Od skoro kako sam kupio novi monitor Asus 223B pocela je ova pojava ali samo kada ukljucim kabl od KDS kablovske TV u TV tuner karticu Leadtek winfast 2000 XP expert. Nas clan bax2003 mi je pomagao po ovom pitanju. Kao resenje mi je predocio stavljanje keramickih kondenzatora od 470pF do 1nF i probojne snage do 400V. Probao sam ovo resenje ubacivanjem u spliter sa 3xout i 1x in, samo sto su kondenzatori bili jaci do 10nF i probojnog napona do 1000V. Nista nisam uspeo, sve je isto. Zna li bilo ko od vas neko resenje za ovu pojavu?
Ubacivanjem kondenzatora u spliter nisi mogao nista ni da uradis jer nisi mogao da odvojis masu galvanski. Potrebno je i srednji kraj koaksijalca i masu kablovske spojiti na TV karticu preko kondenzatora, dakle trebaju ti dva kondenzatora i nemoj preterivati sa vrednostima, stavi 470pF - 1nF napona 250-400V i to najbolje keramickih.
Re: Uzemljio si celu liniju SBB-a, koja je inace, lose ili nikako, uzemljena na svoj racunar!
29.07.2009. 03:27
status: user broj poruka: 1492
Imaš galvanski razdelnik u Mikro Princu u Kralja Milutina. Košta oko 1.300 RSD. Meni je završio posao sa SBB kablovskom. Doduše, ja koristim VIVO grafičku sa composite kablom.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Poslusaj Vaskev-a (?). Mnoge karte su zbog toga riknule! Mozes i da kupis gotov galvanski razdelnik ali.. :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me! :: ::
Ja licno nisam probao, imam isti problem samo sto kod mene to trepernje nije toliko strasno jedva se primecuje i to samo kad ubodem antenu za kabllovsku u karticu ja imam KDS ali to ti je istii djavo. Kada se ukljuci TV prakticno se ne primecuje. Niisam imao vremena da se zezam sa ovim, tako da ne znam da li ovo radi posao. Ali po onome sto sam procitao trebalo bi.
Uradio sam ovo sto je Vaske predlozio i nestalo je treperenja. Medjutim, slika je sada losija nego pre na TV tuneru. Dok sam imao Pinnacle, bila je ipak bolja. Sada je nekako mutna i ima snega. Da li smeta signalu ovo sto sam dodavao? Zna li neko sta moze da bude i kako da se popravi slika?
Naravno da ce da bude oslabljen.Niasam iz BG-a i nemam SBB,ali probaj da masu spojis kako treba,odnosno direktno na jack,a srednju zicu spojis preko kondezatora od 10pF.Tako bi trebalo da spreci ulazak napona u karticu(zbog kondezatora),a signal bi trebao da bude najmanje moguce oslabljen.
:: Uradio sam ovo sto je Vaske predlozio i nestalo je treperenja. Medjutim, slika je sada losija nego pre na TV tuneru. Dok sam imao Pinnacle, bila je ipak bolja. Sada je nekako mutna i ima snega. Da li smeta signalu ovo sto sam dodavao? Zna li neko sta moze da bude i kako da se popravi slika :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.