Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Stare AGP karte
STRANA 1 OD 1
FAQ Stare AGP karte 02.06.2009. 13:54 T17753

status: user
broj poruka: 532
Kako isproveravati matore graficke adaptere? Da li postoje neki testovi ili neke popularne & karakteristicne igre koje rade na starijem hardveru i koje ili neki demoi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 02.06.2009. 14:11 #118404

broj poruka: 9121
Provrtis 3DMark neki stariji ili 2001 ili 2003.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.06.2009. 14:21 #118408

broj poruka: 12057

Pusti mu da lupuje Aquamark 3.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

FAQ Re: Re: 02.06.2009. 15:10 #118420

Hvala mnogo bax. Nisam za ovo znao. Mozes li mi jos reci gde da nadjem key ili crack za professional ili comerciallicencu kako bi koristio sve funkcije? I jos nesto kako se nosi AM3 sa 3dmark sto se tice kompatabilnosti i stabilnosti sa raznim hardverom? Hvala na pomoci

::
:: Pusti mu da lupuje Aquamark 3
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
SkyFire Re: Re: Re: 02.06.2009. 15:24 #118425

broj poruka: 18472
Kod aqua marka ti i ne treba key jer se po defaultu vec koristi sa postavljenim setovanjima.Inace uopste nije bitno koji je mark u pitanju.Mozes bilo koji da koristis i ako prodje graficka je zdrava.3D Mark 2003 je malo zahtevniji i trebalo bi njega da probas.On drma ceo sistem.Inace imas ti pravih testova za graficke kao sto su Fur Mark,ATI Tool i sl..

I Want to believe - The truth is out there

:: Hvala mnogo bax. Nisam za ovo znao. Mozes li mi jos reci gde da nadjem key ili crack za professional ili comerciallicencu kako bi koristio sve funkcije? I jos nesto kako se nosi AM3 sa 3dmark sto se tice kompatabilnosti i stabilnosti sa raznim hardverom? Hvala na pomoc
:: ::
:: :: Pusti mu da lupuje Aquamark 3
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
gile23 Re: Re: Re: Re: 02.06.2009. 15:26 #118426

broj poruka: 9121
Rekao sam Mark 2001, ako je neka bas stara karta, posto sam ima slucaja da nece neka novija AGP da pokrene 3D 2006.

Pozdrav!

:: Kod aqua marka ti i ne treba key jer se po defaultu vec koristi sa postavljenim setovanjima.Inace uopste nije bitno koji je mark u pitanju.Mozes bilo koji da koristis i ako prodje graficka je zdrava.3D Mark 2003 je malo zahtevniji i trebalo bi njega da probas.On drma ceo sistem.Inace imas ti pravih testova za graficke kao sto su Fur Mark,ATI Tool i sl.
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Hvala mnogo bax. Nisam za ovo znao. Mozes li mi jos reci gde da nadjem key ili crack za professional ili comerciallicencu kako bi koristio sve funkcije? I jos nesto kako se nosi AM3 sa 3dmark sto se tice kompatabilnosti i stabilnosti sa raznim hardverom? Hvala na pomoc
:: :: ::
:: :: :: Pusti mu da lupuje Aquamark 3
:: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.06.2009. 15:26 #118427

broj poruka: 12057

FAQ pogledaj mail.

AM3 je matora drtina, ali nije za podcenjivanje, dobar test DirectX-a 9. Mada kratko traje, lepo zagreje grafičku.

Ovde imaš fix....sa nekim novijim drajverima neće da izbaci rezultat na kraju:
http://www.overclock.net/attachments/downloads/36638d1165471127-aquamark-3-aquamark3.zip
http://www.overclock.net/attachments/downloads/36639d1165471837-aquamark-3-am3-fixed-dll.zip

x64 Patch
http://www.geocities.com/superxpfx/AquaMark3_Vista_X64-Patch.zip
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

dukiduledu testiranje agp grafike... 02.06.2009. 16:04 #118437

broj poruka: 826
testiranje starijih karti je malo zahtevnija i kompleksnija rabota....ne znaci da cak i ako prodje 3d mark da je karta ispravna,isto kao sto ne znaci ni ako ne prodje da je sigurno neispravna....ima tu mnogo drugih stvari koje mogu da ``zezaju``...ali se apsolutno slazem sa bax-om da je am dobar prvi korak ka utvrvrdjivanju ispravnosti karte....samo sto ne znaci da ako restartuje,ili ne prodje test iz nekog drugod razloga da je karta 100% neispravna....npr ja sam bas skoro imao problem gde mi se komp blokirao u pola 3d-marka....i restartovao...a razlog..banalnost....na maticnoj ploci kuler koji hladi cipset se maalko odvojio od od samog cipseta i pregrevao se,i restartovao...i tako dalje,i tako dalje...a inace u ``obicnom`` radu komp je radio besprekorno...i jos nesto...nekei ploce npr,nece da rade sa potpuno ispravnim grafikama,tj ``probirljive``su sto se tice grafike....tu je msi najveci primer...i tako dalje i tako dalje...znaci samo dugo testiranje,i opsezno....to je jedini lek...

FAQ Dobro onda kako? 02.06.2009. 16:42 #118452

Da li postoji jos neki ovakav slican bench koji bi mi pomogao u ovakvim situacijama? Znate kako, meni najvise odgovara da ukljucim nesto tako i da se to samo odradi a nemam vremena da probam mnogo igara. Kako u AM3 da podesim luping koji je bax pomenuo, on meni napravi samo jedan krug i da li postoji key fajl ili patch za pro verziju?

Boemstari Тест 02.06.2009. 23:04 #118584

broj poruka: 75
http://freestone-group.com/video-card-stability-test.htm
Дане

MACHINE Kao sto neko rece 03.06.2009. 13:43 #118679

broj poruka: 5710
ako jedan test padne to nije merilo neispravnosti i obratno!

Referentni sinteticki benchovi koje treba izvrteti na polovnim karticama u zavisnosti od godista +-2 god. su:

Futuremark/MadOnion 3Dmark serijal, AquaMark, CineBench, SpecViewPerf, ATI/nVIDIA DEMO-i, AMD N-bench, Vulpine GLmark, EVA bench, GunMetal 2 Benchmark, FFxi Bench, Artifact Tester, VRAM StressTest, ATTitool, oZone3D serijal, OCCT:GPU, Video Card Stabilty Tester, LightsMark, DroneZmarK, Tirtanium, GLexcess

Ako prodje vise krugova vecinu testova onda je OK...posebno ako je ATI koji ima vise bubica u drajverima nego nVidia a takodje i slabiju podrsku u `vertikali kompatabilnosti`, to ne znaci da su lose...ali vecina software-a je do skora `preferirala` NV, odnedavno sa prvim PCIe serijama ATI grafika se to menja, znaci negde od 2005

Tome bi se mogla dodati po koja referentna igra setovana na max. iz ere kartice...imas GOOGLE za to...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs