Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kakao da naucim da programiram ?
STRANA 1 OD 1
zmajBG Kakao da naucim da programiram ? 09.07.2009. 20:19 T18671

status: user
broj poruka: 209
Trebalo bi mi radi pisanja nekih jednostavnijih programcica za proracune.
Matematicke uglavnom, dimenzionisanje pop preseka i slicno. Ima li neki dogotron koji se za ovo moze iskoristiti a da nije preterano skup?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 09.07.2009. 20:32 #127335

broj poruka: 2270
Ne treba ti da znaš c# ako ćeš pisati programe za ispite. Ja koristim pocket PC u iste svrhe. Uglavnom radim u LMEu, (kompatibilan sa matlabom koji moraš da znaš jer imaš ispit u I godini) a i excel može dosta da uradi. Za simboličke proračune PCAS. pocketPC nije skup, ima ih i polovnih.

shkomi brrrrm 09.07.2009. 20:32 #127336

broj poruka: 852
kad kazes dimenzionisanje poprecnih preseka meni prvo padne napametgradjevinski fakultet statika beton celik.

na tu temu dosta programa postoji za sharp pc e500s i HP48, hp49 i hp 50 za hp postoji i sajt sa raznim verzijama programa. sharp koristi prastari basic a HP ne znam. Najbolja varijanta je da se prosetas do gradjevinskog fakulteta ako si u bgd i pogledas oglase izlepjenje na tabli

druga varijanta je ebay

casio cfx 9850 je isto za svaku preporuku ali daleko neozbiljniji od prethodno nabrojanih, moj savet ti je hp 50
Devize devize bonda elema

vuk125 pozz kolega :)))) 09.07.2009. 22:34 #127356

broj poruka: 2929
Ti si arhitekta i dimenzionisanje i statiku neces raditi to rade konstuktivci. Sto se tice digitrona HP 50g, ali posto vise ne polazes ispite ne treba ti, na tvom fakultetu sumnjam da treba i za ispite posto ne radite matricnu analizu i sl. LabTop je ono sto ti treba. CAD MAX, Maya, ArchiCAD itd.
Ako bas hoces da se igras sa statikom onnda vec imas gotove programe pa experimentisi.
Aspalathos-i, Tower, SAAp 2000, STAAD. ROBOBAT i td.
Naravno ovo podrazumeva da znas pesaka statiku, ne mozes drugacije koristiti ove programe sa razumevanjem ako ne znas na ruke. Dakle TMD, metodu sila za Lin sisteme, fundiranje, ljuske i ploce Metod Konacnih elemenata i td i td ima tu svasta.
Matematiku to necu ni da spominjem ona je sama po sebi neophodna.
Uci ti svoju struku, posto ce ti to i trebati a za statiku ima ko da lupa glavu.
Ako zelis da programiras iz zezanja onda MATLAB on ima svoj skript, to je u stvaru uproscena verzija C-a, pocni od toga. Imas gomilu literature na netu ja sam tako naucio,
mada sam imao programiranje i na fax-u na drugoj godini.
Tu je bitan ALGORITAM a kodiranje je relativno lako kada napravis ALGORITAM
PS:kako te sluzi 275 GTX jesi li zadovoljan?

zmajBG REkako te sluzi 275 GTX jesi li zadovoljan? 10.07.2009. 01:26 #127399

Zadovoljan sam jako :), probao sam malo BIOSHOCK na VISTI sve leti.
Super sve.

SkyFire Re: REkako te sluzi 275 GTX jesi li zadovoljan? 10.07.2009. 01:28 #127400

broj poruka: 18472
Bas me cudi

P.S.Vuk je legenda,to si verovatno skapirao i sam

Green Green Grass of Home

:: Zadovoljan sam jako :), probao sam malo BIOSHOCK na VISTI sve leti
:: Super sve
::
zmajBG RE:Vuk je legenda 10.07.2009. 02:18 #127405

Kada me je pozvao a dodjem kod njega u goste, prosto nisam mogao da verujem.
Danas da padnes na ulici ili da si u nekakvoj nevolji retko ko ce da da ti ponudi pomoc.
A za odabir kartice da te neko zove kuci ne bi li ti pomogao da se odlucis i posvetio ti dobar deo svog vremena da ti pomogne to tek deluje kao SF.
Drago mi je da ima takvih ljudi kao sto je on to mi uliva nadu, i vraca poverenje da zaista postoji bezuslovno prijateljsto-drugarstvo, da ima osoba koje ne gledaju samo interes.
Sve pozitivno o njemu zaista jedana kvalitetna osoba, smeker ali onaj pravi.
Ja mu se ovom prilikom jos jednom zahvaljujem i zelim mu puno uspeha u radu i napredak u inzenjerskoj karijeri. Mlad, pametan i ako zna mnogo, zeljan znanja.

SkyFire @zmajBG 10.07.2009. 03:04 #127409

broj poruka: 18472
Na nesrecu malo je takvih ljudi ali ih opet ima i ja ih respektujem neizmerno.Kao sto i sam kazes to ti daje nadu i veru u ljude da ipak moze da bude bolje jer gde god se okrenes sleduje noz u ledja.Razocarenje za razocarenjem.Pomoci nekom je postala nepoznata stvar u medjuljudskim odnosima a kamo li pruziti pomoc na jedan takav nacin.Takav covek mora da bude plemenit i posten maximalno da bi ucinio jedan takav gest bez ikakvog interesa.Ko dobro cini,dobro ce da mu se vrati a dobri ljudi treba da se drze jedni drugih.Eto i ja ga ovom prilikom pozdravljam i pozelecu mu sve ono sto si i ti ,nista manje.

P.S.Ovo bi trebao da bude primer mnogima ali cini mi se da to ne dopire kod vecine,njihovi mentalni sklopovi sasvim drugacije funkcionisu.

Green Green Grass of Home

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs