Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Bios za 4850
STRANA 1 OD 1
Coa87 Bios za 4850 05.07.2009. 17:15 T18571

status: user
broj poruka: 372

Imam grafičku Gigabyte GV-R485MC-1GH i imam bios iz 2008 (jedini koji postoji za taj model), međutim vidim da za GV-R485OC-1GH postoji bios iz 2009, a pošto su to u suštini isti uređaji, da li je moguće ubaciti taj bios u moju grafičku.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Ako 05.07.2009. 17:33 #126298

broj poruka: 4163
ti grafika radi kako treba NE DIRAJ BIOS

Shit happens

LonleyMax Predpostavljam da oces onu foru Asus i Asus TOP 05.07.2009. 19:05 #126329

broj poruka: 1475
Iste grafe sa drugim taktovima u BIOS-u, jel?
gle ovako.... skines rivu odradis koje oces taktove (nadjes na Gigabyte sajtu koji su klokovi GV-R485OC-1GH) i stavis da svaki put kad upalis komp tvoja GV-R485MC-1GH radi na tim klokovima... ali prvi vidis da li ce to moci tako tj da li je u igrama sve ok, da li se karta normalno ponasa!

Nije zeza cackati BIOS graficke posto je originalni kasnije tesko naci!

Asus P5Q-E
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365)
Asus EN260GTX TOP
OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB
OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M.
OCZ ModXStream 600W
WD 640GB 16MB 640AAKS
NZXT Apollo Black
2x Pioneer

SkyFire ... 05.07.2009. 19:11 #126331

broj poruka: 18472
Nema to nikakve veze.ATI preporucuje upgrade novijih verzija biosa.E sad,to ne znaci da ce noviji bolje da radi od starog i zato cu se sloziti sa servicepc.
Znaci ako ti sve radi kako treba nema potrebe da se cimas sa tim stvarima.Druga stvar ako to nikad nisi radio bolje nemoj da nebi nesto zeznuo bez potrebe.
Ako i uflashujes noviji bios i pak on ne bude radio bas tako stabilno moraces da se vracas na stari.Moras neke preventivne mere da odradis da bi se uopste upustio u takav korak.Imas temu ovde na pc berzi kako se flashuje pa bi bilo bolje da malo to procitas pre nego li se uopste upustis na taj korak.
Takodje procitaj negde kako se taj noviji bios pokazao i jel doneo bolje performanse modelu tvoje karte!

I am cured,now i can see only RED colour
ATI is way of life

NMY @ 4850 : 05.07.2009. 20:47 #126352

broj poruka: 1509
CCC, neko hoce u IDLE vece taktove, a ja gledam da ih spustim, da spustim brzinu ventilatora i smanjim temperature koliko god mogu za 2D rad... Koji ce mi moj 700+MHz za 2D ?

Kod mene Riva Tuner pri pokretanju sistema ucitava 350/1100MHz (efektivno) na Gainward 4850GS...

Danas sam pokrenuo Ferrari Virtual Race sa tim podesavanjima, i vidim ja da ide sporije nego inace, primjeti se da je nizi framerate, i sjetim se da je ucitan `Underclock` profil...

Inace, da sam smanjio detalje malo, islo bi i ovako odlicno...

A ovo drugo u vezi originalnog BIOS-a, u pravu si da je manje vise tesko naci originalni, ali se isti zato prvo sacuva pa se onda FLASH-uje novi...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Iste grafe sa drugim taktovima u BIOS-u, jel
:: gle ovako.... skines rivu odradis koje oces taktove (nadjes na Gigabyte sajtu koji su klokovi GV-R485OC-1GH) i stavis da svaki put kad upalis komp tvoja GV-R485MC-1GH radi na tim klokovima... ali prvi vidis da li ce to moci tako tj da li je u igrama sve ok, da li se karta normalno ponasa
::
:: Nije zeza cackati BIOS graficke posto je originalni kasnije tesko naci
LonleyMax Re: @ 4850 : 05.07.2009. 22:12 #126380

broj poruka: 1475
Zato sam i napisao da nije zeza cackati jer ima dosta stvari koje treba uraditi pre toga... a ako sam potrefio poentu zbog koje bi on flash-ovao to moze i bez toga!

Asus P5Q-E
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365)
Asus EN260GTX TOP
OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB
OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M.
OCZ ModXStream 600W
WD 640GB 16MB 640AAKS
NZXT Apollo Black
2x Pioneer

:: CCC, neko hoce u IDLE vece taktove, a ja gledam da ih spustim, da spustim brzinu ventilatora i smanjim temperature koliko god mogu za 2D rad... Koji ce mi moj 700+MHz za 2D ?
:: Kod mene Riva Tuner pri pokretanju sistema ucitava 350/1100MHz (efektivno) na Gainward 4850GS..
:: Danas sam pokrenuo Ferrari Virtual Race sa tim podesavanjima, i vidim ja da ide sporije nego inace, primjeti se da je nizi framerate, i sjetim se da je ucitan `Underclock` profil..
:: Inace, da sam smanjio detalje malo, islo bi i ovako odlicno..
:: A ovo drugo u vezi originalnog BIOS-a, u pravu si da je manje vise tesko naci originalni, ali se isti zato prvo sacuva pa se onda FLASH-uje novi...
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: :: Iste grafe sa drugim taktovima u BIOS-u, jel
:: :: gle ovako.... skines rivu odradis koje oces taktove (nadjes na Gigabyte sajtu koji su klokovi GV-R485OC-1GH) i stavis da svaki put kad upalis komp tvoja GV-R485MC-1GH radi na tim klokovima... ali prvi vidis da li ce to moci tako tj da li je u igrama sve ok, da li se karta normalno ponasa
:: ::
:: :: Nije zeza cackati BIOS graficke posto je originalni kasnije tesko naci
Coa87 ... 05.07.2009. 22:44 #126389

Nije problem za stari bios, zato što u Gigabyte-ovom programu može da se napravi backup već postojećeg biosa.
Znači nije mi problem da flešujem bios od istog modela, ali kad hoću da ubacim bios od drugog modela, on mi javlja da se ne poklapa ID.
SkyFire Re: ... 05.07.2009. 22:49 #126390

Zato postoje komande za forsiran bios pa ce proci..

ATI is way of life

:: Nije problem za stari bios, zato što u Gigabyte-ovom programu može da se napravi backup već postojećeg biosa
:: Znači nije mi problem da flešujem bios od istog modela, ali kad hoću da ubacim bios od drugog modela, on mi javlja da se ne poklapa ID.
Coa87 Re: Re: ... 05.07.2009. 23:29 #126406

SkyFire, jel bi mogao malo to da mi pojasniš, pošto se baš ne razumem...

:: Zato postoje komande za forsiran bios pa ce proci.
:: I am cured,now i can see only RED colour
:: ATI is way of life
:: :: Nije problem za stari bios, zato što u Gigabyte-ovom programu može da se napravi backup već postojećeg biosa
:: :: Znači nije mi problem da flešujem bios od istog modela, ali kad hoću da ubacim bios od drugog modela, on mi javlja da se ne poklapa ID.
Equinoxe Re: Re: Re: ... 05.07.2009. 23:40 #126417

broj poruka: 12057

1. HP Format Tool uz pomoć kog praviš Bootabilni flash
2. DOS folder sadrži boot fajlove koje ti ovaj programčić gore traži da bi napravio Bootabilni flash na koji ćeš staviti taj svežiji BIOS
3. Imaš Radeon BIOS editor za editovanje ID-a, tj. proizvođača. Tvoj ID saznaj sa istim programom, i samo ga promeni u BIOS-u kojim želiš da flashuješ.
4. Staviš na flash i jedan i drugi BIOS za svaki slučaj:
5. Bootuješ sa flash-a, flash će ti biti C: drive i kucaš:
ATIFLASH -f -p 0 IMEBIOSA.bin i reset.
(ATIFLASH -f -p 0 imebiosa.bin znači između svakog sloga imaš space razmaka)

Sve što ti treba.
http://rapidshare.com/files/248018110/ATI.rar.html
http://www.techpowerup.com/downloads/1393/TechPowerUp_Radeon_Bios_Editor_v1.21.html
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.
SkyFire Re: Re: Re: ... 05.07.2009. 23:43 #126423

Evo neko je lepo to napisao :

http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=230

Imas komande unutar ATI Flash tool-a kada si u DOS-u za forsiranje biosa pri flashovanju tj da zaobidje verifikaciju ID kartice!

ATI is way of life

:: SkyFire, jel bi mogao malo to da mi pojasniš, pošto se baš ne razumem..
:: :: Zato postoje komande za forsiran bios pa ce proci.
:: :: I am cured,now i can see only RED colour
:: :: ATI is way of life
:: :: :: Nije problem za stari bios, zato što u Gigabyte-ovom programu može da se napravi backup već postojećeg biosa
:: :: :: Znači nije mi problem da flešujem bios od istog modela, ali kad hoću da ubacim bios od drugog modela, on mi javlja da se ne poklapa ID.
Coa87 ... 06.07.2009. 00:02 #126437

Hvala vam svima na pomoći, uspeo sam da ubacim novi bios...
SkyFire Re: ... 06.07.2009. 00:06 #126442

Nema na cemu.Javi kako se kartica ponasa.Ima li kakvog boljitka itd..

ATI is way of life

:: Hvala vam svima na pomoći, uspeo sam da ubacim novi bios...
tortojed Najvaznije niste pomenuli (ah, AMD-ljupci): 06.07.2009. 02:19 #126505

broj poruka: 10999
A(Ti)MD-ove karte su izrazito problematicne kada se radi o flash-ovanju BIOS-a. To je jos jedna stvar po kojoj se razlikuju od GeForce-a (u korist ovih drugih, naravno). Gotovo da nema GeForce-a (pa cak i jeftine, `mx` varijante dvojke) koja se ne moze u BIOS-u overklokovati za 20% i vise, izuzetno lako i brzo (NV Flash + NBitor), bilo putem editovanja sopstvenog BIOS-fajla, bilo primenom odgovarajuceg fajla nekog slicnog modela. To sa ATi-jem nije slucaj.
Ne kazem da nije moguce. Samo nije preporucljivo, lako, bezbedno i izvesno u pogledu rezultata kao sto je to kod Tetka-Vide.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs