Odlucio sam da uzmem CM Cool Viva Pro, e sad me zanima koje je rastoajanje kod onih rupica kroz koje se provuku safovi i tako montira kuler, posto je ova moja Gainward 4850 malo specificna :). Unapred zahvalan!
Off: Ako ga negde nađeš, odmah mi dva rezerviši. Ja ga nigde nisam našao....osim na cenovnicima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Nema, zvao pitao, ni oni ni Microsystems. Kad ti MS kaže da ga nema u zemlji, onda ga nema. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Odlucio sam da uzmem CM Cool Viva Pro, e sad me zanima koje je rastoajanje kod onih rupica kroz koje se provuku safovi i tako montira kuler, posto je ova moja Gainward 4850 malo specificna :). Unapred zahvalan :: :: http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=254 :: :: Pozdrav
Ja sam montirao coolvivu pro SE na 4850...
K`o da je pravljen za nju, samo je trip u tome kakva je tvoja ja karta, imas dovoljan broj hladnjaka za memorije, ali nema za naposnki deo...
Jel moze to bez tog testerisanja, posto necu ja da montiram.
Pozdrav!
:: :: :: :: Odlucio sam da uzmem CM Cool Viva Pro, e sad me zanima koje je rastoajanje kod onih rupica kroz koje se provuku safovi i tako montira kuler, posto je ova moja Gainward 4850 malo specificna :). Unapred zahvalan :: :: :: :: http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=254 :: :: :: :: Pozdrav :: :: Ja sam montirao coolvivu pro SE na 4850.. :: :: K`o da je pravljen za nju, samo je trip u tome kakva je tvoja ja karta, imas dovoljan broj hladnjaka za memorije, ali nema za naposnki deo.. :: :: Ako ti je default hladnjak od 4850 kao na ovoj slici http://img.hexus.net/v2/internationalevents/computex2008/pm/radeon3850/DSCF0032-big.jp :: :: moraces da pretesterises taj zadnji deo sa `stapicima` i usrafis ga ponovo na kartu.. :: :: Karta mi nije pralazila 52C zlo jedno kako hladi.. :: :: Ako ima odvojen naponski deo sto cisto sumnjam onda je ok.. :: :: Pazi ako to odradis gubis garanaciju...probaj nesto drugo da zbudzis meni nije bilo problem da petesersiem taj spialter...
Iako na Gigabyte verzijama 4850 ne postoji način da se spusti napon i da se uspori ventilator, nekako mi je logično da onaj priključak paše na karte drugih proizvođača na kojima je moguće kontrolisati ventilator.
Taj zalmann nije los samo ga nema u nijednoj prodavnici, a ovako na neku divdza kupovinu necu da idem, a ako moze ovaj CM bez testerisanja da se namesti uzeo bih njega.
Pozdrav!
:: Možda da nađeš nešto ovako :: :: http://www.ferra.ru/images/210/210461.jp :: http://www.zalman.co.kr/DataFile/product/VF830_b_02.jp :: :: za više od duplo manje para, a možda +5°C više, u odnosu na CoolViva Pro :: :: Npr. pod 6 :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=184545 :: :: Iako na Gigabyte verzijama 4850 ne postoji način da se spusti napon i da se uspori ventilator, nekako mi je logično da onaj priključak paše na karte drugih proizvođača na kojima je moguće kontrolisati ventilator :: :: A 4 šrafa valjda umeš da zavrneš : :: :: Proveri, mislim da može samo da ti koristi :: :: EKSTRA
Ma, nisam zamislio da kupiš hladnjak preko oglasa, nego možeš da odeš do servisa te prodavnice u kojoj si kupio tu svoju kartu, sa papirima, i verovatno, između ostalih karata, u servisu ima i neka Gigabyte 4850ZL koja je riknula a ostao upotrebljiv hladnjak, a ona cena sa oglasa je, pretpostavljam, maksimalna koju ti mogu naplatiti u tom nekom ovlašćenom servisu ili gde si već kupio kartu, sa sve trominutnom montažom, naravno, da ti ``uspešnu`` zamenu upišu na garantni list i boli te q...c, nastavlja se garancija redovno, a temperatura karte 50°C niža, za ~10 eura, ako i toliko, a vrlo verovatno i za 0.
A ako te mrzi da odeš i pitaš, onda je to tvoj problem :)
Otici cu u ponedeljak i pitati coveka verovatno ima, hvala na veomda dobroj ideji, valjda ce moci da mi izbunare neki cooler videcu, javljam sta sam uradio, @Dautovic jel mora to da se testerise :).
Pozdrav!
:: Ma, nisam zamislio da kupiš hladnjak preko oglasa, nego možeš da odeš do servisa te prodavnice u kojoj si kupio tu svoju kartu, sa papirima, i verovatno, između ostalih karata, u servisu ima i neka Gigabyte 4850ZL koja je riknula a ostao upotrebljiv hladnjak, a ona cena sa oglasa je, pretpostavljam, maksimalna koju ti mogu naplatiti u tom nekom ovlašćenom servisu ili gde si već kupio kartu, sa sve trominutnom montažom, naravno, da ti ``uspešnu`` zamenu upišu na garantni list i boli te q...c, nastavlja se garancija redovno, a temperatura karte 50°C niža, za ~10 eura, ako i toliko, a vrlo verovatno i za 0 :: :: A ako te mrzi da odeš i pitaš, onda je to tvoj problem : :: :: EKSTRA
Zašto se ignoriše ThermalTake DuOrb bakarni, pa on odlično radi posao a usput i lepo izgleda. Ja ću sutra da zakačim dva DuOrba na mog Radeona, da još poboljšam hlađenje. Idem sutra da kupim neke odstojnike, jer su potrebne izvesne modifikacije kulera, al baciću shotove. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ne ignorise, rece da je kupio i da nije mogao da ga montira, pa ga je vratio. Inace ja sam na moju karticu taj isti kuler montirao bez problema.
:: :: Zašto se ignoriše ThermalTake DuOrb bakarni, pa on odlično radi posao a usput i lepo izgleda. Ja ću sutra da zakačim dva DuOrba na mog Radeona, da još poboljšam hlađenje. Idem sutra da kupim neke odstojnike, jer su potrebne izvesne modifikacije kulera, al baciću shotove :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
:: :: Zašto se ignoriše ThermalTake DuOrb bakarni, pa on odlično radi posao a usput i lepo izgleda. Ja ću sutra da zakačim dva DuOrba na mog Radeona, da još poboljšam hlađenje. Idem sutra da kupim neke odstojnike, jer su potrebne izvesne modifikacije kulera, al baciću shotove :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Biće, obećavam, danas sam merio dužine šrafova, al Šrafko mi se zatvoirio u 15:00h pa ću sutra na buvljaku da pazarim. DuOrb mods.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ocekujem shotove.po :: :: :: :: :: :: Zašto se ignoriše ThermalTake DuOrb bakarni, pa on odlično radi posao a usput i lepo izgleda. Ja ću sutra da zakačim dva DuOrba na mog Radeona, da još poboljšam hlađenje. Idem sutra da kupim neke odstojnike, jer su potrebne izvesne modifikacije kulera, al baciću shotove :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Ne moze onaj donji deo da uskoci u one srafove, pa mora da se zalemi jedna plocica za donji deo, ili moze da se umesto lemljenja samo srafovi stave kroz tu plocicu i to je to, ali to je ipak modovanje, a izgled Duorb-a je 5+, reci kako si modovao kuler :).
:: :: Biće, obećavam, danas sam merio dužine šrafova, al Šrafko mi se zatvoirio u 15:00h pa ću sutra na buvljaku da pazarim. DuOrb mods... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: ocekujem shotove.po :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zašto se ignoriše ThermalTake DuOrb bakarni, pa on odlično radi posao a usput i lepo izgleda. Ja ću sutra da zakačim dva DuOrba na mog Radeona, da još poboljšam hlađenje. Idem sutra da kupim neke odstojnike, jer su potrebne izvesne modifikacije kulera, al baciću shotove :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pošto su čipovi na X2 preblizu da bi se oba stavila normalno, horizotalno, sami orbovi moraju da se pridignu malo, a to povlači posle određene granice podizanje samog ventilatora u orbu. Drugi orb će tek ludilo da bude, još malo mozgam, al koliko vidim najbolje rešenje je: na na dole pa ukoso.....videćeš sutra. Razmišljam i dal ga ih molexujem ili u nazad u 2-pin rupice, al onda moram da upropastim stare ventilatore.....ima još par nerešenih sitnica.
Nego ovaj tvoj problem meni nije jasan: donji deo ? sa druge strane kartice idu hexagone matice za stezanje, podloške i to je to. A gore idu takođe oni hexagoni odstojnici sa manjeg prečnika kako bi prošli kroz veliko X. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Cekaj ti kazes da ovaj deo na linku ispod se usrafi u jednu plocicu koja se kasnije produzuje i tacno se uglavi u deo na drugoj slici. Ocekujemo screenove kako si to uradio.
:: :: Pošto su čipovi na X2 preblizu da bi se oba stavila normalno, horizotalno, sami orbovi moraju da se pridignu malo, a to povlači posle određene granice podizanje samog ventilatora u orbu. Drugi orb će tek ludilo da bude, još malo mozgam, al koliko vidim najbolje rešenje je: na na dole pa ukoso.....videćeš sutra. Razmišljam i dal ga ih molexujem ili u nazad u 2-pin rupice, al onda moram da upropastim stare ventilatore.....ima još par nerešenih sitnica :: :: Nego ovaj tvoj problem meni nije jasan: donji deo ? sa druge strane kartice idu hexagone matice za stezanje, podloške i to je to. A gore idu takođe oni hexagoni odstojnici sa manjeg prečnika kako bi prošli kroz veliko X :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ne moze onaj donji deo da uskoci u one srafove, pa mora da se zalemi jedna plocica za donji deo, ili moze da se umesto lemljenja samo srafovi stave kroz tu plocicu i to je to, ali to je ipak modovanje, a izgled Duorb-a je 5+, reci kako si modovao kuler :) :: :: :: :: http://uk.thermaltake.eu/product_gallery.aspx?PARENT_CID=C_00000823&id=C_00000824&name=DuOrb&ov=n&ovid=&parent_cp :: :: :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.