Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
HDMI
STRANA 1 OD 1
Coa87 HDMI 28.06.2009. 15:25 T18388

status: user
broj poruka: 372

Posedujem monitor Samsung T200HD, i trenutno mi je povezan na komp preko DVI kabla, pa me interesuje posto ima HDMI prikljucak, da li bi dobio kvalitetniju sliku kad bi ga povezao preko tog kabla, tj. da li bi imao bilo kakve primetne razlike izmedju DVI i HDMI.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spike naravno... 28.06.2009. 16:03 #124497

broj poruka: 223
Ostrija slika, bolji kontrast, i sve ostalo... Mada ces najvecu razliku primetiti ukoliko gledas filmove koji su skidani sa blu-ray diskova i slicno. Ako imas jaku grafiku da poteras igre u HD-u, osetices razliku (neke nove igre cak imaju opciju da pustis u HD-u). Ja naprimer kada igram PES 2009, komp prikljucim na TV (preko HDMI-a) i tada mogu pustiti sliku u mnogo vecoj rezoluciji, nego na kompu. Realno od kada sam ga igrao na tv-u, vise ga ne igram na klasicnom monitoru... Ali pazi neki ljudi u pocetku i ne primete razliku, to sve zavisi od osobe do osobe. Realno taj kabl kosta oko 1000 RSD(od 2 M), mada se moze naci i za manje pare. Tako da mozes da probas i sam vidis osecas li razliku...
Equinoxe Re: 28.06.2009. 16:05 #124498

broj poruka: 12057

HDMI - High Definition Multimedia Interface....namenjen je multimediji i pregledu video materijala, i nema smisla porediti njega sa DVI. Dakle, nećeš dobiti ni pod razno bolju sliku preko HDMI-a.

@Spike
Ajda nam sada lepo objasni svima koje prednosti i zašto HDMI ima nad DVI-u u 1680x1050 rezoluciji na TFT monitoru ?!?!?!?

Rezulucija tog monitora je 1680x1050 i tačka, HDMI može da nosi 30000x20000 nema ništa od toga. I odakle poređenje TV-a sa TFT monitorom daleko manje dijagonale ?!!?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Stripy Ne 28.06.2009. 16:11 #124500

broj poruka: 4163
Nikakva razlika

Shit happens

nenika evo i detalja 28.06.2009. 16:16 #124505

broj poruka: 1133

http://en.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface

SkyFire Razlika postoji! 28.06.2009. 16:19 #124508

broj poruka: 18472
Kvalitet ide ovako :

VGA-DVI-HDMI-DISPLAYPORT

Malo sam se pozabavio jos ranije zbog mog monitora sa ovom tematikom i citao razna iskustva drugih ljudi sirom interneta..Razlika definitivno postoji ,negde manje primetna negde vise kao sto igra ulogu i od monitora do monitora.Recimo kod DELL-a ,crna je realnija,same boje su ostrije itd..Govorim o pravom vezivanju HDMI to HDMI na grafickoj,nista se ne dobija sa adapterima tipa DVI to HDMI i sl..
Znaci razlike definitivno postoje po kvalitetu prikaza..
Naci cu i link gde je to sve lepo strucno objasnjeno poredjenje po kvalitetu ..Za sad toliko od mene.

I Want to believe - The truth is out there

kizzam Razlika je samo u kvalitetu izrade 28.06.2009. 16:31 #124515

broj poruka: 136

Imas HDMI za 1000din a takode imas i za 100e(digitalni prenos slike i 5.1 zvuka) a DVI je DVI obican kabl za digitalni prenos slike.

Equinoxe Re: 28.06.2009. 16:41 #124517

broj poruka: 12057

http://www.abccables.com/info-dvi-hdmi.html

Edit: i još malo štiva:

http://www.practical-home-theater-guide.com/hdmi-cables.html
naročito poglavlje:
HDMI and DVI - Differences and Similarities
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

cele1988 .... 28.06.2009. 18:01 #124529

broj poruka: 1424
HDMI je isto sto i DVI - Digitalna slika + zvuk i to je to. Ja nevidim razliku izmedju HDMI i DVI sve je isto... DVI i VGA nebo zemlja, ali ovo tesko da ima razlike... Mislim ima kupis TV od 4000e i ima bolju sliku preko hdmi nego CROW LCD preko DVI od 500e :D

FSamir NE, i sto puta NE 28.06.2009. 22:02 #124618

broj poruka: 777

U smislu kvliteta prenesene slike nema razlike između DVI i HDMI veze.
U prenosu videa HDMI je nasledio DVI, dodao HDCP i naravno prenos zvuka.

Ako ti namera nije da gledaš prave Blu-ray filmove na PC-u onda sve zaborvi pošto ti HDMI neće dati ništa bolju sliku od dosadašnjeg DVI-a.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs