Avivo brzi 6 puta od QX9650 Badaboom 3,1 puta brzi od QX9650
DVD to ipod transcode
Avivo brzi 6,3 puta od QX9650 Badaboom 2,2 puta brzi od QX9650 ,ali i 3 puta sporiji od Avivo
Blue ray to Wmv
Avivo brzi od QX9650 5,1 puta
Badaboom ne podrzava transcode u Wmv ili bilo koji drugi format osim H264.
Ulazni formati za Avivo :mpg,avi, divx,wmv ,mp4
Avivo podrzava transcode u sledece formate :mpeg1,mpeg2,video cd ,super video cd,dvd,mpeg4 divx,wmv,portable media centar,Sony portable gaming device,ipod video,1080 p h264,720 p h264,1080 p mpeg2 i 720 p mpeg 2.
Sto se tice ocena sa Anadtech u vezi Aviva ,moram reci da je cista propaganda i to propaganda koja nije dobro osmisljena ,jer Avivo uradi deinterlace(to su oni mozaici kvadratica pri brzim akcijama),onakvu losu sliku Avio nikada ne daje.X puta sam enkodirao u divx sa Avivo slika je zadovoljavajuca od 1 do 5 ocena bi bila 4.
Moze da se postigne bolja slika sa v dub u divx 6 xx sa parametrima q 5, one pass high quality based ili sa 2 pass high quality based, q5 ,ali to je za ljude kojima vreme ne znaci mnogo.Sto se tice transcode sa Avivo u ipod portable slika jeste bila mutnija , i tu je bila moja zamerka isto,sa ovim novim driverom poboljsao se kvalitet ,inace u pitanju je 472x320 rezolucija koja se koristi za portable uredjaj.
Transcode u h264 720 p i h264 1080 p iz mpg formata ,kvalitet slike je odlican ne odstupa od originala i plus mu poveca rezoluciju u HD rez.To isto vazi kada ide iz PAL rezolucije u HD rezolucije ali sa mpg.U principu najbitnije od svega kakav je izvorni fajl ,ako je izvorni fajl kvalitetan i izlazni fajl ce biti kvalitetan isto.Sto znaci ako imate dobru karticu koja radi dobar capture sa TV ili sa nekog drugog izvora ne sekirajte se za kvalitet u Avivo.
Cim budem osiromasio, prelazim sa Intela na AMD-a (trenutno sam bogat k`o Zaratustra). Pa jos ako bude hladna zima, a gasa njet - ukljucim AMD-a i da vidis vreline!
Nije se bitno promenilo ali hoce u bliskoj buducnosti, dolaze novi dx11 gpu-ovi, koliko mi se cini njihovi sejderi bice projetkovani da rade i bolje nego ovi do sada, samo kada usavrse program bice cudo. Glupo je sto nisu do sada ovo uradili i da ga predstavljaju kao idealno za profesionalce, ja sam testirao e 2160 , i hd 2600 oko 15 puta brze na istim podesavanjima jedan prolaz itd..............
Nisam nasao novije testove,ali i ovo moze da bude neki okvir,Avivo ,Ati samo ubrzava sa novim driverima,ja bas testiram sa filmom Totalni opoziv mpeg format od verzije 9 catalist koja je davala 12 minuta transcode za divx ,doguralo se do 8 minuta a i ima i poboljsanja u samom kvalitetu slike.Ovaj test jeradjen jos sa catalistom 8.12
Sto se tice same aplikacije Avivo ,obecavaju sa directx 11 kartama da ce to da bude u Windows 7 na drag and drop operaciji ,znaci prevuces fajl misom i enkodiras,slicno kao sa divx konverterom.
Optimalne perfomanse sa transkodiranjem se postizu kada su diskovi u raid 0 .ovo kazem iz mog iskustva ,a i iz iskustva drugih koji se bave multimedijom inace i sam test za koji sam dao link radjen je sa WD raptor 150 Gb.
I ja gotivim Virtual dub ,ali kad je u pitanju brzina Avivo je zakon.
Ovaj ti je film duzine 104 minuta u mpeg2 formatu ,enkodiranje u divx je za 8 minuta. Imas na donjem linku.Isti film odradi za 32 minuta u HD 720 p H264 format.Za full HD 1080 P H264 mu treba oko 60 minuta.Ove opcije sa HD rezolucijama ce biti dobre kad zazivi Blue Ray pa transkodiras iz PAL rezolucije u HD rezolucije ,na velikim LCD TV se primeti ta razlika,a i dotle ce da ga dodatno jos da ubrzaju.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.