Uvek možeš da staviš Accelero S1, oko 30 eura, vidi po oglasima ili naruči iz inostranstva, pošto sumnjam da ga ima u maloprodaji ovde. Ali ne kupuj one ``turbo`` module, nego stavi jedan 12cm ventilator, jer je efikasniji 27 puta od 2 mala prdavca.
Neznam zasto hoces da kupis kuler, ali ako je zbog buke onda ti toplo preporucujem Accelero s1 Ja ga imam i radi 10 puta bolje od aktivnog koje dolazi na karti! temperatura na pasivu ne prelazi 85 sto nije nista za tu karu! A sto kaze covek moze i jedna 12 pride, al o tome cu sada!
Ako kupujes kuler jer se kao pregreva i puca, tj imas black screen cesto, onda poslusaj mene koji je na tezi nacin naucio! Odnesem ja kartu kod prodavca, oni kao istestiraju i sve ok, cak mi i pokazu na benchu... Ja resim da kupim kuler, reko mozda mu vruce u mom kucistu .) Nakacim ga, pustim fur mark, i sa smeskom gledam niske temperature, kad ono puce, trebalo mu vise vremena ali puce! Gledao malo po netu i video neku pricu o defektnim cipovima, tzv, VRM (voltage regulator moduls ili tako nesto)! Stavim ja 12 da duva direkt u njih, i prodje mi fur mark... sad vise nemogu da vratim kartu jer sam skidao kuler, a ni pasivno hladjenje nije bas pasivno, al je ono bar zbog buke dobro!
Idi ti lepo i nabodi im u tom slucaju tu 4850-cu u rektu... ako se prave pametni ti izvuci fur mark, zakon za gpu... poz!
Posedujem isti i zadovoljan sam skoro u potpunosti. Naime hladi odlično (37-38 u idle i do 50 stepeni pri opterećenju, sa svojim kulerom je bilo 60-65/85), tih je, ali ima samo dva kabla, tako da ne može da se reguliše brzina ventilatora softverski. Doduše ja sam to rešio hardverski i nemam problema. Uzeo sam ga u WinWin, a sada košta oko 2400
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve sto kaže.
e pa sad koji model koristis ja sam koristio single slot safire i ta se grejala ko blesava jer joj je onaj ventilator ocajan i mali,kao da su ga napravili cisto da se vidi da je aktivno hladjenje,.... pa je ona lepo ugasila...a dobio sam drugu sa dual slot kulerom...jeste bucan ali neda joj da se razgoropadi.... a ti uzmi taj duorb i cao...ako te je*u u servisu samo reci `inspekcija` pa ces vidis kako ce da te ljube u duoe...mater im prostacku
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.