Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
POMOC
STRANA 1 OD 1
vladalesje POMOC 09.08.2009. 13:23 T19269

status: user
broj poruka: 183
Ovako, imam plocu J&W RS780UVD +128, 7750BE i KHX 2G, za sada koristim grafiku sa ploce, instaliram sistem, sa diska od ploce instaliram sve potrebne drajvere, ubacim mu programe, ubacim klcodec495f i BS.Player PRO,CyberLink PowerDVD, sta se desava, avi format mi radi normalno, ali kada hocu da pustim neki original dvd disk, ili nesto u VOB formatu ili mpg, komp se zakuca i sam restartuje, podigne windows i izjavi da je windows puko, u drugom pokasaju da pustim, on zakuca i izbaci mi plavu sliku, sa belim slovima i kaze da nesto nije u redu sa ati2dvag, nemam pojma o cemu je rec, nekoliko puta sam obarao windows i opet, dali nesto nije do ploce, da ova grafika na nju nije u redu, jel moze neko da mi pomogne???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MvZ RE: POMOC 09.08.2009. 13:29 #132503

broj poruka: 180
Po ovome nemas bas mnogo srece:
ATI and Microsoft have never issued public statements regarding this ati2dvag issue up till this day. There is no definitive prevention or cure of this problem also. What works for some may not work for others….I’ve reinstalled the drivers and now it only crashes while I’m playing some graphics intensive game....

http://www.modernstreet.com/general/ati2dvag-problem

nemamime RE 09.08.2009. 14:45 #132504

broj poruka: 294
Zaboravi integrisanu grafiku, ubaci pravu karticu sa novim driverima i to je to.

gilopile Re: POMOC 09.08.2009. 15:10 #132506

broj poruka: 9459
Koji win koristis?
Da li se problem pojavio prelazenjem na neki drugi win,ili softwer/driver?
Da li je problem nastao sa istim win-om/softwerom?

:: Ovako, imam plocu J&W RS780UVD +128, 7750BE i KHX 2G, za sada koristim grafiku sa ploce, instaliram sistem, sa diska od ploce instaliram sve potrebne drajvere, ubacim mu programe, ubacim klcodec495f i BS.Player PRO,CyberLink PowerDVD, sta se desava, avi format mi radi normalno, ali kada hocu da pustim neki original dvd disk, ili nesto u VOB formatu ili mpg, komp se zakuca i sam restartuje, podigne windows i izjavi da je windows puko, u drugom pokasaju da pustim, on zakuca i izbaci mi plavu sliku, sa belim slovima i kaze da nesto nije u redu sa ati2dvag, nemam pojma o cemu je rec, nekoliko puta sam obarao windows i opet, dali nesto nije do ploce, da ova grafika na nju nije u redu, jel moze neko da mi pomogne???
::
vladalesje ovako 09.08.2009. 15:18 #132509

Prvi put sam instalirao Windows XP Gold edition i drajvere sa diska, javilo se to. Posle instaliram klasican Xp Profesional Service Pack 2, drajvere sa diska, i opet isto

gile23 ... 09.08.2009. 15:40 #132512

broj poruka: 9121
Sta se meni pre desavalo, pustim ja tako original disk, i ako lupim pauzu i izadjem iz Cyber Linka odma plav ekran i reset, a kada uradim stop pa izadjem iz programa sve normalno. Jesi li pokusao sa nekim drugim playerom, osim Cyber Link-a.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: ovako 09.08.2009. 15:47 #132513

broj poruka: 9459
Probaj da resetujes bios,kako bi se vratile default vrednosti za integrusu.Izvadi bateriju biosa na 5 min.
Moguce da i DDR2 memorija zeza.
Ako i posle reset biosa zeza pokusaj da povadis memoriju/e ,pa malo obrisi kontakte sa suvom krpom.Ako imas 2 stapica onda prvo samo s jednim,pa samo s drugim.
Ako nista od ovog ne pomogne uninstalisi sve kodeke,player-e,pa instalisi samo CyberLink i Gom player.Sa tom kombinacijom ce ti pustati sve fajlove,a nece doci do eventualnog `sutiranja` kodeka.

:: Prvi put sam instalirao Windows XP Gold edition i drajvere sa diska, javilo se to. Posle instaliram klasican Xp Profesional Service Pack 2, drajvere sa diska, i opet ist
Ishmerish re 09.08.2009. 16:26 #132519

broj poruka: 7285
Ta grfika zna da zeza posebno ako si koristio stand alone pre nje.E ovako prvo rusi win,potom stavi nov ali ne sranja tipa gold,black edition.....,vec samo i striktno untouched verziju.Potom driveri,zaboravi te dinosauruse sa orginal diska.Za zvuk skini najnoviji realtek,za chipset imas 8.10(nisam proveravao dali 9.6,9.7 mozda imaju chipset),znaci sa 8.10 samo za chipset a sa 9.7 CCC i graphic.Kada to odradis onda si na cisto sa softvrom.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

vladalesje re Ishmerish 09.08.2009. 20:44 #132560

ATI Catalyst Software Suite xp32 8.1, jel to treba da skinem?? ajde molim te pojasni mi malo sta sve treba, nisam te bas razumeo lepo?
Ishmerish again 09.08.2009. 22:33 #132571

Vec ti je sve lepo objasnjno,ne 8.1 vec 8.10.I njega stavljas prvo s`tim sto kod njega samo chipset driver stavljas a CCC i display ne.Kada ti 8.10 zavri sa chipsetom pokrenes 9.7 i sa njega stvis Catalyst control centar i display driver-e.Evo ti link za 8.10 :

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=2093&file=4&evp=e43e13c65a78aaa6d4cf28feafd77161

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

dukiduledu to ti je do optike 09.08.2009. 23:34 #132593

broj poruka: 826
klasican kvar...restart kompletan cim ubacis disk.....

vladalesje re 10.08.2009. 22:57 #132750

skino sam sve sto si mi rekao, sa 9.7 instalirao sam CCC i Display driver, sa 8.10 sve ostalo, e javio mi se posle problem, skino sam zadnju verziju realtek, meni je 7.1 HD Audio, i skino sam HD Audio 2.29, instalirao, po zavrsenoj instalaciji restartovao sam komp, cuo se zvuk prilikom podizanja windowsa, ali mi izbacilo dole da vidi nov hardware, da mu jos nesto fali za zvuk, ja ga pustim da trazi i on sam nadje nesto i odradi, medjutim vise nisam imao zvuk kad se pali i gasi komp, onaj windows-ov kad udjem na My Computer i setam se kroz hard. Onda sam isao na uninstal audio, i instalirao sa diska od ploce, tu je neka starija verzija, HD Audio 1.89, i proradilo je sve ok. e sad sta da instaliram od codeca i playera?
Ishmerish Continue 10.08.2009. 23:41 #132759

Ok realtek i nije toliko bitan,mada to sto se tebi desilo nije novost(zna da zajebava).E sada od codec-a ti treba samo Dvix Codec 7(oko 20MB)a sto se playera tice ja koristim Winamp 5.541 za muziku,Mv2player07 za filmove(Avi,Xvid,Dvix)a VLC Player 0.9.4 za sve ostale ekstenzije video fajlova.Mogao bi da kada sve zavrsis provrtis i 3D Mark 03 cisto da vidis zbog integruse.

vladalesje re 11.08.2009. 13:08 #132818

instalirao sam sve, codec, pleyere, radi sve ok, odradio sam 3DMark3 i dobio ove rezultate: Score 3832 3DMarks, jebemliga dal je dobro il nije, nije izjavio nikakvu gresku

Ishmerish ... 11.08.2009. 13:20 #132819

Ok i to je to.Rezultat u marku ti je odlican.U buduce koristi ovaj recept za XP i bice ti kao sat.Pozdrav

vladalesje re 11.08.2009. 17:51 #132843

Druze, sta da kazem, Hvala ti puno, sve najbolje

Ishmerish Re: re 11.08.2009. 20:22 #132850

Nema na cemu,takodje.

:: Druze, sta da kazem, Hvala ti puno, sve najbolje
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs