Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa ati drajverima!!!
STRANA 1 OD 1
urosk Problem sa ati drajverima!!! 26.07.2009. 09:48 T19031

status: user
broj poruka: 462
Imam sledeci vrlo iritantan problem!!! Imam plocu asus M2A-MX sa integrisanom grafikom(ati x1200), posto je integrusa crkla pre nekih 6 meseci, kupio sam isto asus ati 4350 i utakao u pci-e slot! E sad sve je radilo lepo do sad kada sam hteo da instaliram nove drajvere! Otisao sam na uninstal all i lepo skinuo sve drajvere, posle odradio driver cleaner i pokrenuo instalaciju novih 9.7 drajvera. Nakon nekih minut instalacija se prekine i pise nesto kao `driver ne moze da prepozna graficki adapter ili operativni sistem i instalacija mora da se prekine`(naravno na engleskom). I onda sam probao sa drugim drajverima, 9.6, drajverima orginalnim sa diska, drajverima sa asusovog sajta i opet nece! Pre toga sam uvek radio uninstalaciju i ciscenje sa driver cleanerom, ali nije pomoglo! I sad jednostavno ne mogu da instaliram drajvere za grafiku!!! Molim vas da mi neko pomogne i kaze kako da resim ovaj problem i instaliram bilo koje drajveri samo da prorade!!! Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Mozda pomogne... 26.07.2009. 09:55 #130631

broj poruka: 7769
Ako nisi ugasio RESTORE, vrati sistem na vreme pre zamene graficke pa onda prosto pregazi ne uninstall drajvera nego samo install preko posotojecih.
Mozda ti konflikt pravi to sto si prvo koristio integrusu a sad PCI grafiku, drajveri su nesto drugaciji.

Proveri u BIOS-u sta je glavna grafika (no valjda si to odradio) jer ako je glavna on-board nije ni cudo sto imas problem sa instalacijom drajvera.

U krajnjoj liniji probaj samo sa DD a ne CCC.

Tomato Republic Of Serbia !!!

BEmpire Re:Nije problem sa ATI drajverima 26.07.2009. 09:57 #130633

broj poruka: 439
nego problem o tome sto nisi dovoljno informisan...Znaci pocev od 9.4 ATI ne podrzava starije
kartice od hd2xxx serije,poslednjni drajver koji mozes instalirati je 9.3,ili mozes i sve ostalo ali sam moras da modifikujes drajvere,koji nije bas tesko i mozes vise da saznas o tome na sajtu Guru3D...Poz!!!

BEmpire Re:Opa moja greska... 26.07.2009. 10:00 #130635

broj poruka: 439
4350 bi trebao da podrzava i novi drajver...proveri .inf fajl u drajverima ako nema stavi id tvoje graficke,pa bi trebao da se instalira...

obradmi Verovatno si ukantao windows inicijalni fajl koji je detektovo tu novu grafiku sa tim ciscenjima 26.07.2009. 11:15 #130639

broj poruka: 7723
i sad sistem ne vidi tu novu graficku idi na scan for hardware changes.Sustina je da sistem
mora da inicijalizuje tu drugu graficku i posle toga ne bi trebalo da bude problema
sa instalacijom novih drivera.

urosk hvala na savetima! 26.07.2009. 18:23 #130706

broj poruka: 462
uspeo sam nekako da instaliram stare drajvere! Problem je bio sto sam uninsalirao i drajvere za chipset! hvala ljudi!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs