Jednostavno je u podesavanjima(desni klik na desktop,personalize,display settings) nestala rezolucija 1680x1050,koja je inace maximalna rezolucija za monitor od 22 inca... Sada stoji na slajderu 1600x1200 i ne posttoji sansa da se slajder podesi na vecu rezoluciju,jednostavno nema one crtice koja oznacava 1680x1050 rezoluciju. Drajveri stavljani noviji,stariji,uvek isto!!!OS je Vista Ultimate,5000+,2gb ram 3870 512mb,msi k9n neo v2,Asus vw220d. Ima li neko neku ideju?
Ok, drajveri noviji za grafičku, al stavi ti ponovo drajvere za monitor. Ili samo polupaj postojeće ako ih već imaš instalirane. Dakle, reinstall. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Jer si verovatno reinstalirao ili uninstalirao drajvere za graficku kartu, elem nadji CD sa drajverom za monitor i pokusaj ponovo. U pitanju je inf fajl u kojem su upisan max frekvencije i rezolucije monitora, makar tako ide sa CRTanim filmovima (CRT monitorima). Ajd u zdravlje i javi sta si uradio.
Drajveri za monitor nisu ni instalirani,Vista je sve prepoznala odmah po ukljucenju monitora,a sve je radilo na 1680x1050 zadnjih par meseci,jednostavno se preko noci izgubila rezolucija...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Ok, drajveri noviji za grafičku, al stavi ti ponovo drajvere za monitor. Ili samo polupaj postojeće ako ih već imaš instalirane. Dakle, reinstall :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
system restore nije pomogao. Vratio sam ga na poslednji scheduled task(juce u 13h) i opet nema rezultata. Inace juce u 13h je sve radilo normalno na rezoluciji 1680x1050. Drajver ne mogu da nadjem na netu nigde.
Stoji GENERIC NON PNP MONITOR ON ATI RADEON HD 3800SERIES! Nista kaceno drndano...ugasen monitor sa rezolucijom 1680x1050,kad je sledeci put upaljen,rezolucija na desktopu je bila 800x600,znaci pomerila se sama,ja pokusam da je u podesavanjima vratim na 1680x1050 kad ono ne postoji na slajderu ta rezolucija zadnja stavka je 1600x1200!!!
:: Šta ti piše u display settings: ????? on GRAFIČKA KARTIC :: :: Da li ti stoji Generic PnP monitor ili nešto drugo, Multiple monitors ili ...
Svuda stoji Generic PnP Monitor (kod tebe je NON PnP) probaj u device manageru uninstall monitora, pa probaj da ga ponovo dodaš. Ili probaj da ručno promeniš u Generic PnP monitor.
Pa nema nigde drajvera na netu,cak ni uz ovaj monitor u originalnoj kutiji nije bio cd sa drajverima...
@mighty-probao sam da reinstaliran drajver za monitor(onaj je microsoft-ov iz 2006-e godine) i opet ista prica,kako restartujem komp,tako se opet pojavi NON generic......... Izgleda da je obaranje sistema neizbezno...
:: Nadji drajver za monitor i resices problem :: :: ::
Jesi probao ono uputstvo za dodavanje rezolucije ? Ko zna dal će reinstall sistema da pomogne, ja bi probao sve moguće pre toga. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
da budem iskren,ne kopa mi se po registrima,ma reinstal sistema je 5 minuta posla,jer imam Acronis backup uradjen,i to sa svim potrebnim programima,drajverima i kompletno podesenim kompom,to mi garant resava problem,ali jedino su igre problem,moram da trazim sejvove da ih sacuvam,pa kad odradim Acronis i instaliram opet igre da prebacim sejvove i nastavim gde sam stao... hvala svima...
:: :: Jesi probao ono uputstvo za dodavanje rezolucije :: Ko zna dal će reinstall sistema da pomogne, ja bi probao sve moguće pre toga :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: da budem iskren,ne kopa mi se po registrima,ma reinstal sistema je 5 minuta posla,jer imam Acronis backup uradjen,i to sa svim potrebnim programima,drajverima i kompletno podesenim kompom,to mi garant resava problem,ali jedino su igre problem,moram da trazim sejvove da ih sacuvam,pa kad odradim Acronis i instaliram opet igre da prebacim sejvove i nastavim gde sam stao... hvala svima.. :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Jesi probao ono uputstvo za dodavanje rezolucije :: :: Ko zna dal će reinstall sistema da pomogne, ja bi probao sve moguće pre toga :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Kako,pa samo procitaj malo bolje moj prvi post,tu sam lepo napisao da sam to prvo odradio,stavljao drajvere graficke,nove,stare,ma sve cistio driver sweeperom....i opet isto...
:: :: :: :: :: da budem iskren,ne kopa mi se po registrima,ma reinstal sistema je 5 minuta posla,jer imam Acronis backup uradjen,i to sa svim potrebnim programima,drajverima i kompletno podesenim kompom,to mi garant resava problem,ali jedino su igre problem,moram da trazim sejvove da ih sacuvam,pa kad odradim Acronis i instaliram opet igre da prebacim sejvove i nastavim gde sam stao... hvala svima.. :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Jesi probao ono uputstvo za dodavanje rezolucije :: :: :: Ko zna dal će reinstall sistema da pomogne, ja bi probao sve moguće pre toga :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: Ne vidim da si uradio reinstalaciju Grafičke...?!
Pokusaj, display settings/advanced settings/monitor i tu ako je checkirano ucheckiraj Hide modes that this monitor can not display, meni kada je to uchekirano mogu da biram 1920X1080 iako mi monitor podrzava 1280X1024, ima i ponudjena 1680X1050, mozda tako dospes do nje.
Pozdrav!
:: Kako,pa samo procitaj malo bolje moj prvi post,tu sam lepo napisao da sam to prvo odradio,stavljao drajvere graficke,nove,stare,ma sve cistio driver sweeperom....i opet isto... :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da budem iskren,ne kopa mi se po registrima,ma reinstal sistema je 5 minuta posla,jer imam Acronis backup uradjen,i to sa svim potrebnim programima,drajverima i kompletno podesenim kompom,to mi garant resava problem,ali jedino su igre problem,moram da trazim sejvove da ih sacuvam,pa kad odradim Acronis i instaliram opet igre da prebacim sejvove i nastavim gde sam stao... hvala svima.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jesi probao ono uputstvo za dodavanje rezolucije :: :: :: :: Ko zna dal će reinstall sistema da pomogne, ja bi probao sve moguće pre toga :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ne vidim da si uradio reinstalaciju Grafičke...?!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.