Juče sam skinuo ceo rashladni sistem sa ove kartice sa ciljem da promenim pastu na čipu. Kada sam skinuo, video sam da je po memorijskim čipovima polepljena neka vrsta plastike koja liči na gips (kontam da je to za odvođenje toplote), ali je to u baš baš stvrdnutom stanju. Skinem ja to i stavim pastu svuda, vratim sve kako je bilo i skontam da metal od hladnjaka sada jedva dodiruje čipove. Temperatura memorije ide od 65 stepeni u idle, do 75 posle igranja igrice. Ono što me interesuje je: gde mogu da kupim taj materijal i kako se to uopšte stručno zove?
Te hladnjeke mozes da dobijes jedino uz neki bolji kuler,ti hladnjaci se dobijaju u Accelero kulere,a i na vecini kulera bakarni deo pokriva memorijsku selekciju chipova tako da ili da promenis kuler,ali nemoguce da ne nema nikavih hlanjaka na memoriji,koliko ja znam ti hladnjacici treba da su na samo kuleru i da automatski kad ga vratis na grafu poklope memorijske chipove
Umesto da stavis tu zvaka-termiku, nabacii ti slobodno...
15.06.2009. 13:14
status: user broj poruka: 10999
podebeo sloj dobre, elektricki neprovodne paste (Cooler Master-ove, guste, sive) i resio si problem. Ja sam tako uradio sa hladnjakom za north bridge na jednoj Gigabyte-ovoj maticnoj pl. gde je termicki spoj bio obezbedjen slicnom trakom a dva plasticna klina osiguravaju pravilno naleganje hladnjaka na chip. Rezultat: za 7-8 *C hladnije nego sa `originalnim` resenjem.
Tove se termalna traka. ona se sece na velicinu na koja ti odgovara. Ne znam gde imas da kupis ali ja mislim da imam 2 potpuno nove, dobio dam od nekog vise se ne secam. Probaj mozda ima u Gigatronu, ja mislim da ih nisam nigde vidjao ne znam. Termalne trake su obicno za memoriju na grafickim karticama.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.