Navedi ostatak masine,da bi mogli da ti kazemo sta je best buy...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Primoran sam na kupovinu nove kartice.. :: :: Da li je PowerColor ATI X1650PRO AGP 512MB, 128bit bestbuy ili sam nesto prevideo :: :: ..neke preporuke do 5000,00 :: Hvala unapre :: :: EDIT:typo
Ja sam pre pola god. uzeo tu graficku i na njoj je ddr2 !! znaci nekih 30% sporija od one sa ddr3 i u rangu je sa ati x800 ili 6600gt odnosno 7300gt. Najbolje bi ti bilo da nadjes polovnu 7600 gt, ili slicnu do 40 e(mada ja nisam uspeo zato sam i uzeo ovu za 40 e). Ako imas 55e mozda bi ti bilo najbolje da uzmes Sapphire 3650 512MB DDR2 AGP8x nova.
3650 ti je max,sve preko toga(3850)ti je overkill.Pod uslovom da nemas Via-in chipset,u tom slucaju pokusaj da nateras unified shader-e da rade ce biti ravno golgoti.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ako je ovo tacno onda je ovo najbolja kupovina. Nikada nije bilo lose imati dobru grafiku, jos ova podrzava novije tehnologije u odnosu na 1650, a igranje ce biti prava pesma.
Uopste ne mora da znaci da ce igranje biti pesma...A sta ako ima nekog Semproncica 2500+ ili sl.sa 128kb l2 cache-a i 512 ram-a? Onda mu dzaba tako jaka grafika kad ni pola od njene snage nece biti iskoristeno...Zato covek treba da navede ostatak konfiguracije da bi mogli da mu preporucimo BESTBUY za njegov komp?
:: Ako je ovo tacno onda je ovo najbolja kupovina :: Nikada nije bilo lose imati dobru grafiku, jos ova podrzava novije tehnologije u odnosu na 1650, a igranje ce biti prava pesma :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ako je tachna cena, prover :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-3850-512mb-gddr3-11124-00-20r/comp_comp_vga/130/164 :: :: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: ::
Zato sto za igranje vise znaci grafika a manje procesor. Recimo isti procesor a razlicite grafike sa boljom ce igrati na rezoluciji koju mu omogucava monitor a sa slabijom na onoj koju mu omogucava grafika.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Uopste ne mora da znaci da ce igranje biti pesma...A sta ako ima nekog Semproncica 2500+ ili sl.sa 128kb l2 cache-a i 512 ram-a? Onda mu dzaba tako jaka grafika kad ni pola od njene snage nece biti iskoristeno...Zato covek treba da navede ostatak konfiguracije da bi mogli da mu preporucimo BESTBUY za njegov komp :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: Ako je ovo tacno onda je ovo najbolja kupovina :: :: Nikada nije bilo lose imati dobru grafiku, jos ova podrzava novije tehnologije u odnosu na 1650, a igranje ce biti prava pesma :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ako je tachna cena, prover :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-3850-512mb-gddr3-11124-00-20r/comp_comp_vga/130/164 :: :: :: :: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: :: :: ::
Zato sto za igranje vise znaci grafika a manje procesor. Recimo isti procesor a razlicite grafike sa boljom ce igrati na rezoluciji koju mu omogucava monitor sa daleko vise detalja a sa slabijom na onoj koju mu omogucava grafika bez ikakvih detalja.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Uopste ne mora da znaci da ce igranje biti pesma...A sta ako ima nekog Semproncica 2500+ ili sl.sa 128kb l2 cache-a i 512 ram-a? Onda mu dzaba tako jaka grafika kad ni pola od njene snage nece biti iskoristeno...Zato covek treba da navede ostatak konfiguracije da bi mogli da mu preporucimo BESTBUY za njegov komp :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: Ako je ovo tacno onda je ovo najbolja kupovina :: :: Nikada nije bilo lose imati dobru grafiku, jos ova podrzava novije tehnologije u odnosu na 1650, a igranje ce biti prava pesma :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ako je tachna cena, prover :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-3850-512mb-gddr3-11124-00-20r/comp_comp_vga/130/164 :: :: :: :: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: :: :: ::
trebalo je da navedem konfiguraciju: celeron D326 2.54 256L2, 2x512DDR400, gigabyte 8i848p775, 420WPSU, prethodna karta 7600gs HTDsilent..
ne treba mi za neko divljanje sa obzirom na to da je najnovija stvar koju igram HoMM V, voznjice tipa GTR2 i GT Legends uz po neki stariji RTS, i to je to otprilike..
nisam siguran da je directx10 dobro resenje, posto mi XP predstavlja jedinu opciju (vista krs, 7 radi odlicno al` CPU gusi ..)
Eto,rekoh ja Uz Celerabos procesor sa 256 l2 cache sa bas i neces naigrati... Kad god naidje scena u bilo kojoj novijoj igrici gde ti izadje gomila likova i pocne akcija pucanje,rokanje eksplozije slika ce ti seckati pa makar stavio najjacu graficku koja postoji. Tu ce te ogranicavati Keleraba procesor!!! Ni iz 1650 pro neces iskoristiti 100% snage sa tim procesorom,a ti odluci sta ces da kupis...Posto kazes da ne igras najnovije igre....razmisli dobro o cenama...1650 pro je vise od duplo jaca od tvoje stare karte...
:: :: :: :: hvala na odgovorima :- :: :: trebalo je da navedem konfiguraciju :: celeron D326 2.54 256L2, 2x512DDR400, gigabyte 8i848p775, 420WPSU, prethodna karta 7600gs HTDsilent. :: :: ne treba mi za neko divljanje sa obzirom na to da je najnovija stvar koju igram HoMM V, voznjice tipa GTR2 i GT Legends uz po neki stariji RTS, i to je to otprilike. :: :: nisam siguran da je directx10 dobro resenje, posto mi XP predstavlja jedinu opciju (vista krs, 7 radi odlicno al` CPU gusi .. :: :: pozdrav
hehe,to se ne gleda tako kao sto ti gledas... da ti ne objasnjavam previse,ta 7600gs sto si imao ostvari oko 5000-6000poena u 3d mark 2003 testu(ako je verzija sa 256mb) a 1650 pro 512 mb ostvari 10000-11000...mada zavisi i od chipseta i jos gomilu drugih stvari...ja mislim da je 1650 pro nekako primerenija tvojoj konfiguraciji,i iz istog su vremena...
:: pa dobro bas nije duplo: 256/128, 400/400 ako se dobro secam.. :: naspram 512/128, 600/40 :: :: sta je sada dobra kupovina u rangu stare :: :: hval :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.