Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ASUS 9600GT problem - HITNO
STRANA 1 OD 1
Plamen ASUS 9600GT problem - HITNO 22.06.2009. 15:31 T18212

status: user
broj poruka: 2836
Juce sam instalirao widnows Vistu SP1. Sinoc je dolazio drugar kod mene, i prosuo je slucajno pivo na kuciste. Sve je radilo OK. Danas otvorim ja kuciste i vidim kako je pivo doslo do graficke, tj bilo je i na grafickoj, preko njene memorije do slota. Ocistim ja sve lepo i upalim komp. Instalirao sam 3D Mark06 i testirao. Ja nisam mogo da verujem. Dobio sam samo 6500poena. Zadnji put kad sam testirao pod Vistom imao sam 10 500poena. Mislim da sam mozda ostetio memoriju na grafickoj. Ne znam sta da radim. Da li postoji neki program pomocu kog mogu da vidim da li je memorija u redu? Zagledao sam graficku, i sve je ok. Sta da radim??? Graficka je pod garancijom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 22.06.2009. 15:38 #123006

broj poruka: 9121
Vista bato, samo to je prevelika razlika, jel mozes install ponovo XP pa da vidis koliko ces tamo da dobijes.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Bože moj 22.06.2009. 15:42 #123007

broj poruka: 4163
PA KAKO OČEKUJEŠ DA PIJANA GRAFIKA VOZI 10500. Ostavi je da se otrezni do večeras i videćeš da će raditi normalno kad je trezna. J*bi*a, šit hepns, ali baš.
Šalu na stranu, nema nikakve štete, samo očisti ostatke hmelja sa grafike

Shit happens

Equinoxe Re: 22.06.2009. 15:42 #123008

broj poruka: 12057

Skoro 50% razlike bi moralo da se oseti u igrama, probaj nešto i obavezno usput proveri grejanje. Sumnjam da j nešto oštećeno. Da je VRAM oštećen, video bi mnogo više problema od manjeg skora.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gile23 ... 22.06.2009. 15:45 #123010

broj poruka: 9121
Ja na Visti sa E8400 i 4850 imam 12000 poena, probaj koju igru na Visti, @bax brzi smo te :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 22.06.2009. 16:00 #123011

Instalirao sam sa OCCT, i on mi automatiski zakljucava test GPU i Power supply. Gde je Help pise: OCCT GPU mem test, base on CUDA, which will run a Mem-test like but on your graphis card memory. It is aimed at detecting manufacturing errors on the GPU Mem. Probao sam CS, Warcraft rade isto. E sad Rainbows Six isto radi dobro, mada osecam da secne po neki put. Pustio sam ponovo 3dmark06 i isto dobija 6500poena. Da li moze biti do drajvera? Drajver je 185.85. A ocistio sam graficku sa polumokrom magicnom krpom, ne znam od cega je. Kada sam ocistio i namestio je, upalio sam komp, ali se on nije upalio iz prve, vec se sam jedno 2-3 puta restartovao na pocetku i onda je sve teklo normalno. Sad cu da instaliram josh neku igricu pa javljam. Hvala na brzim odgovorima.
Plamen re,,, 22.06.2009. 17:53 #123039

Instalirao sam i drugi drajver 186.18 i imam isti problem. Da li postoji mogucnost da sam bilo sta ostetio na kartici? Pivo je preslo po sredini kartice, sve do slota. Da li je mozda problem u Visti? Zadnji put kad sam pustio 3dmark06 imao sam 10 500poena na visti.
grobSM .. 22.06.2009. 18:01 #123041

broj poruka: 76
Da je pivo oshtetilo ram kartice ili bilo koju smd komponentu kartice veruj mi ili je nebi upalio ,
ili bi imao vece probleme od pada performansi kartice ( ostavljala bi artifekte , nebi mogao pokrenuti normalno neku 3D aplikaciju etc... ) mada probaj da je izvacis i vidis da nije slucajno pivo otislo malo na PEG slot .. tj U peg slot pa malo gubi spojivost .. mada cisto sumljam...
Panta019 Re: re,,, 22.06.2009. 18:04 #123042

broj poruka: 1583
Ma probaj bre igre pa se javi.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

:: Instalirao sam i drugi drajver 186.18 i imam isti problem. Da li postoji mogucnost da sam bilo sta ostetio na kartici? Pivo je preslo po sredini kartice, sve do slota. Da li je mozda problem u Visti? Zadnji put kad sam pustio 3dmark06 imao sam 10 500poena na visti.
Plamen re... 22.06.2009. 18:16 #123044

Pivo je samo malo otislo PCI Express. Takodje je bilo i na kontaktima kartice, ali i to sam ocistio. Igrice rade super (Warcraft, PES 09, CS) ali Farcry 2 i Rainbows Six kao da imaju manjak FPS-a.
Plamen re 22.06.2009. 19:19 #123051

Izvadio sam ponovo graficku, ocistio je rakijom i vratio. Sad je sve ok, FPS u igrama je skocio za oko 50%, koliko je reko bax. Ljudi hvala puno na odgovorima!!!

NMY @ Plamen : 22.06.2009. 20:07 #123060

broj poruka: 1509
I ti sad mislis da ti je to pametno sto je i rakijicom zalivao...
Pa sta ce tek sada da bude, mislim, sa jednom pivom se oduzela od zivota, a sada joj rakije dao, kuku...

Salu na stranu, dobro je da si sredio i da sve radi kako treba...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Izvadio sam ponovo graficku, ocistio je rakijom i vratio. Sad je sve ok, FPS u igrama je skocio za oko 50%, koliko je reko bax. Ljudi hvala puno na odgovorima!!
::
SkyFire Re: re 22.06.2009. 20:10 #123061

broj poruka: 18472
Hhahahaha.Vidis da ne voli pivo.Trebao si odmah da je zalijes rakijom..Hhahaahahha.

I Want to believe - The truth is out there

:: Izvadio sam ponovo graficku, ocistio je rakijom i vratio. Sad je sve ok, FPS u igrama je skocio za oko 50%, koliko je reko bax. Ljudi hvala puno na odgovorima!!
Plamen re... 22.06.2009. 20:27 #123067

Moguce da vise voli domace.... Tu rakiju je moj deda peko pre 5 godina, i extra je...

Mislim da je bio problem u tome sto je nisam lepo vratio, tj u slotu su bili ostaci stvrdnutog piva, pa sam malo izduvao... a i mozda nisam lepo ocistio karticu od piva... sada je sve u redu.
SkyFire Re: re... 22.06.2009. 20:46 #123074

broj poruka: 18472
Moguce da se nesto slepilo,neka skrama se uhvatila..U buduce bar koristi cist alkohol.Nemoj rakiju.Hehehehe..Ovo prvi put cujem za pijanog 9600GT.Hahahahaha..
Kazes deda pekao?Znaci dobra a?

I Want to believe - The truth is out there

:: Moguce da vise voli domace.... Tu rakiju je moj deda peko pre 5 godina, i extra je..
:: Mislim da je bio problem u tome sto je nisam lepo vratio, tj u slotu su bili ostaci stvrdnutog piva, pa sam malo izduvao... a i mozda nisam lepo ocistio karticu od piva... sada je sve u redu.
Panta019 Re 22.06.2009. 22:09 #123106

broj poruka: 1583
Dobro je da sve dobro zavrsilo.

Znaci za malo da zapevas : I tebe sam sit kafano, da bogda se zapalila, graficka me je ostavila, zbog piva me napustila, sta mi radis Asco, Asco.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

Plamen Evo slike.... 23.06.2009. 12:10 #123221

http://www.imagesforme.com/show.php/556208_DSC06161.jpg

hehe... Ispod toga je kuciste...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs