Kakva je ova MSI 4850 OC verzija sa custom dual coolerom, vidim svuda naglasavate da je bolji dual kuler, koliko se dobija u odnosu na 3870 ddr3, hvala
Probaj da nadjes ASUS ili GAINWARD verziju,MSI 4850 OC je mnogo je bolje resenje od 3870 i dobices jedno 50% bolje performanse ako ne i vise!!!
Da ti kazem unapred da ce ti mnogi ovde stavljati zamerku jer je to MSI karta,ali MSI uopste niej los,ima losih komada ali ja konkretno nisam imao problema sa MSI-em
Mogla bi da prodje MSI. Moj drugar ima MSI, ali ATI 4830 i nema nikakvih problema vec duze vreme. E sad u odnosu na ATI 3870, ta ATI 4850 jeste jaca, ali ta razlika nije mnogo velika, jeste primetna, ali kako je bila ta 3870 hit, tj jaka u swoje vreme, tako ce brzo i ATI 4850 postati slaba... Znaci ako imash tu ATI 3870, ostavi je, sacekaj, npr 3-4meseca, pa lepo kupi ATI 4890 ili nVidia GTX260... Josh ta tvoja moze da gura igrice u punom sjaju....
Dobices osetno poboljsanje sa njom a sto se tice MSI-a ja licno ga mogu samo pohvaliti.Licno imam MSI-jevu HD 4870 X2 OC Edition i radi k`o sat,ama bas nikakvu zamerku nemam.
Za MSI samo onaj ko ih nije probao moze da kaze da su `onako`.Prvo sto se tice stock dual slot resenja(nesto kao 7900gto)ne postoji bolje. Drugo sve varijante Gainwarda sam imao i zarko bih zeleo da vidim rezultate korisnika Gainward-ovih i MSI-evih modela u sintetickim testovima.Odgovorno tvrdim da je Gainward jedan od naj gorih.Sto se razlike tice evidentno je da ces je osetiti ali se moram sloziti da ako do sada nisi menjao,nemoj ni sada. Ako ne mozes da sacekas 5xxx,bolje uzmi 4870(115€ u oglasima).Prem da ti je moj savet da cekas petice jer nece biti tako skupe kao sto se prica a mozda cak i 4770x2 ne bi bilo lose resenje. `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Mogla bi da prodje MSI. Moj drugar ima MSI, ali ATI 4830 i nema nikakvih problema vec duze vreme. E sad u odnosu na ATI 3870, ta ATI 4850 jeste jaca, ali ta razlika nije mnogo velika, jeste primetna, ali kako je bila ta 3870 hit, tj jaka u swoje vreme, tako ce brzo i ATI 4850 postati slaba... Znaci ako imash tu ATI 3870, ostavi je, sacekaj, npr 3-4meseca, pa lepo kupi ATI 4890 ili nVidia GTX260... Josh ta tvoja moze da gura igrice u punom sjaju... :: :: ::
Seres (Gr. Σῆρες, Lat. Sērēs) was the ancient Greek and Roman name for the inhabitants of the northwestern part of modern China, (in other words modern Xinjiang).[1][verification needed] It meant `of silk,` or people of the `land where silk comes from.` The country of the Seres was Serica. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
svaka ti čast što si ga nacifro,baš sam se lepo nasmejao.Vreme je da ljudi počnu kulturno da se ponašaju.Što se tiče kartica,u nekoj prosečnoj rezoluciji od 1680X1050 razlike ima ali su jedva vidljive.Jače kartice mogu da pokažu svoju snagu na većim rezolucijama.Ako ja mogu da teram crysis na very high sa mojom 3870 koja je kloknuta na 850 Mhz,onda recimo 4850 isto može da ga tera na very high ali malo lakše.Kada bi razlika bila 50 posto ja bi sutra u radnju i kupio 4850 a nebi se mučio da nabavim 4890.
Tek si ti dobar,neces 4850 koji ima 480 sp-a vise od 3870 i jos mnogo toga ali zato stekas i crncis za 4890 koji je sada je vec evidentno samo klokovani 4870 kojeg mozes naci za +-110€. To je pod jedan a pod dva na 14`-ci bi mozda i mogao da teras Crysis na very high,ali na 1680x1050,8AA,svi detalji na max i 25fps-a(da bi bilo igrivo)samo u snu sa bilo kojom kartom ispod minimum 4870(a i sa njom ti treba zver od ostatka masine).Nisam imao nameru da te cimam samo razmisli malo.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: svaka ti čast što si ga nacifro,baš sam se lepo nasmejao.Vreme je da ljudi počnu kulturno da se ponašaju.Što se tiče kartica,u nekoj prosečnoj rezoluciji od 1680X1050 razlike ima ali su jedva vidljive.Jače kartice mogu da pokažu svoju snagu...::
Nista sad ne kupuj, samo ces baciti pare, a sto se tice 4850 nije za ulozene pare najbolja grafa, kada imas za 1000 dinara manje 4770 koja je sporija 1%-3%. Znaci cekaj i uzmi 5850 ili 5870. Ako se prati tradicija 4850 u odnosu na 3850 ili 4870 u odnosu na 3870, ocekuj duplo ubrzanje+ DX11 podrsku, igre iskoruscuju sva 4 jezgra procesora.
:: Tek si ti dobar,neces 4850 koji ima 480 sp-a vise od 3870 i jos mnogo toga ali zato stekas i crncis za 4890 koji je sada je vec evidentno samo klokovani 4870 kojeg mozes naci za +-110€. To je pod jedan a pod dva na 14`-ci bi mozda i mogao da teras Crysis na very high,ali na 1680x1050,8AA,svi detalji na max i 25fps-a(da bi bilo igrivo)samo u snu sa bilo kojom kartom ispod minimum 4870(a i sa njom ti treba zver od ostatka masine).Nisam imao nameru da te cimam samo razmisli malo :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: svaka ti čast što si ga nacifro,baš sam se lepo nasmejao.Vreme je da ljudi počnu kulturno da se ponašaju.Što se tiče kartica,u nekoj prosečnoj rezoluciji od 1680X1050 razlike ima ali su jedva vidljive.Jače kartice mogu da pokažu svoju snagu...::
Nisam mislio doslovno ali mi se ne svidja varijanta da se jedan te isti cip reinkarnira iznova i iznova,ne kazem da je Ati preuzeo foru od Nvidie ali dali ti mozes da opravdas razliku od +50€ u korist 90-tke.Sto se cene od +110€ tice nisi dobro procitao,to je cena 4870-tke u oglasima.A temperature su za mene i slicnim meni nebitne,kada imas gamer-sko kuciste od 100€ pa navise sve karte sa dual slot kulerom su hladne ko zmije,a sada dali ce raditi u full load-u na 35° ili 45° to je vec totalno ne bitno.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Nego sta si uradio sa onom 4850X2, posto ti je sad 4890 u kucistu?
Pozdrav!
:: :: 4890 nije samo OC-van 4870. Ima mnogo manje radne temperature, prilično povećane radne frekvencije i dorađen hladnjak :: :: Daj da vidim cenovnik gde je +-110e (ili čak polovna) :: :: Radne temperature posle pola sata DiRT-a (950 / 4200 MHz :: http://img239.imageshack.us/img239/8316/load2.jp :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: Tek si ti dobar,neces 4850 koji ima 480 sp-a vise od 3870 i jos mnogo toga ali zato stekas i crncis za 4890 koji je sada je vec evidentno samo klokovani 4870 kojeg mozes naci za +-110€. To je pod jedan a pod dva na 14`-ci bi mozda i mogao da teras Crysis na very high,ali na 1680x1050,8AA,svi detalji na max i 25fps-a(da bi bilo igrivo)samo u snu sa bilo kojom kartom ispod minimum 4870(a i sa njom ti treba zver od ostatka masine).Nisam imao nameru da te cimam samo razmisli malo :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: svaka ti čast što si ga nacifro,baš sam se lepo nasmejao.Vreme je da ljudi počnu kulturno da se ponašaju.Što se tiče kartica,u nekoj prosečnoj rezoluciji od 1680X1050 razlike ima ali su jedva vidljive.Jače kartice mogu da pokažu svoju snagu...::
Crkla je. Radila je skoro 2 nedelje fantstično sa onim hlađenjem koje sam joj sredio jer je počela opasno da se prži od kad je leto počelo. Dodatno hlađenje je dovelo u red. Međutim, ponovo je počela da dostiže temperature pre tweak-a i onda je samo prsla usled GRID-a. Počele su da uleću testure, haos. Karta nije videla overklokovanje. Svaki 3D je prsavao, čak i OpenGL screensaver i onaj mali 3D preview u CCC-u. Čini mi se da VRAM puko, a možda i jedan od jezgara.
Nje nema na tržištu već dosta meseci unazad. Na pamet mi nije padalo da doplatim 10.000 din za 285 GTX, tako da sam uz povraćaj kinte od 1K dobio ASUS 4890 Top i super sam zadovoljan. Možda je 5% sporija od 4850 X2. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Dali ti cujes sebe,ne postoji veca glupost nego uzimati high end kartu ciji je chip vec u EOL fazi i za to davati 200€.Prvo ako ti se u glavi ne namece ideja da cekas 5850 koji tek sto nije i bice u naj manju ruku 50€ jeftiniji od tog Sapphire-a sada,a da ne pricamo kako ce ga kidati.Pa pre 5850 imas 4770x2 za +-140€ koji ce isto tako gaziti 4890,a od sve muke motas kartu koja ima 2 god garancije i kojoj ce cena pasti za 100€ u narednih pola godine.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.