Od pre par dana dešava mi se da kada uključim monitor (ujutro, pošto ga preko noći isključim) slika treperi sve dok monitor ne ode u stend baj (plava diodica se pali i gasi). Potom se isto dešava kada uključim mašinu, tj. za vreme prikaza BIOS-a, nabrajanja drajvova i ostalog hardvera (pre pojavljivanja Windows XP na ekranu). Juče je počeo da treperi i kada je ispisano Welcome (pre desktopa), a sada i jedno 5 sekundi kada je učitavanje Windowsa došlo do dekstopa. Kada treperenje prestane, sve radi bez ikakvih problema. Monitor je Samsung 2232BW, a grafička Gigabyte Radeon 3870 (mada mislim da to nema veze sa grafičkom). Nadam se da će me bar neko razumeti.
U ovoj temi smo pokushavali reshtiti problem. I sada ponekad pitam buraza `treperi li?`, on kaze prestalo. Kako i zashto nemamo pojma. Gigabyte 780g ds3h, X2 5000, Take Ms 2gb 800Mhz, Sapphire 4850 dual slot, OCZ 500W, Nec VW22 Probali drajvere, nov windows... Srecno!
Idi metodom eliminacije.Znaci prvo monitor probas na drugoj grafickoj ,mozes na integrusi ako imas ili drugi monitor na tvoju graficku,Moze da bude i kabl ,mogu da budu i smetnje.
će da padne sutra ujutro, večeras ne bih da se zezam.
@Jebivetar Interesantno je da i ja imam istu ploču.
Nisam imao evo godinu i po dana nikakvih problema ni sa monitorom ni sa grafičkom (doduše sa grafičkom neka 4 meseca manje). Ma, otkako sam pre mesec dana rešio problem sa HDD-om (**beni kablić) uživao sam bez ikakvih problema sa kompom, a onda ne leži vraže...
Monitor ti je OK,a jos je i BW(medju najboljima) a to sto ti se desava znaci da ti grafa kasljuca,pazi samo da se ne zakaslje.Za svaki slucaj spremi maramicu(garanciju).
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Testirali smo grafu sa OCCT, probali monitor na moju X1650XT, jedino je buraza mrzelo da od od ortaka uzme i proba Asus 22` jer ako bi on zezao onda bi znali da neshto nije u redu sa kompom a ceo je kupljen kod istog prodavca. Obrad je u pravu, sistem eliminacije bi trebao da pokaze ali mi nismo imali dovoljno hardvera, u stvari buraz je lenj i bole ga dok sam ja pogubio zivce a sve zbog njegovog monitora. Interesantno je to shto na CRT-u nije bilo problema, chim je lego LCD eto treperenja. Ako provalim da mu opet treperi, necu moci da izdrzim a da ne nadjem neki 22` Lcd i probam. `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Pazi necu da tvrdim sto posto ali 90% da ATI izdise.Po mom secanju sledece su strafte po ekranu i to dorih 10-30 min posle dizanja,to jest dok se dobro ne zagreje.
Necu da gresim dusu posto nisam serviser i davno sam imao prilike da vidim gore navedeno, ali koliko se ja secam NV ram crkava.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Testirali smo grafu sa OCCT, probali monitor na moju X1650XT, jedino je buraza mrzelo da od od ortaka uzme i proba Asus 22` jer ako bi on zezao onda bi znali da neshto nije u redu sa kompom a ceo je kupljen kod istog prodavca :: Obrad je u pravu, sistem eliminacije bi trebao da pokaze ali mi nismo imali dovoljno hardvera, u stvari buraz je lenj i bole ga dok sam ja pogubio zivce a sve zbog njegovog monitora :: Interesantno je to shto na CRT-u nije bilo problema, chim je lego LCD eto treperenja :: Ako provalim da mu opet treperi, necu moci da izdrzim a da ne nadjem neki 22` Lcd i probam :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: ::
Tu je problem. Probaj da iskljucis antenu kablovske televizije. Dakle nemoj povezivati kablovku televiziju na racunar.Tv Kartica moze da ostane u kompu ona nije problem. Videces da ce treperenje nestati. Ovo naravno sto sam napisao vazi ukoliko korstis kabl tv na kompjuteru. Hoce da treperi i zbog kabl neta tj kada ukljucis kablovksi modem preko usb-a. preko mrezne kartice kada ukljucujes modem ova pojava ne bi trebaloda se javlja. Ako se ne varam taj mon ima samo VGA dakle analogni ulaz. Mon koji je ukljucem preko DVIa na grafiku nema ovih problema. Signali kablovkih provajdera nisu dobro uzemleni i prave probleme, je slucaj kod svih kabl provajdera.
Problem treperenja se javlja kada se negde u sistemu zatvori krug sa uzemljenjem a pogotovo kad u sistem udje jos jedan monitor ili LCD!Probajte da sistematski vodite uzemljenje iz jedne tacke a nikako zatvarati krug.To je brum koji se javlja zbog razlicitih prelaznih otpora.
Pre nikih 10 minuta, uzeo sam monitor, priključio ga na drugi razvodni kabl njegovim naponskim kablom - treperi. Uzmem kabl od napajanja - isto. Ubodem kabl direktno u utičnicu - nema promene. Dakle, sva tri puta monitor nije bio povezan na grafičku kartu, a treperio je. Po meni, nije bilo potrebe za nekim daljim testiranjem. Inače, da je grafička u pitanju, zajebavale bi me video igre (ili nešto drugo), a sa njima nisam imao nikakvih problema. Evo, kada sam ga povezao na mašinu, treperio je sigurno 30 sekundi. Pa, sada, neka mi neko kaže da nije monitor u pitanju. Inače, u Sremskoj Mitrovici su razvukli kablove, ali od kablovske nema ni K, tako da i ta priča otpada.
Ne bi trebalo da je grafika, pre ce da je problem do mon. Stavi drugi VGA kabl i drugi naponski kabl pa probaj. Nisi imao takvih problema pre sa mon? Mislim nije bilo tako uvek? Imas li gar?
Kao što rekoh, nije potrebno da bude priključen da grafičku da bi treperio. Dovoljno je da bude priključen na struju. Kad treperenje prestane radi bez problema, tj. kada se `zagreje` onda mogu i da ga isključim na kratko vreme i treperenja neće biti, ali kada ne radi duže vreme onda nastaju problemi, nebitno da li je isključen potpuno ili je u stend baju. Naveo sam i da sam probao kabl od napajanja, i sa njim je treperila slika. Problemi su počeli u četvrtak (ako se ne varam), a ranije se ništa slično nije dešavalo. Već sam kontaktirao komšiju i šaljemo ga na garanciju. Samo biće dobro kada mi komšija donese neku CRT 17-u, ima da se usrećim kao Nova godina.
Ok pogresna dijagnoza,prem da bi tebi licno vise odgovaralo da je karta.Sto se GA tice za sva pljuvanja su krive 775 ploce a za ploce sa AMD chipset-om jos nisam cuo primedbe.E sada u vezi monitora,ima mi brat 206BW i pojave mu se mrtvi pikseli(2 piksela i 1 dot),i da bi ostvario garanciju treba mu jos jedan.Znaci za 20 inch-a monitor treba da ima 6 mrtvih piksela da bi se oni iz ERC-A udostojili da vas razmotre.Nikada vise Samsung makar isla Selma Hajek uz njega.
Napravi ih sam. Sto vise to bolje, tako da nece moci da vrdaju. Ima fora kako da sam napravis lose pixele precesljaj malo na netu. Jedan moj prijatelj je imao problem isti, covek se dovijao i zamenio monitor na kraju. U Srbiji moras svacim da se bavis da bi opstao. Tj svasta da znas da te nebi zajebavali. Tolerancije na te mrtvake nema nikada ih nije ni bilo, to su fore ovih nasih lopova ovdde jer se uvozi roba slj klase. a cene su vece min za 10% od onih na zapadu, u odnosu na Ameriku razlika je jos veca cak i do 50-100%. Sa lopovima treba svim raspolozivim sredstvima.
Evo pre 10-15 minuta sa namontirao Samsung 2223NW, koji sam dobio od komšije da se poslužim. Treperenja nema ni pod razno - tako da je problem 100% bio u monitoru, a ne u grafičkoj, TV karti, kablu, smetnjama ili nečem petom. Mislim, ovde ima pojedinaca kojima čim se izgovori slovo G, odmah optuže Gigabajta, ni krivog ni dužnog.
Već sam ga odneo komšiji kod kojeg sam ga kupio. E, sad, rekao sam mu da proba kod njega, da ne ispadne da kod mene neće, a u servisu hoće.
Ne mogu a da ne iznesem zapažanje, da mi je taj moj 2232BW, koji me je koštao ko Svetog Petra kajgana (300 i kusur evra) stigao sa mrtvim pikselom i imao vidljivo probijanje uz donju i gornju ivicu, a `krš` od 2223NW, koji košta 130-140 evra (doduše sada ni 2232 ne bi košta mnogo) nema ni jednog mrtvog piskela i ni traga od probijanja. Sve u svemu, ispada da je Samsung bolje uradio daleko inferiorniji monitor, a za velike pare prodaje `sranja` koja počnu da zezaju posle samo godinu i po dana. Možda se samo meni `posrećilo`, ne bih da osipam drvlje i kamenje po Samsungu, ali baš mi to ne ide u glavu.
iz mog licnog iskustva govorim ,neko ima drugacije iskustvo mozda ne osporavam,teze se stvarno desi da on rikne ,za Samsung imas 3 godine garancije ja mislim ,tako da te pokriva garancija ja mislim.Nema sta da proba Jebivetar sve je jasno.
jer da je grafička zezala, bilo bi tu raznih sranja, posebno u video igrama. I pre nego što sam odlučio da se posavatujem na forumu, bio sam gotovo siguran da je monitor u pitanju (moj insekt me uglavnom ne vara). Ali, pošto sa kompom nikada nisi načisto, bolje da `pitam nego da skitam`.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.