Re: da li neko zna gde moze da se kupi alat,konkretno duvaljka
28.06.2009. 20:42
status: user broj poruka: 12057
To sam i ja servispc-a hteo da pitam...al sve zaboravim.....dakle, čekamo ga....predpostavljam da ima u Mikro Princu, ali bi bila dobra neka konkretna preporuka. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
mada to nije toliko bitno...svidja mi se sto dolazi cini mi se i prilicno kvalitetna lemilica,kao i sto ima digitalnu regulaciju temperature....samo da ima i nekoliko vrhova uz to,i to je najbolja kupovina!
Prodavnica Uradi Sam Beograd. Omladinskih brigada 19. 11070 Novi Beograd tel. 011/ 227 15 16 fax 011/ 227 68 05 e-mail: usbgd@eunet.yu Proveri prvo telefonom da li imaju .
ima dobru SMD duvaljku. Imas skoro svuda: ITC, uPrinc...Ersa, Weller i Antex su najbolje...ostalo radi posao ali nije to to, bar sam tako cuo od onih koji se bave ovime. Ali su preko 100e
@Obradmi,hvala puno @Machine ma i ova kineska je od 70-100 evra...ersine nema ispod 700 evrica.....ma odradice posao i kinez,jer svi serviseri kod nas koriste ove kineze,i rade im......cak se vrlo pozitivno izjasnjavaju prema ovim kineskim....jedino vrhovi su problem.....ali to najbolje Nemanja da nam kaze,jer je on ipak najduze u tome poslu.....od svih nas na berzi....tako da Nemanja...pomagaj...i za onu dijagnostiku....
Imas onaj 7-segmentni display PCI karticu za dijagnostiku PC kvarova na Limundu z aoko 1500, tu smo i mi uzeli, ja i bax pre 6 meseci. Zove POST diagnostic card
:: @Obradmi,hvala pun :: @Machine ma i ova kineska je od 70-100 evra...ersine nema ispod 700 evrica.....ma odradice posao i kinez,jer svi serviseri kod nas koriste ove kineze,i rade im......cak se vrlo pozitivno izjasnjavaju prema ovim kineskim....jedino vrhovi su problem.....ali to najbolje Nemanja da nam kaze,jer je on ipak najduze u tome poslu.....od svih nas na berzi....tako da Nemanja...pomagaj...i za onu dijagnostiku... :: :: ::
Re: Re: da li neko zna gde moze da se kupi alat,konkretno duvaljka
28.06.2009. 21:33
status: user broj poruka: 4163
Tako je. Ima u mikro princu. Najjeftinija će da završi posao.
Shit happens
:: :: To sam i ja servispc-a hteo da pitam...al sve zaboravim.....dakle, čekamo ga....predpostavljam da ima u Mikro Princu, ali bi bila dobra neka konkretna preporuka. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: tj lemilica na topli vazduh :: ::
Mi smo je uzeli za 1300, Nemanja ima neku sa chip-kontrolerom, ne znam kakva je ralzika u odnosu na EEPROM mapiranje. Ali je to to, imas uputsvo sa iscitavanjem kodova gresaka, moze svasta da hvata
@machine.... e to....Mile Lale....post diagnostic card...tooo mi treba.... @ sevispc e to mi je bitno bilo,jer ipak si ti covek koji najvise vremena provodi u servisu ploca.... a i ucio si od Mladena i Cika Pere.....s`tim da se ovih dana prica da si prevazisao ucitelje!
Kakav Mladen, kakav Cika Pera??? Koliko ja znam nije, vecina njih je samouko, a i ova dvojica i nisu neki majstori...ne znam odakle ih bije glas...mogu da prodju ali nista vise od toga...
:: @machine... :: e to....Mile Lale....post diagnostic card...tooo mi treba... :: @ sevisp :: e to mi je bitno bilo,jer ipak si ti covek koji najvise vremena provodi u servisu ploca... :: a i ucio si od Mladena i Cika Pere.....s`tim da se ovih dana prica da si prevazisao ucitelje :: :: ::
U Imtelu nisu sigurno. U Imtelu su od 80-ih radili samo sa VETS, sa ETF i RC...Mladen nije pravi serviser, covek opravlja ali ne zna mnogo kako i sta radi, Cika Pera ima odvale da je to nevidjeno a da su bili najbolji u Srbiji nema sanse. Za to su tu reperi BG elektronik, Japan Elektronik, Silken, EI nis, ETF, VETS, Radio Klub koji je imao svoje publikacije i skolu elektrotehnike...
:: nisu samouki....svi su radili u Imtelu dugo,a i pre toga su radili.....pa ne znam da li su onako,ali u Srbiji boljih nije bilo.... :: :: ::
ma to je moje misljenje...a radili su u Imtelu....ko po tebi bolje radi posao? svi imaju svoje momente,i odvale,ali u strucnost sto se servisa tice,veruj mi,ja za bolje ne znam.....moguce je da je stvar u mojoj neobavestenosti....
Zaboravio sam i RTS inzenjere, stari i najbolji kadar. Maticne ploce i grafike su drugo. Oni menjaju ono sto po iskustvu misle da je i sto najcesce crkava, ponekad pomogne ona POST kartica, zamene chip (I/O, AC`97, neki FET, Elko...) ali niti imaju vremena niti nesto previse i mogu da misle i da racunaju sta i zbog cega je otkazalo usled visoke integracije i specificnosti stampe. Promene na ono sto isprva usmnjaju ako proradi proradi ako ne probaju jos jednu caku max i posle bace u smece. Druga stvar su R-T-V, napajanja, i monitori, iako se delovi lakse menjaj mnogo cesce koristi unimer, osciloskop i razmisljanje...nije ista kategorija kao sa plocama i grafikama
:: :: ma to je moje misljenje...a radili su u Imtelu....ko po tebi bolje radi posao :: svi imaju svoje momente,i odvale,ali u strucnost sto se servisa tice,veruj mi,ja za bolje ne znam.....moguce je da je stvar u mojoj neobavestenosti... :: :: ::
Ha-ha-ha...ljudi preteruju... Ja jesam učio posao od čika Pere i on mi je dosta toga pokazao. Mladena lično ne poznajem. Što se tiče čika Pere on je daleeeeelo ispred mene i nije me sramota da to kažem. Ja ipak gajim poštovanje prema njemu. Za sebe ću da kažem da poznajem materiju ali isto tako što čovek više uči i nauči tek onda vidi koliko ne zna. Kao krug. Unutra znanje spolja neznanje.
Shit happens
:: @machine... :: e to....Mile Lale....post diagnostic card...tooo mi treba... :: @ sevisp :: e to mi je bitno bilo,jer ipak si ti covek koji najvise vremena provodi u servisu ploca... :: a i ucio si od Mladena i Cika Pere.....s`tim da se ovih dana prica da si prevazisao ucitelje :: :: ::
mozda je nesto drugo,ali je ovo 100%...naravno da tako rade,zato i jesu dobri serviseri za MAT PLOCE...naravno da za uspesnu popravku drugih stvari,trebaju neka druga znanja...a iskreno,ako se popravka naplacuje 10-15 e,nemaju oni na raspolaganju ni mnogo vremena za gubljenje....napr,Peri sam nedavno doneo 96 neispravnih ploca na servis....on je od 21 popravio 16.....posle je taj prosek mnogo pao....jer pretpostavljam da ga mrzi da se cima oko toga.....tako da.....on covek naplacuje iskustvo,i mislim zaista da je u tom segmentu vrhunski.....mislim u segmentu popravke mat ploca....ali iskreno,trenutno se Nemanja sto se tice popravke mat ploca i grafika iz price par poznanika koji rade sa svima njima bolje kotira....tj ima vecu uspesnost popravke....
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.