bolje performanse kod Ati karti u 2-3 igre ne znam sta je tu sad toliko spektakularno, u grafici sigurno nema nikakve razlike... Najsmesniji je Stalker sa 4890 pod DX10 je 15,9FPS a sa DX10.1 je 16,1 hahaha...
Ne mogu se ja sa vama nekima svadjati, a i ne zelim, da si procitao tamo sta pise vidio bi koliko ja razlika u ostale 4 igre !? Stalker jeste druga prica, OK, ali nije velika razlika, sam si rekao 0.2FPS razlike u korist DX10...
Poboljsanje performansi iznosi najnize 16%, prosecno 20 a negdje i 24% na istoj grafickoj karti, sa istom igrom na istim podesavanjima...
Ne znam stvarno sta tu nije jasno, mislim da je to za pohvalu...
ali ja pricam najvise o grafickom prikazu, mada videcemo u buducnosti igre sa podrskom za 10.1 i kad izadju nVidia DX10.1 karte, necu da pricam bezveze, za sada mi izgleda kao marketing Atija...
Tacno. One slike sa sajta nisu nista posebno u odnosu na ono sto gledam kod mene na 9800GT i DX9.0c. Ali DX11 ce biti druga prica. DX10 i DX10.1 su prazan marketinski potez nekih firmi, i nista vise, sorry NMY. Win7 sa DX11 ce biti druga prica. Laku noc...:)
life`s a bitch...and then you die.
:: :: Dx 11, graficke se uskoro pojavljuju tako da nema nista od tog 10.1, Ati nije imao cime da se dokaze pa kao uveli DX10.1! :: :: ::
Naravno da DX izbacuje Micro$. Ali ja sam u kontekstu marketinga mislio da je DX10 njihov propali pokusaj zbog viste. A ATI je izbacio prve chipove sa DX10.1 jer je ocigledno AMD pokusao da izvuce nesto iz toga. To je moje objasnjenje i misljenje.
Znaci, prvi je da bi vista zazivela i nadzivela xp, a drugi je da bi se AMD lakse izvukao iz sranja. Jasno je koliko su oba `uspela`. Nijedan ni drugi nisu bolje prosli zbog DX10 ili 10.1.
Upravo zato ocekujem da DX11 bude jebac keve. A sto se optimizacije tice, to moze da bude tacno sto si rekao, ALI...sta ako nema sta da se optimizuje...(sta ako je bila puska, a izgleda da jeste)? Ili, jos bolje, koliko se isplati optimizovati samo za vistu, jer nijedan korisnik winxp-a, bilo koje verzije xp-a, nece moci da ih igra? A to je vecina korisnika, pa zato i nisu to uradili. Win7 ce biti u trzisnom smislu druga prica. On je jedina sansa da Micro$ ispravi svoje greske sa vistom.
life`s a bitch...and then you die.
:: Samo mi nije jasno zasto vi svi govorite da je ATI uveo DX10.1 , a to nema veze sa vezom :: :: DX verzije izbacuje Microsoft a ne ATI, ATI je samo prvi izbacio kartu sa podrskom za DX10.1 :: :: Dalje, ne mora DX10.1 imati nista bolji prikaz slike, zavisi opet od optimizacije, ali daje bolje performanse, i to solidno.. :: :: Od DX11 ocekujem dosta, a bio bi i red vise.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Brate ovo kao da sam ja pisao.Slazem se do slovce sa svim sto si rekao.Ali opet cu dodati samo jedno. Microsoft ce plasirati Win 7 kao uspeli OS sa dobrim performansama i sa nosecim DX11 ali..Jedno veliko Ali..Da li ce taj DX11 da zazivi u igrama?Jasno je da DX10 nije zaziveo zbog odredjenih razloga.Ali programeri,proizvodjaci igara su ti koji diktiraju na kom DX-u ce se igra bazirati.Vista je izasla u 8-smog novembra 2006-te godine a danas dan su igre bazirane na DX9.Bas me interesuje razvoj dogadjaja i sta ce se desiti sa ovim postojecim grafuljama sto ne podrzavaju DX11.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.