Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Oficijelna tema za DX11 graficke karte
STRANA 1 OD 1
gile23 Oficijelna tema za DX11 graficke karte 23.06.2009. 17:41 T18241

status: user
broj poruka: 9121
Ovako kako ne bi svaki cas postavljali teme tipa 5870 izlazi za 10 dana imace takve i takve performanse ili GT300 izlazi pocetkom 2010. godine, sve lepo ovde postujete. Imam nekoliko pitanja, u vezi ATI 5xxx serije, koliko ce struje trositi, koliko ce se vise grejati i koliko ce imati bolje performanse recimo ATI5870 u odnosu na ATI4870, i ako se zna koja ce cena biti. Unapred zahvalan.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed A ko moze o tome SADA da ima pojma? 23.06.2009. 18:15 #123302

broj poruka: 10999

Pouzdano se zna da ATi trosi kao mini topionica aluminijuma. Zna se i da jos ni u planu nisu ozbiljne igre koje bi zahtevale DX11.

Znaci obrni-okreni, upravo ono sto bi ti hteo da izbegnes (navodno) - pusta nagadjanja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Pouzdano se zna... 23.06.2009. 22:51 #123380

broj poruka: 1509
Da ti kenj*s kao foka decko...

Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem...

SONY VAIO VGN-FW285J

skar Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 08:39 #123452

broj poruka: 3992
pa da ATI trosi ko rusko vozilo...samo se pitam 2x4770 trose manje struje od 9800gtx+...
@NMY
slazem se s`tobom
@tortojed
potpuno si u pravu,kako neko da zna koliko trosi graficka kad jos nije izasla...mene samo zanima da li ce biti 55nm ili 40nm
rad je od coveka napravio majmuna

:: Da ti kenj*s kao foka decko..
::
:: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: SONY VAIO VGN-FW285
Dachman Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 09:11 #123456

broj poruka: 630
Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna` .

:: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Tortojed ne vredi se opirati 24.06.2009. 09:14 #123457

broj poruka: 7723
Imace Ati uskoro najbrzu kartu.

http://xtreview.com/addcomment-id-9260-view-AMD-will-present-a-super-Dx-110-card.html

First, the company intends to release the fastest single chip video card. Its speed level will be impressing .

In the second place, passage to DirectX 11 will make the same jump of productivity as in case with passage to DirectX 9.
gile23 Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 10:04 #123461

Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica.

Pozdrav!

:: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: ::
:: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: SONY VAIO VGN-FW285
Dachman Re: Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 10:22 #123466

Ne razumem te sta si ovime hteo da kazes?Ko je spominjao 4850???Sa onim sto sam rekao koja je karta najveci potrosac cak nisam spomenuo ni jedan model i ne znam odakle si izvukao 4850 i X4 940 :S.Ta tvoja je mozda i jedina sto se toliko greje i ne znam uopste zasto je tako i uopste nisam ni mislio na nju.

:: Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica. @Nmy ako ja ne mogu da pricam od 4850 kakva je grafa onda ne pricaj ni ti jer je obojica posedujemo. Necu da se svadjam
:: Pozdrav
:: :: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: :: ::
:: :: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: :: SONY VAIO VGN-FW285
gile23 Re: Re: Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 10:33 #123467

Pomenuo si rernu, i ne desava se ovo samo meni nego jos mnogim ljudima koji imaju istu grafu , a uzimam 5870 ili 5850 cim izadju :).

Pozdrav!

:: Ne razumem te sta si ovime hteo da kazes?Ko je spominjao 4850???Sa onim sto sam rekao koja je karta najveci potrosac cak nisam spomenuo ni jedan model i ne znam odakle si izvukao 4850 i X4 940 :S.Ta tvoja je mozda i jedina sto se toliko greje i ne znam uopste zasto je tako i uopste nisam ni mislio na nju
:: :: Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica. @Nmy ako ja ne mogu da pricam od 4850 kakva je grafa onda ne pricaj ni ti jer je obojica posedujemo. Necu da se svadjam
:: :: Pozdrav
:: :: :: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: :: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: :: :: ::
:: :: :: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285
Dachman Re: Re: Re: Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 10:39 #123468

Ovde na Berzi nisam nikoga video kao ni licno za koje znam da 4850 radi u fullu na 90c a pogotovo preko 100 :(.

:: Pomenuo si rernu, i ne desava se ovo samo meni nego jos mnogim ljudima koji imaju istu grafu , a uzimam 5870 ili 5850 cim izadju :)
:: :: Ne razumem te sta si ovime hteo da kazes?Ko je spominjao 4850???Sa onim sto sam rekao koja je karta najveci potrosac cak nisam spomenuo ni jedan model i ne znam odakle si izvukao 4850 i X4 940 :S.Ta tvoja je mozda i jedina sto se toliko greje i ne znam uopste zasto je tako i uopste nisam ni mislio na nju
:: :: :: Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica. @Nmy ako ja ne mogu da pricam od 4850 kakva je grafa onda ne pricaj ni ti jer je obojica posedujemo. Necu da se svadjam
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: :: :: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285
gile23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 10:49 #123469

Trazis po google i iskocice ti koliko hoces primera :), nasao sam jednoga na benchu.

Pozdrav!

:: Ovde na Berzi nisam nikoga video kao ni licno za koje znam da 4850 radi u fullu na 90c a pogotovo preko 100 :(
:: :: Pomenuo si rernu, i ne desava se ovo samo meni nego jos mnogim ljudima koji imaju istu grafu , a uzimam 5870 ili 5850 cim izadju :)
:: :: :: Ne razumem te sta si ovime hteo da kazes?Ko je spominjao 4850???Sa onim sto sam rekao koja je karta najveci potrosac cak nisam spomenuo ni jedan model i ne znam odakle si izvukao 4850 i X4 940 :S.Ta tvoja je mozda i jedina sto se toliko greje i ne znam uopste zasto je tako i uopste nisam ni mislio na nju
:: :: :: :: Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica. @Nmy ako ja ne mogu da pricam od 4850 kakva je grafa onda ne pricaj ni ti jer je obojica posedujemo. Necu da se svadjam
:: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: :: :: :: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285
skar Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 12:14 #123472

broj poruka: 3992
svaka single slot 4850 sa onim ventilatorcicem se greje ko necitava..jos ako imas kineza od kucista,gde jedva stane...tek onda postane HOT

rad je od coveka napravio majmuna

:: Trazis po google i iskocice ti koliko hoces primera :), nasao sam jednoga na benchu
:: :: Ovde na Berzi nisam nikoga video kao ni licno za koje znam da 4850 radi u fullu na 90c a pogotovo preko 100 :(
:: :: :: Pomenuo si rernu, i ne desava se ovo samo meni nego jos mnogim ljudima koji imaju istu grafu , a uzimam 5870 ili 5850 cim izadju :)
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: Ne razumem te sta si ovime hteo da kazes?Ko je spominjao 4850???Sa onim sto sam rekao koja je karta najveci potrosac cak nisam spomenuo ni jedan model i ne znam odakle si izvukao 4850 i X4 940 :S.Ta tvoja je mozda i jedina sto se toliko greje i ne znam uopste zasto je tako i uopste nisam ni mislio na nju
:: :: :: :: :: Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica. @Nmy ako ja ne mogu da pricam od 4850 kakva je grafa onda ne pricaj ni ti jer je obojica posedujemo. Necu da se svadjam
:: :: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: :: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: :: :: :: :: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: :: :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285
gile23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pouzdano se zna... 24.06.2009. 12:17 #123473

Chieftec kuciste, u pocetku je bila hladna, moram da je ocistim :).

http://www.marketonline.ro/images/products/full/111686/carcasa-chieftec-lbx-01b-b-b-400.jpg

Pozdrav!

:: svaka single slot 4850 sa onim ventilatorcicem se greje ko necitava..jos ako imas kineza od kucista,gde jedva stane...tek onda postane HO
:: rad je od coveka napravio majmuna
:: :: Trazis po google i iskocice ti koliko hoces primera :), nasao sam jednoga na benchu
:: :: :: Ovde na Berzi nisam nikoga video kao ni licno za koje znam da 4850 radi u fullu na 90c a pogotovo preko 100 :(
:: :: :: :: Pomenuo si rernu, i ne desava se ovo samo meni nego jos mnogim ljudima koji imaju istu grafu , a uzimam 5870 ili 5850 cim izadju :)
:: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: Ne razumem te sta si ovime hteo da kazes?Ko je spominjao 4850???Sa onim sto sam rekao koja je karta najveci potrosac cak nisam spomenuo ni jedan model i ne znam odakle si izvukao 4850 i X4 940 :S.Ta tvoja je mozda i jedina sto se toliko greje i ne znam uopste zasto je tako i uopste nisam ni mislio na nju
:: :: :: :: :: :: Ako ti mislis da je 4850 nVidia grafa onda ok, ako mislis da je X4 940 Intelov procesor opet ok. Ako je 4850 najveci potrosac onda je GTX295 trosi kao sijalica. @Nmy ako ja ne mogu da pricam od 4850 kakva je grafa onda ne pricaj ni ti jer je obojica posedujemo. Necu da se svadjam
:: :: :: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: :: :: Apsolutno tacno.Svima su poznati njegovi `objektivni` i sa iskustvom ispraceni komentari cak i ako se uzme u obzir sto sam kaze nikada nije imao ATI niti AMD.Bitno je da zna materiju i poznaje arhitekturu u srz :D :D :D Joj samo da se malo informisao koja karta i dan danas drzi prvo mesto kao najveci potrosac i kao nejveca `rerna`
:: :: :: :: :: :: :: :: Da ti kenj*s kao foka decko..
:: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: :: Tvoji komentari u temama ATI / AMD nisu dobrodosli sa moje strane, a vjerujem da ce se i vecina korisnika sloziti sa tim, naravno da nemam nista protiv da komentarises, ali makar nemoj gluposti da lupas i da se sramotis svojim (ne) znanjem..
:: :: :: :: :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs