Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Izbor!7900 GT.Pomoc.
STRANA 1 OD 1
SkyFire Izbor!7900 GT.Pomoc. 20.06.2006. 04:18 T1904

status: user
broj poruka: 18472
Moze li mi neko reci koji izbor po vasem misljenju izabrati od 7900 GT verzija?Znaci koja firma daje najbolje performanse..Imao sam malu prepirku tj. sukob misljenja na forumu oko neke dve firme za graficke karte pa me sad interesuje posto sam gledao skoro sve specifikacije od raznih proizvodjaca i vase misljenje posto medju ostalom zaista zelim da kupim tu kartu-sad imam trenutno Gigabyte-ovu 7800 gt!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson Re: Izbor!7900 GT.Pomoc. 20.06.2006. 05:39 #6564

broj poruka: 736
:: Moze li mi neko reci koji izbor po vasem misljenju izabrati od 7900 GT verzija?Znaci koja firma daje najbolje performanse..Imao sam malu prepirku tj. sukob misljenja na forumu oko neke dve firme za graficke karte pa me sad interesuje posto sam gledao skoro sve specifikacije od raznih proizvodjaca i vase misljenje posto medju ostalom zaista zelim da kupim tu kartu-sad imam trenutno Gigabyte-ovu 7800 gt
You again...
Stvarno, nije stvar firme, jer ukoliko su karte identicne i identicnih frekvencija onda je svejedno, treba gledati cenu.Za sada vecina 7600GT i 7900GT karti su identicne, tj. referente nVidia karte i razlika je samo u nalepnici na kuleru.Npr. ASUS 7600GT i Gigabyte 7600GT su potpuno iste kartice, iste frekvencije (560/1400 Mhz) samo druge nalepnice, pa su logicno performanse u dlaku iste.Isto vazi i za 7900GT, vecina su potpuno iste.Kod nas je situacija losha, postoji samo nekoliko 7900GT kartica, ASUS,MSI i Leadtek i mozda josh neka.Mislim da su sve potpuno iste pa treba traziti najjeftiniju a mislim da je ASUS-ov 7900 najjeftiniji.U svetu postoji dosta fabricki overklokovanih modela od XFX-a i eVGA ali kod nas ih nazalost nema.Mada mozda moze kod nas da se nadje ASUS 7900GT TOP koji predstavlja fabricki overklokovan 7900GT sa neshto boljim i vecim kulerom koji prekriva i memoriju shto kod obicnih 7900GT kartica nije slucaj.

Ne znam da li ti se isplati da prelazish sa 7800GT na 7900GT.Jeste 7900GT brzi ali i 7800GT je odlican.Shta je ostatak konfiguracije?
laca12 eVGA 7900GT KO 20.06.2006. 09:40 #6567

broj poruka: 65
http://www.evga.de/products/moreinfo.asp?pn=256-P2-E564-AX&family=22
uvoznik za srbiju MID9 ( isti oni koji uvoze LC Power) https://www.mid9.co.yu
Pa pogledaj.
SkyFire Re: Re: Izbor!7900 GT.Pomoc. 20.06.2006. 17:17 #6578

SkyFire

:: :: Moze li mi neko reci koji izbor po vasem misljenju izabrati od 7900 GT verzija?Znaci koja firma daje najbolje performanse..Imao sam malu prepirku tj. sukob misljenja na forumu oko neke dve firme za graficke karte pa me sad interesuje posto sam gledao skoro sve specifikacije od raznih proizvodjaca i vase misljenje posto medju ostalom zaista zelim da kupim tu kartu-sad imam trenutno Gigabyte-ovu 7800 gt
:: You again..
:: Stvarno, nije stvar firme, jer ukoliko su karte identicne i identicnih frekvencija onda je svejedno, treba gledati cenu.Za sada vecina 7600GT i 7900GT karti su identicne, tj. referente nVidia karte i razlika je samo u nalepnici na kuleru.Npr. ASUS 7600GT i Gigabyte 7600GT su potpuno iste kartice, iste frekvencije (560/1400 Mhz) samo druge nalepnice, pa su logicno performanse u dlaku iste.Isto vazi i za 7900GT, vecina su potpuno iste.Kod nas je situacija losha, postoji samo nekoliko 7900GT kartica, ASUS,MSI i Leadtek i mozda josh neka.Mislim da su sve potpuno iste pa treba traziti najjeftiniju a mislim da je ASUS-ov 7900 najjeftiniji.U svetu postoji dosta fabricki overklokovanih modela od XFX-a i eVGA ali kod nas ih nazalost nema.Mada mozda moze kod nas da se nadje ASUS 7900GT TOP koji predstavlja fabricki overklokovan 7900GT sa neshto boljim i vecim kulerom koji prekriva i memoriju shto kod obicnih 7900GT kartica nije slucaj
::
:: Ne znam da li ti se isplati da prelazish sa 7800GT na 7900GT.Jeste 7900GT brzi ali i 7800GT je odlican.Shta je ostatak konfiguracije

E pa bas o tome ti i pricam,hvalis tvoju MSI kako je fabricki overklokovana i jaca od ostalih.Zato sam i postavio ovu temu.Postu su tebi sve iste karte onda se isplati uzeti Asus zato sto je najjeftiniji a jaci od svih ostalih.7900 GT rade sa 450 - 1320 frekfencije dok jedini Asus je fabricki klokovan kao sto ti kazes za tvoju MSI,tako da on radi na 520 - 1440 ! Sta mislis,nije lose?Pazi jeste 7800 GT Brz ali 7900 kao i 7600 su kartice novije generacije sa novim chip setop,manje se opterecuju a vecu snagu daju,brzi je dosta 7900 veruj mi na rec.

Ostale komponente su mi:

Intel pentium D 3.6 Ghz
Asus P5N32 - SLI Deluxe
Corsair Extreme 2 GB na 667
Maxtor Diamond 10 300 gb na 16 mg cache
Ostale perverzije za hladjenje i naravno Chieftec Dragon midi tower 400 w,da ne nabrajam ostale komponente
set Nvidia 20.06.2006. 18:11 #6579

broj poruka: 165

Nvidia je nalozila svim proizvodjacima kojima isporucuje cipove serije 6 i 7 da moraju da prave kartice totalno referentne njihovim modelima tako da je sve jedno koji proizvodjac. Razlikuju se samo u nalepnici. :)
Garson Re: Re: Re: Izbor!7900 GT.Pomoc. 20.06.2006. 19:45 #6588

:: SkyFir
:: :: :: Moze li mi neko reci koji izbor po vasem misljenju izabrati od 7900 GT verzija?Znaci koja firma daje najbolje performanse..Imao sam malu prepirku tj. sukob misljenja na forumu oko neke dve firme za graficke karte pa me sad interesuje posto sam gledao skoro sve specifikacije od raznih proizvodjaca i vase misljenje posto medju ostalom zaista zelim da kupim tu kartu-sad imam trenutno Gigabyte-ovu 7800 gt
:: :: You again..
:: :: Stvarno, nije stvar firme, jer ukoliko su karte identicne i identicnih frekvencija onda je svejedno, treba gledati cenu.Za sada vecina 7600GT i 7900GT karti su identicne, tj. referente nVidia karte i razlika je samo u nalepnici na kuleru.Npr. ASUS 7600GT i Gigabyte 7600GT su potpuno iste kartice, iste frekvencije (560/1400 Mhz) samo druge nalepnice, pa su logicno performanse u dlaku iste.Isto vazi i za 7900GT, vecina su potpuno iste.Kod nas je situacija losha, postoji samo nekoliko 7900GT kartica, ASUS,MSI i Leadtek i mozda josh neka.Mislim da su sve potpuno iste pa treba traziti najjeftiniju a mislim da je ASUS-ov 7900 najjeftiniji.U svetu postoji dosta fabricki overklokovanih modela od XFX-a i eVGA ali kod nas ih nazalost nema.Mada mozda moze kod nas da se nadje ASUS 7900GT TOP koji predstavlja fabricki overklokovan 7900GT sa neshto boljim i vecim kulerom koji prekriva i memoriju shto kod obicnih 7900GT kartica nije slucaj
:: ::
:: :: Ne znam da li ti se isplati da prelazish sa 7800GT na 7900GT.Jeste 7900GT brzi ali i 7800GT je odlican.Shta je ostatak konfiguracije
:: E pa bas o tome ti i pricam,hvalis tvoju MSI kako je fabricki overklokovana i jaca od ostalih.Zato sam i postavio ovu temu.Postu su tebi sve iste karte onda se isplati uzeti Asus zato sto je najjeftiniji a jaci od svih ostalih.7900 GT rade sa 450 - 1320 frekfencije dok jedini Asus je fabricki klokovan kao sto ti kazes za tvoju MSI,tako da on radi na 520 - 1440 ! Sta mislis,nije lose?Pazi jeste 7800 GT Brz ali 7900 kao i 7600 su kartice novije generacije sa novim chip setop,manje se opterecuju a vecu snagu daju,brzi je dosta 7900 veruj mi na rec
:: Ostale komponente su mi
:: Intel pentium D 3.6 Gh
:: Asus P5N32 - SLI Delux
:: Corsair Extreme 2 GB na 667
:: Maxtor Diamond 10 300 gb na 16 mg cach
:: Ostale perverzije za hladjenje i naravno Chieftec Dragon midi tower 400 w,da ne nabrajam ostale komponent
Nisu meni iste vidish shta Set kaze.Vecina su iste tj. referentne kartice.Nije mi jasno shto ne mozesh u to da poverujesh.Nisam rekao da je jedino MSI fabricki overklokovan vec od kartica koje su u ponudi kod nas jeste.Ja sam mislio da je MSI sa dual slot kulerom (ne obican MSI 7600GT) bolji od npr. ASUS 7600GT ili Gigabyte 7600GT.Uostalom pogledaj ovo i reci koja ti izgleda da je bolja http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-127-217-03.jpg
http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-121-004-03.JPG
Mislio sam da se isplati uzeti ASUS zato shto je jeftiniji ali nije jaci od drugih.Obican ASUS 7900GT je isti kao ostali a ASUS 7900GT TOP je overlokovan ali je on i skuplji.
Znam ja dobro koliko je 7900GT brz , naravno osetno je brzi od 7800GT ali mislio sam da je 7800GT josh uvek dovoljno brz za sve igre.Mada ne znam kakvi su tvoji zahtevi.
SkyFire Re: Re: Re: Re: Izbor!7900 GT.Pomoc. 20.06.2006. 21:05 #6592

SkyFire

:: :: SkyFir
:: :: :: :: Moze li mi neko reci koji izbor po vasem misljenju izabrati od 7900 GT verzija?Znaci koja firma daje najbolje performanse..Imao sam malu prepirku tj. sukob misljenja na forumu oko neke dve firme za graficke karte pa me sad interesuje posto sam gledao skoro sve specifikacije od raznih proizvodjaca i vase misljenje posto medju ostalom zaista zelim da kupim tu kartu-sad imam trenutno Gigabyte-ovu 7800 gt
:: :: :: You again..
:: :: :: Stvarno, nije stvar firme, jer ukoliko su karte identicne i identicnih frekvencija onda je svejedno, treba gledati cenu.Za sada vecina 7600GT i 7900GT karti su identicne, tj. referente nVidia karte i razlika je samo u nalepnici na kuleru.Npr. ASUS 7600GT i Gigabyte 7600GT su potpuno iste kartice, iste frekvencije (560/1400 Mhz) samo druge nalepnice, pa su logicno performanse u dlaku iste.Isto vazi i za 7900GT, vecina su potpuno iste.Kod nas je situacija losha, postoji samo nekoliko 7900GT kartica, ASUS,MSI i Leadtek i mozda josh neka.Mislim da su sve potpuno iste pa treba traziti najjeftiniju a mislim da je ASUS-ov 7900 najjeftiniji.U svetu postoji dosta fabricki overklokovanih modela od XFX-a i eVGA ali kod nas ih nazalost nema.Mada mozda moze kod nas da se nadje ASUS 7900GT TOP koji predstavlja fabricki overklokovan 7900GT sa neshto boljim i vecim kulerom koji prekriva i memoriju shto kod obicnih 7900GT kartica nije slucaj
:: :: ::
:: :: :: Ne znam da li ti se isplati da prelazish sa 7800GT na 7900GT.Jeste 7900GT brzi ali i 7800GT je odlican.Shta je ostatak konfiguracije
:: :: E pa bas o tome ti i pricam,hvalis tvoju MSI kako je fabricki overklokovana i jaca od ostalih.Zato sam i postavio ovu temu.Postu su tebi sve iste karte onda se isplati uzeti Asus zato sto je najjeftiniji a jaci od svih ostalih.7900 GT rade sa 450 - 1320 frekfencije dok jedini Asus je fabricki klokovan kao sto ti kazes za tvoju MSI,tako da on radi na 520 - 1440 ! Sta mislis,nije lose?Pazi jeste 7800 GT Brz ali 7900 kao i 7600 su kartice novije generacije sa novim chip setop,manje se opterecuju a vecu snagu daju,brzi je dosta 7900 veruj mi na rec
:: :: Ostale komponente su mi
:: :: Intel pentium D 3.6 Gh
:: :: Asus P5N32 - SLI Delux
:: :: Corsair Extreme 2 GB na 667
:: :: Maxtor Diamond 10 300 gb na 16 mg cach
:: :: Ostale perverzije za hladjenje i naravno Chieftec Dragon midi tower 400 w,da ne nabrajam ostale komponent
:: Nisu meni iste vidish shta Set kaze.Vecina su iste tj. referentne kartice.Nije mi jasno shto ne mozesh u to da poverujesh.Nisam rekao da je jedino MSI fabricki overklokovan vec od kartica koje su u ponudi kod nas jeste.Ja sam mislio da je MSI sa dual slot kulerom (ne obican MSI 7600GT) bolji od npr. ASUS 7600GT ili Gigabyte 7600GT.Uostalom pogledaj ovo i reci koja ti izgleda da je bolja http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-127-217-03.jp
:: http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-121-004-03.JP
:: Mislio sam da se isplati uzeti ASUS zato shto je jeftiniji ali nije jaci od drugih.Obican ASUS 7900GT je isti kao ostali a ASUS 7900GT TOP je overlokovan ali je on i skuplji
:: Znam ja dobro koliko je 7900GT brz , naravno osetno je brzi od 7800GT ali mislio sam da je 7800GT josh uvek dovoljno brz za sve igre.Mada ne znam kakvi su tvoji zahtevi

Pa da za Asus 7900 GT TOP sam i mislio a ne za standard verziju.Verujem ja da su sve iste,malo je samo skuplji nije neka razlika.Znam ja da 7800 zavrsava posao ali cisto da zadovoljim svoju dusu,da nesto ubacim novije,svakako cu ovu prodati pa cu novu uzeti uz doplatu.Hocu negde da stanem,dosta sam budzio masinu,nikad kraja-cista zaraza a mnogo skup sport!Razumes sta ti pricam,a vec sam ti nagovesti i zasto jos,7900 kao i tvoja je kartica je nove generacije novi chip set.Nisam gledao test ali siguran sam da parira ako nije brza od 7800 GTX.Sad cu da pogledam pa cu ti javiti kakvi su mi utisci.
SkyFire MSI vs ASUS 20.06.2006. 21:17 #6594

Ok.Slazem se da MSI izgleda ozbiljnije.Nisam siguran jel on to ima silent pipe cooling sistem?
Garson Re: MSI vs ASUS 20.06.2006. 21:27 #6596

:: Ok.Slazem se da MSI izgleda ozbiljnije.Nisam siguran jel on to ima silent pipe cooling sistem
:
Izgleda mnoooogo ozbiljnije, dosta je duza (verovatno bolje napajanje) i ogromni kuler sa heat-pipe-om koji prekriva slot pored graficke.Nije silent u smislu da nema aktivno hladnjenje, tj. ima mali i gotovo necujan ventilator.
Garson Re: Re: Re: Re: Re: Izbor!7900 GT.Pomoc. 20.06.2006. 21:30 #6597

:: SkyFir
:: :: :: SkyFir
:: :: :: :: :: Moze li mi neko reci koji izbor po vasem misljenju izabrati od 7900 GT verzija?Znaci koja firma daje najbolje performanse..Imao sam malu prepirku tj. sukob misljenja na forumu oko neke dve firme za graficke karte pa me sad interesuje posto sam gledao skoro sve specifikacije od raznih proizvodjaca i vase misljenje posto medju ostalom zaista zelim da kupim tu kartu-sad imam trenutno Gigabyte-ovu 7800 gt
:: :: :: :: You again..
:: :: :: :: Stvarno, nije stvar firme, jer ukoliko su karte identicne i identicnih frekvencija onda je svejedno, treba gledati cenu.Za sada vecina 7600GT i 7900GT karti su identicne, tj. referente nVidia karte i razlika je samo u nalepnici na kuleru.Npr. ASUS 7600GT i Gigabyte 7600GT su potpuno iste kartice, iste frekvencije (560/1400 Mhz) samo druge nalepnice, pa su logicno performanse u dlaku iste.Isto vazi i za 7900GT, vecina su potpuno iste.Kod nas je situacija losha, postoji samo nekoliko 7900GT kartica, ASUS,MSI i Leadtek i mozda josh neka.Mislim da su sve potpuno iste pa treba traziti najjeftiniju a mislim da je ASUS-ov 7900 najjeftiniji.U svetu postoji dosta fabricki overklokovanih modela od XFX-a i eVGA ali kod nas ih nazalost nema.Mada mozda moze kod nas da se nadje ASUS 7900GT TOP koji predstavlja fabricki overklokovan 7900GT sa neshto boljim i vecim kulerom koji prekriva i memoriju shto kod obicnih 7900GT kartica nije slucaj
:: :: :: ::
:: :: :: :: Ne znam da li ti se isplati da prelazish sa 7800GT na 7900GT.Jeste 7900GT brzi ali i 7800GT je odlican.Shta je ostatak konfiguracije
:: :: :: E pa bas o tome ti i pricam,hvalis tvoju MSI kako je fabricki overklokovana i jaca od ostalih.Zato sam i postavio ovu temu.Postu su tebi sve iste karte onda se isplati uzeti Asus zato sto je najjeftiniji a jaci od svih ostalih.7900 GT rade sa 450 - 1320 frekfencije dok jedini Asus je fabricki klokovan kao sto ti kazes za tvoju MSI,tako da on radi na 520 - 1440 ! Sta mislis,nije lose?Pazi jeste 7800 GT Brz ali 7900 kao i 7600 su kartice novije generacije sa novim chip setop,manje se opterecuju a vecu snagu daju,brzi je dosta 7900 veruj mi na rec
:: :: :: Ostale komponente su mi
:: :: :: Intel pentium D 3.6 Gh
:: :: :: Asus P5N32 - SLI Delux
:: :: :: Corsair Extreme 2 GB na 667
:: :: :: Maxtor Diamond 10 300 gb na 16 mg cach
:: :: :: Ostale perverzije za hladjenje i naravno Chieftec Dragon midi tower 400 w,da ne nabrajam ostale komponent
:: :: Nisu meni iste vidish shta Set kaze.Vecina su iste tj. referentne kartice.Nije mi jasno shto ne mozesh u to da poverujesh.Nisam rekao da je jedino MSI fabricki overklokovan vec od kartica koje su u ponudi kod nas jeste.Ja sam mislio da je MSI sa dual slot kulerom (ne obican MSI 7600GT) bolji od npr. ASUS 7600GT ili Gigabyte 7600GT.Uostalom pogledaj ovo i reci koja ti izgleda da je bolja http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-127-217-03.jp
:: :: http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-121-004-03.JP
:: :: Mislio sam da se isplati uzeti ASUS zato shto je jeftiniji ali nije jaci od drugih.Obican ASUS 7900GT je isti kao ostali a ASUS 7900GT TOP je overlokovan ali je on i skuplji
:: :: Znam ja dobro koliko je 7900GT brz , naravno osetno je brzi od 7800GT ali mislio sam da je 7800GT josh uvek dovoljno brz za sve igre.Mada ne znam kakvi su tvoji zahtevi
:: Pa da za Asus 7900 GT TOP sam i mislio a ne za standard verziju.Verujem ja da su sve iste,malo je samo skuplji nije neka razlika.Znam ja da 7800 zavrsava posao ali cisto da zadovoljim svoju dusu,da nesto ubacim novije,svakako cu ovu prodati pa cu novu uzeti uz doplatu.Hocu negde da stanem,dosta sam budzio masinu,nikad kraja-cista zaraza a mnogo skup sport!Razumes sta ti pricam,a vec sam ti nagovesti i zasto jos,7900 kao i tvoja je kartica je nove generacije novi chip set.Nisam gledao test ali siguran sam da parira ako nije brza od 7800 GTX.Sad cu da pogledam pa cu ti javiti kakvi su mM@ ˆ 15495V`¨1RˆÈ1^¨# Þ<&È0   #X,0x
SkyFire ... 21.06.2006. 02:15 #6603

Za Garsona:

Hvala na pomoci.Mislim da sam resio problem.Uzecu taj Asus 7900 GT TOP,jos kad ka klokujem ima da przi.Nego Garson,na cemu igras igrice,mislim na monitor?CRT ili TFT ?Koliko inca?
Garson Re: ... 21.06.2006. 03:42 #6606

:: Za Garsona
:: Hvala na pomoci.Mislim da sam resio problem.Uzecu taj Asus 7900 GT TOP,jos kad ka klokujem ima da przi.Nego Garson,na cemu igras igrice,mislim na monitor?CRT ili TFT ?Koliko inca
CRT 19" Samsung 957 MB.Skoro dve godine u mom vlasnishtvu, za sada radi pos`o.
lee Re: Izbor!7900 GT.Pomoc. 21.06.2006. 13:08 #6610

broj poruka: 2
Imas i Gainward 7900GTX sa 512 MB i 1.1ns memorijom radi na 1300/1600 MHz. Gaiward ne prati referentni dizajn nVidije, pa su mu kartice 5-15% brze. Na popustu se moze naci za 499EUR.

Takodje i njihove 7600 GT kartice su puno bolje od Gigabyte i ASUSa, jer radi brze, i sto je puno vaznije, drasticno su tise.

U najnovijem Digitalu se moze naci clanak.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647263.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs