Jedini proizvodjac za koga znam da daje garanciju na 0 mrtvih pixela je Philips, ali samo na neke modele, mada sigurno postoji jos neki proizvodjac koji daje na 0 mp. Verovatnoca da se pojave mrtvi pixeli je veoma mala, tako da nemoj mnogo da se opterecujes time i slobodno uzmi samsung. I ja sam se plasio mrtvih pixela kada sam kupovao monitor, ali ako ga uzmes bez njih, kao sto sam vec rekao, sanse su veoma male da se pojave.
za Hyndai 17" ima jedna firma daje , vidi na cenovnicima pise sve daje philips za neke, samsung bi trebao za sve, pazai mnogi proizvodjaci imaju tu garanciju ali mnogi prodavci nisu voljni da je daju musterijama da se ne bi cimali da vracaju dileru i td.
Nemoj da se zavaravas i da mislis da su mrtvi pikseli retka stvar, svaki 4,5 monitor nize klase ga ima tako da vodi racuna! Kad sam ja kupovao monitor to mi je bila zvezda vodilja tako da sam kupio jedini monitor koji daje garanciju na 0 mrtvih pixela i za svetle i za tamne i sub pixele a to je philips x1706, jedino philips daje takvu garanciju jer veruje u svoj kvalitet a to je samo za modeli x,p i b serije tako da nemoj da se zeznes i uzmes s ili c seriju!!! Samsung daje garanciju na 4 ili vise a ostali tako nesto slicno. Veruj mi cesto se pojavlju i ako bi ti smetali(kao i meni) onda nemoj da rizikujes i kupi philips. Uz to ubedljivo je najlepsi!!!
Za razliku od ostalih proizvodjaca Viewsonic daje garanciju na 0 mrtvih piksela za sve modele. Znaci ako imas ceo mrtav piksel dobijes nov monitor. Obrati paznju da garancija ne pokriva 1 mrtav subpiksel. Inace 1 piksel se sastoji od 3 subpiksela (RGB). Ja sam pazario Viewsonic-a, pa ti savetujem isto, a ti proceni sam.
Ne bih ti preporucio viewsonic jer daju garanciju tek na 7 sub pixela sto znaci da moze da ti bude saret tft a da ti ga ne vrate, jer skoro nikad ne crkne ceo pizel nego uvek neki sub, tako da zaboravi tu varijantu!!! Philipsa imas u a-mazu ja sam ga tamo uzeo, preporucio bih ti i x seriju jer ima mnogo lep dizajn a usto ima perfevt panel kao i p i b serija. Kosta nekih 290 eur ali je stvarno vrhunski monitor! Pun naziv je PHILIPS 170X6FB
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.