upravo kupih novu graficku, sav srecan stavih je u komp, i sve bi bilo sjajno da nije sledeceg: Naime na poectku daje mnogo tamnu sliku, prikaze ekran dve sekunde a onda naglo potamni...i tako sve dok se `ne zagreje` odnosno dok ne proradi sama od sebe kako treba. da li se nekom desavalo ovo? kofiguracija je intel c2duo e7300, gigabyte ep35-dsl3, memorija 2gb kingston 800mhz, napajanje lc power 550w. Kad se doticna graficka `razradi` sve radi kako treba, pa me cisto interesuje dal je do nje ili do neceg drugog, jer se to desava odmah po paljenju kompa a ne kad digne sistem, dal da je odmah reklamiram???
Gledaj ovako, imam potpuno istu konfiguraciju, samo imam ASUS 9600Gt. Naime kad ukljucim racunar tamna je slika (2-3sec) dok ne ocita antivirus, msn, i josh par programa i onda dobije osvetljenje. Nije problem do graficke. Udji u nVidia Control Panel `adjust desktop color setting`, tamo imash podesavanja za osvetljenje. Dakle menja osvetljenje slike zato sto mu treba vremena dok ocita nVidia drajver za osvetljenje, u tome je caka. Meni se to desava na Visti dok na XP-u mislim da nije bilo toga.
hvala probacu i sa tim, samo kao sto rekoh meni se to desava po panjelju kompa i to zatamnjivanje traje i oko minut.... posle je sve ok. mislio sam da je to samo prvi put po stavljanju graficke, medjutim to se opet desava ako je graficka duze od sat ne aktivna....onda palim i gasim monitor, jer tako dobijem sliku na sekund ili dva, pa onda opet. sve ukupno oko minut zajebancije.
Ne verujem da je to normalno ponasanje, e sada pitanje je da li je problem u kartici ili mozda u monitoru. Bilo bi dobro da eventualno ako mozes probas sa nekim drugim monitorom cisto da vidis kako ce da se ponasa. Ako se ponasa isto vracaj je nazad.
Skini najnoviji drajver sa neta. Sigurno je do drajvera.
Ovo sa Ati je dobra fora, pa ja koliko znam vece su verovatnoce da sa ATi ima problema nego sa nVidiom. Ovde na forumu ljudi (koji poseduju ATI kartice) se zale kako im izbacuju igrice (Crysis, GTA...)
Zato sto klokuju do besvesti, a te 2 igre hardware stavljaju na granice izdrzljivosti i potrebne su komponente sa stabilnim klokovima...
Imam ATI i problema nemam...nikad ni imao..a imao sam i tu 9600GT PALIT..super karta
:: Skini najnoviji drajver sa neta. Sigurno je do drajvera. :: :: Ovo sa Ati je dobra fora, pa ja koliko znam vece su verovatnoce da sa ATi ima problema nego sa nVidiom. Ovde na forumu ljudi (koji poseduju ATI kartice) se zale kako im izbacuju igrice (Crysis, GTA...)
odvalio pa ost`o ziv...moj 4850..3870 nikad nisu pravile nijedan problem...osim ako ja neuserem nesto... jebela vas nv..
rad je od coveka napravio majmuna
:: Skini najnoviji drajver sa neta. Sigurno je do drajvera. :: :: Ovo sa Ati je dobra fora, pa ja koliko znam vece su verovatnoce da sa ATi ima problema nego sa nVidiom. Ovde na forumu ljudi (koji poseduju ATI kartice) se zale kako im izbacuju igrice (Crysis, GTA...)
Meni se isto desava, kad upalim komp, precesto mi se desava nakon post screena kad udje u windows da dobijem ili svetlo siv ekran ili da jednostavno nema slike ili dodje slika, odmah naglo zatamni pa skroz nestane (slika) isto problem resavam paljenjem i gasenjem monitora 4-5 puta. E sad, to mi se desavalo i na ati3850 pa na Nvidia 6600gt koju sam uzeo da probam jel do grafike ili ne, a sad isto i na ati 4850, pre neki dan sam uzeo i novo napajanje lc power 450w i opet isto, tako da ne optuzujte ni drajvere ni ati ni Nvidiu a bogami ni napajanje sto se tice ovog problema. Odnecu monitor na servis pa cu vas obavestiti ima li rezultata. Pozdrav svima
Imam nvidia karte otkad znam za sebe i nikad nisam imao problema. Jebao vas ati... __________________ Scourge of PCBerza
:: odvalio pa ost`o ziv...moj 4850..3870 nikad nisu pravile nijedan problem...osim ako ja neuserem nesto.. :: jebela vas nv. :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: Skini najnoviji drajver sa neta. Sigurno je do drajvera. :: :: :: :: Ovo sa Ati je dobra fora, pa ja koliko znam vece su verovatnoce da sa ATi ima problema nego sa nVidiom. Ovde na forumu ljudi (koji poseduju ATI kartice) se zale kako im izbacuju igrice (Crysis, GTA...)
Jebte ja to u zivotu nisam ni video to zatamljenje i ucitavanje driver-a.Ucitavanje drivera i crni blic sam samo osetio sad kod ATI karti..Logovanje u sam win traje dugo jos kad se nadoveze hebeni NOD onda ludilo za kidanje zivaca.Kao da imas P3 a ne masinu poslednje generacije itd.. Sad kad se setim imao sam i 9600 GT karticu i nisam video ta zatamnjenja.A da te vase karte nisu felericne malo? Ajde lepo prepeglaj taj driver,ocisti lepo sa driver cleanerom i ubaci nov.Koji driver koristis?V Beta ,neki modifikovan ili whql? Eto i eseses je imao isto 9600 GT ,lepo decko kaze da to nije nikad ni video.. Inace moja 9600 GT je bila MSI OC verzija..
@DmasteRNo1
Nemoj tako da se izrazavas,lepo reci zabole me guza
uzmes sad GTX260 i zavrsis posao... Samo cudno mi je da si imao toliko problema sa 4870, jedno vreme sam cak razmisljao da je uzmem, al bolje sto nisam izgleda...
Inace imao sam i ja 9600GT i nije imala nikakva zatamljenja radila je najnormalnije... To ti nesto nije u redu sigurno...
I meni je cudno da je esses imao toliko problema sa 4870
11.06.2009. 18:36
status: user broj poruka: 7723
Ja nikad problem ,bax .skar .dr master,nmy ,mozda ti je kuciste losije pa se nesto pregrevalo ili nisi stavljao netframework .Stvarno mi je neverovatno ja sam cepao call of duty moder warfare, test drive unlimuited po 3-4 sata nikad problem .
Neznam ni sam kako sam ja imao najvise problema.Sve sam odradio kako treba,ali nece. Karta se nije pregrevala,46c u idlle-u,65c u game mode-u.Znaci,verovatno sam ja veliki baksuz,pa mi nije skoro nijedna igrica radila.Da ne preterujem,Fallout 3 mi nije radio jer je bio los krek,sad sam ga promenio i sljaka.Po mojoj prici,ljudi ce misliti da ATI nevalja uopste,nije tako.Radio mi je Dead Space i Burnout bez problema,ali ostale jok.Ali ja sam takav,da ako mi jedna igrica od njih pet ne radi,u stanju sam da bacim graficku kroz prozor,a da tu igricu odigram na miru.
jedino ono da si baksuz sa ATI ,to i nije velika temp sto si naveo ,desava se kada nije adekvatno hladjenje na ATI oce da se driver sludi ,znaci samo treba obezbediti adekvatno hladjenje,igrao sam i na PS3 konzola za igre Nvidia grafika i tamo se desava ako igras previse sludi se moras da ga palis gasis.
Pazi ima svojih zajednickih karakteristika ..Recimo chipove ne trpe veliku temperaturu i karte ne mogu da rade na def brzini venta..Pregreju se i popijes bsod opusteno.. Desava se i u igrama da se izbaguju ali nisam dozivljavao tako cesto..Jeste da nisam bas probao dosta igara,tek par da ih obrnem ali definitivno sam sakupio veliko iskustvo vezano za sam rad ATI karti tj ATI 4870.. Mogu samo reci,jedna je nVidia..Cekamo neko buduce ,bolje vreme..Otvoren sam za sve solucije..Bas me interesuje kakva ce biti 5xxx serija..
Samo sam jednom popio reset sa 4850, tad je temp bio preko 110 stepeni u Crysis-u (kuler na 100% ne moze da je oladi) ili se prepunila ram memorija, a vise nikad iako je temp u svakoj igri preko 100 stepeni. A jos jedna stvar, ne zavisi logovanje u win do karte nego do harda, kupi jedan SSD disk pa ce 3 puta brze da ti se dize sistem, meni se Vista 3 minuta iako sam 50% servisa pobio preko msconfig-a :). @Eseses mozda je do Netframework-a sto rece obradmi, ali to su sanse veoma male, valjalo bi da tu grafu probas na Visti, moze i W7 ali posto je on jos u beta fazi pa ti mozda napravi neke probleme.
Pozdrav!
:: Pazi ima svojih zajednickih karakteristika ..Recimo chipove ne trpe veliku temperaturu i karte ne mogu da rade na def brzini venta..Pregreju se i popijes bsod opusteno. :: Desava se i u igrama da se izbaguju ali nisam dozivljavao tako cesto..Jeste da nisam bas probao dosta igara,tek par da ih obrnem ali definitivno sam sakupio veliko iskustvo vezano za sam rad ATI karti tj ATI 4870. :: Mogu samo reci,jedna je nVidia..Cekamo neko buduce ,bolje vreme..Otvoren sam za sve solucije..Bas me interesuje kakva ce biti 5xxx serija. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Ne klasicno logovanje vec u samom winu kad udje..Dok iscita driver pa malo blicne crn ekran pa tek onda mozes da raspolazes sa winom.Inace ti zaboravljas da ja imam RAID Veloci Raptor,od toga ne postoji nista brze!
I Want to believe - The truth is out there
:: Samo sam jednom popio reset sa 4850, tad je temp bio preko 110 stepeni u Crysis-u (kuler na 100% ne moze da je oladi) ili se prepunila ram memorija, a vise nikad iako je temp u svakoj igri preko 100 stepeni. A jos jedna stvar, ne zavisi logovanje u win do karte nego do harda, kupi jedan SSD disk pa ce 3 puta brze da ti se dize sistem, meni se Vista 3 minuta iako sam 50% servisa pobio preko msconfig-a :). @Eseses mozda je do Netframework-a sto rece obradmi, ali to su sanse veoma male, valjalo bi da tu grafu probas na Visti, moze i W7 ali posto je on jos u beta fazi pa ti mozda napravi neke probleme :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pazi ima svojih zajednickih karakteristika ..Recimo chipove ne trpe veliku temperaturu i karte ne mogu da rade na def brzini venta..Pregreju se i popijes bsod opusteno. :: :: Desava se i u igrama da se izbaguju ali nisam dozivljavao tako cesto..Jeste da nisam bas probao dosta igara,tek par da ih obrnem ali definitivno sam sakupio veliko iskustvo vezano za sam rad ATI karti tj ATI 4870. :: :: Mogu samo reci,jedna je nVidia..Cekamo neko buduce ,bolje vreme..Otvoren sam za sve solucije..Bas me interesuje kakva ce biti 5xxx serija. :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
SSD raid i I/O drive :), ATI Catalyst u tray-u zauzima kao proces 1.6mb, a sa jos 2 pod procesa 1.7MB, a kada se prikaze zauzima 24MB, za nVidia ne znam, a taj crni ekran se kod mene ne pojavljuje i ti imas anomalije :).
Pozdrav!
:: Ne klasicno logovanje vec u samom winu kad udje..Dok iscita driver pa malo blicne crn ekran pa tek onda mozes da raspolazes sa winom.Inace ti zaboravljas da ja imam RAID Veloci Raptor,od toga ne postoji nista brze :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Samo sam jednom popio reset sa 4850, tad je temp bio preko 110 stepeni u Crysis-u (kuler na 100% ne moze da je oladi) ili se prepunila ram memorija, a vise nikad iako je temp u svakoj igri preko 100 stepeni. A jos jedna stvar, ne zavisi logovanje u win do karte nego do harda, kupi jedan SSD disk pa ce 3 puta brze da ti se dize sistem, meni se Vista 3 minuta iako sam 50% servisa pobio preko msconfig-a :). @Eseses mozda je do Netframework-a sto rece obradmi, ali to su sanse veoma male, valjalo bi da tu grafu probas na Visti, moze i W7 ali posto je on jos u beta fazi pa ti mozda napravi neke probleme :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Pazi ima svojih zajednickih karakteristika ..Recimo chipove ne trpe veliku temperaturu i karte ne mogu da rade na def brzini venta..Pregreju se i popijes bsod opusteno. :: :: :: Desava se i u igrama da se izbaguju ali nisam dozivljavao tako cesto..Jeste da nisam bas probao dosta igara,tek par da ih obrnem ali definitivno sam sakupio veliko iskustvo vezano za sam rad ATI karti tj ATI 4870. :: :: :: Mogu samo reci,jedna je nVidia..Cekamo neko buduce ,bolje vreme..Otvoren sam za sve solucije..Bas me interesuje kakva ce biti 5xxx serija. :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.