CrossFire 2x4850 - Pitanje za BAX-a i ostale naravno!!!
STRANA 1 OD 2
pufi
CrossFire 2x4850 - Pitanje za BAX-a i ostale naravno!!!
23.06.2009. 19:13
T18245
status: user broj poruka: 2196
Kupio sam danas ove dve GAINWARD 4850 po 7200 Dinara,nije nikakva prevara,sve ok,tako da cu ovu moju ASUS TOP da prodam,a sto se tice kartica one rade extra u Crossfire-u,ne mogu da se klokuju dalje od 675MHz/2100MHz,tu je kraj u podesavanjima,izuzetno su hladne i kad su klokovane i kad su u full loadu,ova jedna mi se malo vise greje jer je ona prva u gornjem slotu tako da ima manji protok vazduha od ove dole,inace GTA IV rastura, MAX 72 frejma,a ne pada ispod 44,sva podesavanja su na maximum.
@BAX koliko ti imas poena u 3D Marku O6 sa tvojim Q6600 kad ga OC-ujes na 3.6 i sa 4850X2,ili imas neki drugi procesor ne znam,u svakom slucaju koliko imas poena?
Re: CrossFire 2x4850 - Pitanje za BAX-a i ostale naravno!!!
23.06.2009. 19:16
status: user broj poruka: 12057
Da, opet sam uzeo Q6600 (polovan ) jer mi jedan bacio kašiku. Imam ravno 19.000, kartica na default-u.
Tvoj CPU je malo brži, malo veći takt GPU-a i VRAM-a i to je to. Moja ima šatro 1GB, al to je 2 x 512 MB što nije isto naravno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: @BAX koliko ti imas poena u 3D Marku O6 sa tvojim Q6600 kad ga OC-ujes na 3.6 i sa 4850X2,ili imas neki drugi procesor ne znam,u svakom slucaju koliko imas poena :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.pn :: ::
Re: CrossFire 2x4850 - Pitanje za BAX-a i ostale naravno!!!
23.06.2009. 19:32
status: user broj poruka: 18472
Pufi jel ti slider na 675 udara do kraja iz ATI overdrive?Znaci treba da modujes bios,samo da pomeris vrednosti koje dozvoljavaju veci raspon za OC iz Overdrive-a..Prosto je..
I Want to believe - The truth is out there
:: sto se tice kartica one rade extra u Crossfire-u,ne mogu da se klokuju dalje od 675MHz/2100MHz,tu je kraj u podesavanjim ::
Ne treba ti da flashujes karte na OC frekfencije vec samo da pomeris raspon za oc.Ako ti je sad maximalno 675 Mhz stavis npr na 800 Mhz a OC-ujes dokle ti karte mogu da idu.. Kod mene je recimo na 850 Mhz a fabricki je podeseno na 790 Mhz.ATI 4870..Kartice idu do 835 Mhz..
I Want to believe - The truth is out there
:: :: CATALYST mi ne dozvoljava dalje od 675,a sada ako me ne bude mrzelo,modovacu na 730 sa 2175 to su proverene frekfencije koje sigurno rade!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
Ne treba ti nikakvo modovanje BIOS-a nego RivaTuner 2.24. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
U sustini nisam lose uradio prijemni,imam par grescica koje ce mi oduzeti poene,ali sta je tu je.Nadam se pozitivnom rezultatu.
The Way It`s Meant To Be Played
:: @eseses kako si ti uradio prijemni,nista ne pricas,igram euro truck simulator na volanu,extra j :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
@BAX ima ja RIVU TUNER 2.24 i u njoj mogu da narokam dokle ocu ali problem je sto mogu samo primarnu kartu to jest kartu na kojoj mi je monitor,drugu kartu ne mogu!!
Mogu oba GPU-a, zaboravio sam tacno. Vidi na netu. Tamo kod plusica/plugin-a ili gde vec bese imas da selektujes to.
:: @BAX ima ja RIVU TUNER 2.24 i u njoj mogu da narokam dokle ocu ali problem je sto mogu samo primarnu kartu to jest kartu na kojoj mi je monitor,drugu kartu ne mogu! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
Ja sam overklokovao moj 4850 X2, moći ćeš i ti. Znači svaki adapter posebno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sve je to ok kad su u pitanju x2 kartice ucelo,ovo je drugacije,ja ne mogu GPU2 da kloknem jer nema te opcije mogu samo da kloknem prvi ali cu probati da kloknem prvi GPU pa onda da ugasim makinu i postavim monitor na drugu i drugu kloknem,probacu,valjda ce zapamtiti podesavanja!!!
Morao bi da imaš na listi dve kartice. Još više logike ima za dve kartice nego za jednu X2. Traži target adapter.
Još od verzije 2.2: Seriously redesigned hardware access layer provides drastically improved multi-GPU support. Now RivaTuner no longer uses single device selection ideology and supports simultaneous access to multiple physical display devices or GPUs in the most popular and frequently used modules, such as hardware monitoring module, profile launcher and task scheduler.
Okači screenshot RivaTunera da vidimo o čemu se radi i gde su dva adaptera. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Sve je to ok kad su u pitanju x2 kartice ucelo,ovo je drugacije,ja ne mogu GPU2 da kloknem jer nema te opcije mogu samo da kloknem prvi ali cu probati da kloknem prvi GPU pa onda da ugasim makinu i postavim monitor na drugu i drugu kloknem,probacu,valjda ce zapamtiti podesavanja!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
Re: Re: CrossFire 2x4850 - Pitanje za BAX-a i ostale naravno!!!
23.06.2009. 23:11
status: user broj poruka: 7769
Leba ti kako si uspeo da ga nateras da razduzi escajg kad je manje vise poznato da je to jako tesko uraditi sem u ekstremnim slucajevima... + koliko je kostao taj polovni q6600.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Da, opet sam uzeo Q6600 (polovan ) jer mi jedan bacio kašiku :: Imam ravno 19.000, kartica na default-u :: :: Tvoj CPU je malo brži, malo veći takt GPU-a i VRAM-a i to je to. Moja ima šatro 1GB, al to je 2 x 512 MB što nije isto naravno :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: @BAX koliko ti imas poena u 3D Marku O6 sa tvojim Q6600 kad ga OC-ujes na 3.6 i sa 4850X2,ili imas neki drugi procesor ne znam,u svakom slucaju koliko imas poena :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.pn :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.