Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gainward 9800 GT 1Gb DDR3
STRANA 1 OD 1
voxxx Gainward 9800 GT 1Gb DDR3 02.07.2009. 09:34 T18484

status: user
broj poruka: 351

Kupio sam juče ovu karticu, pa me zanima sledeće. Imam napajanje Chieftec 450W, da li je dovoljno da izgura rad ove kartice? Kazu po specifikacijama da je to neki minimum, sto znaci da bi trebalo, ali iz iskustva...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 02.07.2009. 09:35 #125514

broj poruka: 8138
Radice bez problema.

The Way It`s Meant To Be Played

Equinoxe Re: 02.07.2009. 09:37 #125515

broj poruka: 12057

Da je neki Hung Čuj Prc Trš napajanje bilo bi diskutabilno, Chieftec će to da vozi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

voxxx Re: 02.07.2009. 09:42 #125516

Preporuka je bila `cudoviste` od kartice. Da li uopste da pomisljam na overclock?

skar ...... 02.07.2009. 10:02 #125518

broj poruka: 3992
pa da je cudoviste,i nije dobra je karta ali daleko od cudovista...
i chieftec od 350w bi radio posao

rad je od coveka napravio majmuna

matrixsu xxzz 02.07.2009. 10:16 #125520

broj poruka: 192
daleko je to od cudovisne karte jer to ti je samo preimenovani 8800gt koje mozes da kupis na oglasu za 65e...ps radice ti sa tim chieftec-om bez problema

tortojed Nije to nista imenovano... 02.07.2009. 10:32 #125527

broj poruka: 10999

preimenovano i prezimenovano, nego je to jedna, dobra, stabilna i brza karta za teranje svih igara koje su se pojavile do dana danasnjeg. Plus sto je odlicna i za sve drugo. Ja imam tu kartu ali sa `samo` 512MB. U sintetickim testovima video-renderinga i data transfer bandwidth u okviru SisSoft Sandre ova moja bije ATi-jevu 4870 za desetak%, pa ko ne veruje neka proveri. Kupovina ove karte je nevidjeni posao u smislu kompromisa izmedju kvaliteta i cene. Uradio si pravu stvar.
450W Chieftec ti je vise nego dovoljno, pod uslovom da nemas velik broj hard diskova, dva 4-jezgarna Phenom-a i 16GB RAM-a.
-ShonE- Re: Nije to nista imenovano... 02.07.2009. 10:43 #125528

broj poruka: 3529
Slazem se, i dan danas gura sve zive igre , veliki broj njih moze bez problema da se potera u full-u u rezoluciji 1680x1050, tako da, po svemu sudeci posle GeForce 4Ti karte ovo je cini mi se prva sledeca nvidiina karta koja ce se isto tako dugo zadrzati na trzistu i nesumnjivo je da je odlican kompromis prilikom kupovine.

::
:: preimenovano i prezimenovano, nego je to jedna, dobra, stabilna i brza karta za teranje svih igara koje su se pojavile do dana danasnjeg. Plus sto je odlicna i za sve drugo. Ja imam tu kartu ali sa `samo` 512MB. U sintetickim testovima video-renderinga i data transfer bandwidth u okviru SisSoft Sandre ova moja bije ATi-jevu 4870 za desetak%, pa ko ne veruje neka proveri. Kupovina ove karte je nevidjeni posao u smislu kompromisa izmedju kvaliteta i cene. Uradio si pravu stvar
:: 450W Chieftec ti je vise nego dovoljno, pod uslovom da nemas velik broj hard diskova, dva 4-jezgarna Phenom-a i 16GB RAM-a.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
voxxx Clockovanje 02.07.2009. 10:51 #125530

Hvala ljudi na ovako dobrim `kritikama`. Ja uvek 2x merim pa onda secem, tako sam uradio i sada. I siguran sam da sam dobro postupio kada je izbor u pitanju. Samo mi jos niko nije odgovorio moze li se clockovati i dobija li se ista primetno time. Hvala jos jednom svima koji su se javili na ovu temu!

skar Re: Nije to nista imenovano... 02.07.2009. 11:04 #125532

ako je ta karta brza od 4870 ja odo odma da kupim 2kom....
ja nerazumem,ta karta je sporija od 4770 i 4830...mislim pored njih nema sta da trazi a kamoli 4870

:: preimenovano i prezimenovano, nego je to jedna, dobra, stabilna i brza karta za teranje svih igara koje su se pojavile do dana danasnjeg. Plus sto je odlicna i za sve drugo. Ja imam tu kartu ali sa `samo` 512MB. U sintetickim testovima video-renderinga i data transfer bandwidth u okviru SisSoft Sandre ova moja bije ATi-jevu 4870 za desetak%, pa ko ne veruje neka proveri. Kupovina ove karte je nevidjeni posao u smislu kompromisa izmedju kvaliteta i cene. Uradio si pravu stvar
:: 450W Chieftec ti je vise nego dovoljno, pod uslovom da nemas velik broj hard diskova, dva 4-jezgarna Phenom-a i 16GB RAM-a.
Equinoxe @tortojed 02.07.2009. 11:11 #125534

broj poruka: 12057

Ma kakav bandwidth u Sandri, na šta se ti oslanjaš čoveče ?!?!? Od tog retardiranog programa sam odustao od verzije 2005. Koristi Game benchmark, ili ozbiljan 3D test a ne to đubre raspalo od programa.
4850 šlajfuje po lobanji 9800GT-a, a ne 4870.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

skar Re: Clockovanje 02.07.2009. 13:31 #125563

klokovanjem dobices neznatan broj fps...nije vredno jer moze da rikne karta

:: Hvala ljudi na ovako dobrim `kritikama`. Ja uvek 2x merim pa onda secem, tako sam uradio i sada. I siguran sam da sam dobro postupio kada je izbor u pitanju. Samo mi jos niko nije odgovorio moze li se clockovati i dobija li se ista primetno time. Hvala jos jednom svima koji su se javili na ovu temu
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs