iz korena menjala. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Sta palite coveka napajanje mu je ziv krs!! :: Frontijer je kinez medju kinezima i ima 550w u nekom nepalskom mernom sistemu one ameraze na v12 granama moze da da samo kada izgori realno nema vise od 300w, e sad dali ce ti to biti dosta neznam mozda i hoce, ali se kladim da ce ti napajanje idahnuti za mesec dva :: ::
Da je Crnogorac ne bi mogao da ukljuci komp :). A to ce laganica da tera, valjda isporucuje realnih 350W-400W. Samo kakva napajanja u Win Win-u stavljaju na kompove ne biste verovali.
Pozdrav!
:: :: Ma nek je i Mudžahedin / Šiptar / Albanac / Metuzalem / Čileanac / Kambodžanin / Kirgistanac / AfroPortugalac / Iračanin / Bosanac / Poljak......, neće imati problema :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: Koje je napajanje, jel Kinez :: :: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: ::
Kada ste se ovako lepo raspisali da vas jos nesto priupitam Posto mi je komp krs da ja lepo uzmem 9500GT, sta ce mi dobra graficka na `peglici` a planirao sam kasnije da uzmem neki Core 2 Duo... hocu li ovako proci bez menjanja napajanja sa ove 2 komponente?
......pa ako vidis da se kompjuter jedva pali zbog pada napona koji izaziva jaka graficka a ti onda u prodavnicu pa nabavi nesto bolje.Uglavnom radice barem neko vreme.A ono 550w u slucaju Frontiera(imam ga i ja) treba uzeti sa velikom rezervom,mozda je u pitanju vreme polu-raspada ili MTBF ko zna.
:: Ja imam :: Intel Q6600 (iskljucen C1E :: Asus P5K SE EP :: NVidia 9600G :: 2 harda i citac plus 100 Cooler :: :: I to sve radi bez problema na Kineskom ZITA napajanju od 400W... tako da lazu... :: :: :: From Freedom Came Elegance :: LinuxMint :: ::
Frontier 450W tera sledece komponente pune dve godine bez ikakvog zastoja. Masina radi u proseku 8-10 sati dnevno. Jedna zamena ventilatora, umesto njegovog na 1200rpm stavljen Chieftech na 2200rpm.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.