Pozdrav prvo imam Asus p5q pro i moram da pitam da li moze da se stave dve graficke? Ja imam gtx260 i kolka je razlika izmedju ove dve 4850 koje bi stavio u crossfire? Prodo bi ovu moju sutra imam kupca i doplatio bi 2.000 din. da uzmem ove dve 4850 !
Pitanja su prvo dal uopste moze dve grafe na ovu maticnu,dal ce to sve da radi,i dal je dovoljno napajanje od 600w ocz?
Izvini al to bi bila cista budalastina.Prodajes tako snaznu graficku kartu zarad dve u CF da bi imao losije performanse???Prvo P5Q ima P45 chipset i nema full support link na 16x vec tehnologiju ATI CrossFireX™ technology at x8 link .. A i da ima potpisujem da bi imao bolje performanse kako zbog samih driver-a tako i zbog arhitekture GT200 chipseta. Ovde dalje nema sta da se prica.Sve je jasno.
Prvo, pitanje je da li jos ima tih karti na stanju jer se prodaju suvise brzo... Drugo, dve 4850 su jace od GTX280 u testovima... Dalje, ko pokaze na primjeru konkretnu razliku izmedju 8* i 16* linka, i da se stvarno vidi da je to `toliko i toliko % performansi` prihvaticu, ovako te gluposti okacite macku o rep... Kao i PCI-E 2.0 u odnosu na 1.1 standard, ima duplo vecu propusnost magistrale (8 naprema 16Gb/s) ali se to u realnom koristenju ne primjeti...
Sto se tice potrosnje, realna potrosnja kompletnog sistema sa 4850 u CF iznosi nesto preko 400W (sa QX9770 CPU-om, koji imaTDP od 150W) sto znaci da cu u normalnoj konfiguraciji trositi jos manje , ali je svakako preporucljivo napajanje od 500W, cista da imas 20-30% lufta jos...
Ove Gainward se i ne griju, ali su bucnije jer nemaju regulaciju broja obrtaja, ali zato jedan potenciometar rjesava sve...
Kao sto rece dautovic, ne bi bilo lose da sacekas novu 5xxx seriju ATI kartica, ako vec hoces da mijenjas na nesto bolje...
Au tek sam sad u potpunosti procitao tvoj post kada sam video post od NMY...
Brate lupetas?! sto bre imas toliki trip u gavi? au kad je neko bandogbav...
4850CF lome GTX280 brej!!!!
Aj sad u krpe...
:: Izvini al to bi bila cista budalastina.Prodajes tako snaznu graficku kartu zarad dve u CF da bi imao losije performanse???Prvo P5Q ima P45 chipset i nema full support link na 16x vec tehnologiju ATI CrossFireX™ technology at x8 link . :: A i da ima potpisujem da bi imao bolje performanse kako zbog samih driver-a tako i zbog arhitekture GT200 chipseta :: Ovde dalje nema sta da se prica.Sve je jasno :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
I malo pre je bio post pa me nisi citirao ili ti je nesto promaklo! Ne lupetaj ti ako nisi probao.Ja jesam.A konkrteno sam mislio od igre do igre.Generalno su ATI 4850 jace ali ja pricam o samoj kartici koja se dosta bolje snalazi u igrama . Drugo bitna je maticna ploca koja ce da isprati CF 16x u full-u.. Dal ko lomi i ko je bandoglav ucerices se i sam kad zavrsim kompletno testiranje.Ostalo mi je jos malo.Bice tabela,html radi verodostojnosti istog itd.. Cemu ovakvo ponasanje?
I Want to believe - The truth is out there
:: Kako mogu da budu slabije 4850 CF od GTX260 :: :: Aj laq noc! idi spavaj!? :: :: Au tek sam sad u potpunosti procitao tvoj post kada sam video post od NMY.. :: :: Brate lupetas?! sto bre imas toliki trip u gavi? au kad je neko bandogbav.. :: :: 4850CF lome GTX280 brej!!! :: :: Aj sad u krpe.. :: :: :: Izvini al to bi bila cista budalastina.Prodajes tako snaznu graficku kartu zarad dve u CF da bi imao losije performanse???Prvo P5Q ima P45 chipset i nema full support link na 16x vec tehnologiju ATI CrossFireX™ technology at x8 link . :: :: A i da ima potpisujem da bi imao bolje performanse kako zbog samih driver-a tako i zbog arhitekture GT200 chipseta :: :: Ovde dalje nema sta da se prica.Sve je jasno :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja imam P5Q Pro i radio mi je CF poslednja 4 dana, sa 2x4850, na 8x.
Igrao sam COD4, prvu misiju, koja bukvalno LETI na 1600x1200, radila je na 150+fps, da bi već na sledećoj FPS bio bolji sa jednom kartom nego sa dve i 90% vremena negde oko 45-50. Katastrofa. Kad u opcijama uključiš DUAL VIDEO CARD dobiješ +5fps, to sam provalio, bez obzira da li je u ploču ubodena jedna ili obe karte.
Takođe, ni 4446MHz ovog E8500 nije donelo ni 5 fps-a viška u odnosu na default klok.
Teoretski je 2x4850 u rangu sa GTX280, ali se u praksi moraju igre osposobiti za maksimalno iskorišćenje 2 GPU-a ili više, kako kod koga, a onda stvarno CF radi za sve pare, a i više.
Na primer, na COD 5 i u GRID-u CrossFire radi neuporedivo bolje nego u COD4. Druge igre nisam probao, a i neću probati, jer sam jutros prodao novu Gainward, pošto mi ne znači apsolutno ništa tih nekoliko igara, odavno sam prešao oba COD-a, a GRID i ona druga neka jurnjava me više ne interesuju, ionako mi rade na 90+fps sa jednom 4850.
Ne isključujem mogućnost da sam ja neki maler, iako bih rekao da sam sve uradio kako treba, proverio na 20 mesta po internetu i okolini, ali ovih dana nešto mislim da je CF klasična navlaka.
Mesta za potencijal tu svakako ima, ali je problem što je za sada ogromnim delom samo teoretski. Jedino ako se ložiš da dobiješ više bodova u 3dMark-u ili tako negde, pa onda staviš dve karte u CF.
SLI nisam probao, mada ne verujem da se nešto bitno razlikuje od ovoga, ipak je to sve manje-više jedno te isto sranje, samo sa drugom nalepnicom.
Igre koje su optimizovane za CF i multi GPU, a da su pritom i zanimljive, mislim da se neće pojaviti skoro, bar ne u sledećih godinu dana, a do tada će biti aktuelna neka 8850 i 8870x2.
Ma recimo zavisno od igre..U Far Cry 2 mozes test da sacuvas u html.A za verodostojnost zbog toga sto znam da ce biti odmah napad da sam lazirao testove i sl. Posto su takvi ljudi za mene komplexasi i nerealni ja moram u startu da se ogradim da nebi bilo problema.
Stvarno su bruka...i da neko kupuje novo ODMA BI MU REKAO KUPI TE DVE ZA 14400 A NE GTX 260 ZA 15500
Ali kad je doplata i trampa upitanju onda bolje ne...pogotovo na plocu koju smo konstatovali da nije za CF bas idealna...
:: I malo pre je bio post pa me nisi citirao ili ti je nesto promaklo :: Ne lupetaj ti ako nisi probao.Ja jesam.A konkrteno sam mislio od igre do igre.Generalno su ATI 4850 jace ali ja pricam o samoj kartici koja se dosta bolje snalazi u igrama :: Drugo bitna je maticna ploca koja ce da isprati CF 16x u full-u. :: Dal ko lomi i ko je bandoglav ucerices se i sam kad zavrsim kompletno testiranje.Ostalo mi je jos malo.Bice tabela,html radi verodostojnosti istog itd. :: Cemu ovakvo ponasanje :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Kako mogu da budu slabije 4850 CF od GTX260 :: :: :: :: Aj laq noc! idi spavaj!? :: :: :: :: Au tek sam sad u potpunosti procitao tvoj post kada sam video post od NMY.. :: :: :: :: Brate lupetas?! sto bre imas toliki trip u gavi? au kad je neko bandogbav.. :: :: :: :: 4850CF lome GTX280 brej!!! :: :: :: :: Aj sad u krpe.. :: :: :: :: :: Izvini al to bi bila cista budalastina.Prodajes tako snaznu graficku kartu zarad dve u CF da bi imao losije performanse???Prvo P5Q ima P45 chipset i nema full support link na 16x vec tehnologiju ATI CrossFireX™ technology at x8 link . :: :: :: A i da ima potpisujem da bi imao bolje performanse kako zbog samih driver-a tako i zbog arhitekture GT200 chipseta :: :: :: Ovde dalje nema sta da se prica.Sve je jasno :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Ma recimo zavisno od igre..U Far Cry 2 mozes test da sacuvas u html.A za verodostojnost zbog toga sto znam da ce biti odmah napad da sam lazirao testove i sl :: Posto su takvi ljudi za mene komplexasi i nerealni ja moram u startu da se ogradim da nebi bilo problema :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: pojasni pls :: :: :: :: - - - - :: :: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!? - :: :: :: ::
Sad vec spustas lopticu jer si ispao nekulturan jel tako?Nisam te nisacim licno izazvao da mi kazes da lupam.Mozda kad bi me upoznao pa podelio iskustvo zajedno sa mnom nebi nikad tako odreagovao. Pogledaj jedan deo posta sto je Slavuj ostavio.E vidi sad.Pored toga sto je upravu da igre ne podrzavaju CF (ima ih) i da sa tim ima mnogo problema ne zna jednu stvar da je to i do samog driver-a.Druga stvar,kod kombinacije u CF se desavaju veliki padovi performansi tj FPS-a sto je jednim delom i Slavuj primetio ali to nije zato sto radi jedan GPU vec zbog same optimizacije CF-linka..Itd..itd.. Sada necu da vadim poredjenja nikakva sa nvidiom nema potrebe. E sve u svemu,kako god okrenes bolje je da u njegovoj situaciji ne dira nista nego da ide na neku jacu single kartu..Gde sam ja pogresio sad?
@markopvict
Ma jasno ali sam mislio i to da prilozim kao dopunu ali si u pravu,nista ne menja.
I Want to believe - The truth is out there
:: kakvo ponasanje? Trvdoglav si bre mnog :: :: Bani na Bench... takvih testova vec ima.. :: :: CF4850 ovih sto su bile za 7200din.. :: :: Stvarno su bruka...i da neko kupuje novo ODMA BI MU REKAO KUPI TE DVE ZA 14400 A NE GTX 260 ZA 15500 :: :: Ali kad je doplata i trampa upitanju onda bolje ne...pogotovo na plocu koju smo konstatovali da nije za CF bas idealna.. :: :: :: :: I malo pre je bio post pa me nisi citirao ili ti je nesto promaklo :: :: Ne lupetaj ti ako nisi probao.Ja jesam.A konkrteno sam mislio od igre do igre.Generalno su ATI 4850 jace ali ja pricam o samoj kartici koja se dosta bolje snalazi u igrama :: :: Drugo bitna je maticna ploca koja ce da isprati CF 16x u full-u. :: :: Dal ko lomi i ko je bandoglav ucerices se i sam kad zavrsim kompletno testiranje.Ostalo mi je jos malo.Bice tabela,html radi verodostojnosti istog itd. :: :: Cemu ovakvo ponasanje :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kako mogu da budu slabije 4850 CF od GTX260 :: :: :: :: :: :: Aj laq noc! idi spavaj!? :: :: :: :: :: :: Au tek sam sad u potpunosti procitao tvoj post kada sam video post od NMY.. :: :: :: :: :: :: Brate lupetas?! sto bre imas toliki trip u gavi? au kad je neko bandogbav.. :: :: :: :: :: :: 4850CF lome GTX280 brej!!! :: :: :: :: :: :: Aj sad u krpe.. :: :: :: :: :: :: :: Izvini al to bi bila cista budalastina.Prodajes tako snaznu graficku kartu zarad dve u CF da bi imao losije performanse???Prvo P5Q ima P45 chipset i nema full support link na 16x vec tehnologiju ATI CrossFireX™ technology at x8 link . :: :: :: :: A i da ima potpisujem da bi imao bolje performanse kako zbog samih driver-a tako i zbog arhitekture GT200 chipseta :: :: :: :: Ovde dalje nema sta da se prica.Sve je jasno :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
2x4850 u CrossFire-u je osetno brze od jedne GTX260,Crossfire se kolje sa GTX280 ali da se ja pitam ja bi ostavio tu GTX260 i cekao da padne cena GTX295 ili nekoj drugoj trenutno najajacoj karti!!!
Sto se tice grafe sad je bespotrebno bacati pare na neke jake grafe kada ce skoro izaci DX11 karte koje ce bukvalno po specifikacijama biti duplo brze od ovih sadasnjih, primer je 5870 ce biti duplo brza od 4870 po najavama. Nisi ti jedini koji drnda CSS i HTML :), nego da te pitam ja nesto, gde mogu da uploadujem html file na net, ali za dzabe i da posle moze da se koristi u nekom kodu pisanom u HTML-u, znaci lokalno napravim HTML file koji se povezuje ne web na HTML file koji sam ja uploadovao, jel moze to dzabe ili mora da se uplati, a
Pozdrav!
:: Da pojasnim - :: :: Slika = jpe :: html = jpeg na internetu(web browser :: :: :: :: Znaci sto se tice verodostojnosti to nista ne menja :: :: - - - - :: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!? - :: :: :: Ma recimo zavisno od igre..U Far Cry 2 mozes test da sacuvas u html.A za verodostojnost zbog toga sto znam da ce biti odmah napad da sam lazirao testove i sl :: :: Posto su takvi ljudi za mene komplexasi i nerealni ja moram u startu da se ogradim da nebi bilo problema :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: pojasni pls :: :: :: :: :: :: - - - - :: :: :: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!? - :: :: :: :: :: ::
@Dragot@ Kolege su ti vec rekle da se ne isplati uzimati 4850 X2,kad vec imas azdaju od karte! Kad mi menjao tu kartu,isao bih na neku GTX 280/GTX 285.Ispod toga se ne isplati menjati.
GTX260, jedino za sta bih menjao a da se isplati je GTX295 ili 4870X2... GTX280 nije uopste preterano jaca, a ni GTX285 takodje ona je malo jaca od GTX280...
to za sta se isplati je jace 10fps na 1680x1050 tako da se neisplati menjati.... na monitorima od 30` se sigurno isplati uzeti 295 ili 4870x2 jer tu pokazuju pravu snagu..ali ko uopste ima takav monitor
rad je od coveka napravio majmuna
:: GTX260, jedino za sta bih menjao a da se isplati je GTX295 ili 4870X2... GTX280 nije uopste preterano jaca, a ni GTX285 takodje ona je malo jaca od GTX280.. :: :: ::
:: to za sta se isplati je jace 10fps na 1680x1050 tako da se neisplati menjati... :: na monitorima od 30` se sigurno isplati uzeti 295 ili 4870x2 jer tu pokazuju pravu snagu..ali ko uopste ima takav monito :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: GTX260, jedino za sta bih menjao a da se isplati je GTX295 ili 4870X2... GTX280 nije uopste preterano jaca, a ni GTX285 takodje ona je malo jaca od GTX280.. :: :: :: :: :: ::
Ovde su neki u pravu, a neki ne.Ako si resio da menjas karticu onda uzmi 4850x2 a ne 4850 CF.Razlika izmedju njih je velika ili prosto kupi 4870 i zavrsio si posao.
:: @skar da li si ti sad na nekim drogama kad ne znas sta prica :: :: crossfire 2x4850 je kao slabiji od jedne GTX260?!?!?!?!!?!?!!? Znas li sta si upravo rekao?!?!!?!?!?!?! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: :: :: to za sta se isplati je jace 10fps na 1680x1050 tako da se neisplati menjati... :: :: na monitorima od 30` se sigurno isplati uzeti 295 ili 4870x2 jer tu pokazuju pravu snagu..ali ko uopste ima takav monito :: :: :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: :: :: GTX260, jedino za sta bih menjao a da se isplati je GTX295 ili 4870X2... GTX280 nije uopste preterano jaca, a ni GTX285 takodje ona je malo jaca od GTX280.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.