Ortak je na budzetu oko 130-140 evra za graficku. Hteo je da uzme GTS250 nov, ali sam mu preporucio da pazari polovnu 4870 ().
Jedino me sad zanima, koja je razlika u efikasnosti hladjenja izmedju Saphire VaporX i Silent Efficency?
Nemoj sad da cujem kako sam potpuno zelen, jer sam uvek za bolju kupovinu...
Naravno ako neko misli da ima bolje kupovine za ove pare, neka preporuci slobodno, samo nisam siguran da li moze da se on rastegne uopste sa tim budzetom...
Hvala unapred svima na pomoci... __________________ Scourge of PCBerza
Nema potrebna da pazari polovnu jer ako se igra u 1680 x 1050, biće mu dosta nov 4870 512MB DDR5 koga ima od 140-145e. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Moze li se znati za sta tvoj ortak panira da koristi kartu?Sad sam pogledao cene na berzi.Moze novu da kupi ali pazi,ove referentne se greju ubi Boze,pokazao sam ti temperature .Po meni je bolje da kupi polovnu i da kupi TT DuOrb i da odmah zameni Cooler.Taman ce ga toliko izaci.. Sto se tice GTX260 stvarno ne znam koliko se krece a i isti je to djavo.
Te nove sto se prodaju su sa referentnim hladjenjem. Ove dve koje sam naveo imaju neko Saphire-ovo.
Lik nije pri parama, a hoce da se igra, pa rekoh bolje da uzme polovnu 4870 sa nekim custom hladjenjem nego nov GTS250... Dakle koje je hladjenje bolje od one dve?
Drugo, ne znam ni koliko vuce 4870, pa me i to zanima. On ima `neko` napajanje od 400W i to mu gura 8800GT i ne znam koji C2D. Po guru3d vidim da GTS250 navodno trazi minimum 500W dok je system load sa Core i7 330W, a po matorom review-u prve ture 4870 na Core 2 Duo X6800 Extreme, i standardnim komponentama system load je 330W...
Jel ima neko da gura 4870 na 400W? __________________ Scourge of PCBerza
Od one dvije mislim da bolje hladi Silent Efficency, VaporX mi samo izgleda Fancy a jedino u cemu je mozda bolja je to da proizvodi manje buke nego ova prva...
4870 u FULL LOAD-u vuce maksimalno 160W, naravno, referentna i bez OC-a...
Ne guram 4870 na 400W, ali na iole kvalitetnijem napajanju mora da radi, a i sam si nasao potrosnju sistema baziranog na C2X i C I7 pa jednostavno uporedi sa tim sistemom od prijatelja...
Ima tu kartu kuler radi odlično držim ga na 35% uopšte se ne čuje temperature se kreću od 40-60 c u zatvorenom kućištu i to kada je napolju 35 stepeni znači odlično radi svoj posao.Inače jedina razlika između ovog kulera i VAPOR-a je što ovaj drugi izgleda malo više što NMY kaže fancy i što je kod VAPORA možda veći klok memorije za 50 mhz znači mizerno.
Ima dva heat pipe-a kao i fabričko 4870 hlađenje (3 kod 4890) ali je ostatak pasivnog možda malo veči, jedino što plastika na fabričkom usmerava topao vazduh isključivo napolje. Kod ovog rešenja, pasivni deo koji je prihvatio toplotu i koji ventilator hladi, ipak određeni prcenat toplote ostaje u kućištu. Mogće da skida par stepeni više, ali ti stepeni sa druge strane ostaju u kućištu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Takva rešenja nisu bučnija od babričkih (bar ne kod 4870 i 4850 modela) zbog samog ventilatora, ali zbog konstrukcije pasivnog dela zvuk zna da bude neprijatan `fijukanja` kroz rebra. Obrzirom da je ovo neka varijacija na temu Zalmana, sumnjam da je loše odrađeno. Moguće da je MSI ovde modifikovao BIOS i kotrolu ventilatora jer se brzine sigurno razlikuju od fabričkog ventilatora. Vrlo verovatno je da bolje hladi od fabričkog i zbog veće površine pasivnog dela, sam ventilator nije bučan i ne mora da se vrti kao blesav. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: dobro provetrenom kucistu ne bi bilo problema sa visokom temperaturom :: cini se kao dobra kupovina, posto su po ovoj ceni modeli sa 512 mb :: :: e da, bax ili bilo ko, da li se zna kakvu buku pravi. ako huci onda otpada:) :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.