Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
TV Kartica - Konacna odluka
STRANA 1 OD 1
SkyFire TV Kartica - Konacna odluka 18.06.2006. 21:45 T1899

status: user
broj poruka: 18472
Surfovao sam malo po forumu i dosao do zakljucka da se svi slazu da je najbolji izbor Leadtek.Pitanje koje me muci jeste to.Koji Leadtek tj koja tacno tv kartica pod kojom oznakom posto ima vise modela kao sto su:WinFast TV2000 XP Expert ; WinFast DV2000 ; WinFast PVR2000 (MCE2005 Certified).To je ono sto Leadtek ima u ponudi.Nego da li mi neko moze reci sta od ovog ponudjenog tj. koju tacno verziju da uzmem?(Cena u opste nije bitna,bitan mi je kvalitet i performanse,ako postoji jos neka bolja neka mi neko kaze...)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze Hmmm 19.06.2006. 08:47 #6537

broj poruka: 568

WinFast TV2000 XP Expert - je best bye.
Imas u poslednjem broju digitala i test nekih drugih kartica, ali je best bye neka od 177 eura, nema cak ni daljinski.
Sve zavisi koja ti je primarna namena ove kartice, ali mislim da ces biti zadovoljan sa gore pomenutom.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shkrba011 PVR2000! 19.06.2006. 09:03 #6538

broj poruka: 2
Pozdrav,
U skorije vreme imao sam i ja slicnih dilema oko TV karte. Procitao sam neke diskusije oko TV karte u drugoj temi koju si naveo, ali sam resio ovde da odgovorim.
Definitivno karta za tebe je PVR2000!. Ona kosta oko 110Euro. Zasto PVR2000? Odgovor je jednostavan zato sto ima hardverski Mpeg2 encoder, tj. sama karta vrsi kompresiju video signala u DVD kompaibilan format, sto doprinosi rasterecenosti sistema i neces gubiti frejmove (slicice) prilikom snimanja.
Ako ti nesto znaci moj izbor je Saphire-ov Theatrix, TV karta zasnovana na ATI Theater 550Pro cipu koji u sebi ima 12-bitne AD konvertore za boju (najnaprednija konverzija signala do sada), hardverski Mpeg2 encoding i 3D comb filter koji doprinosi boljem kvalitetu slike. Kvalitet slike je po nekim testovima iz Digital!-a najbolji (u sta sam se sam uverio). CyberLinkov softwer - Power Cinema 4 prikazuje progresive interlaced mpeg2 stream sa ATI-jevog cipa, sto znaci da ces imati 50 slika u sekundi BEZ horizontalnih linija! Jedino u cemu je Leadtek bolji jeste njegov softver koji je po testovima najbrzi i zato je po Digitalu Leadtek najbolji izbor.
Sve u svemu moja preporuka je ATI 550 Pro ali ako hoces bas Leadtek, onda definitivno PVR2000.
P.S.
Haupauge je izbacio nove TV karte koje su vredne paznje! Konsultuj najnoviji 53. broj Digitala, mozda ti clanak o njima promeni misljenje.
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs