Evo skoro sam dobio 19k jos malo OC kartice i to je to. Da imam neki q9650 na 4Ghz cenim da bi dobio i malo preko 20k Ili pak kada bi mogao da ovaj PII 940 radi na 4Ghz ali to nema sanse ovo je poslednji stab klok na ovom naponu Linx 3 sata, i ja mislim da su mu ovo granice tu je kraj, naravno za svaki dan.
Pa znas sta.Malo mi opet cudno da karta nece preko sa OC-om.GTX260 bar 730 ima da dohvati ko od sale za GPU a memorija 1250..Nisi ti to dobro nategao siguran sam 100%! Nego jesi video rezove koje sam ti ostavio u tvojoj temi `Evo testa 8800 Ultre kao sto sam i obecao` ?
I Want to believe - The truth is out there
:: Evo skoro sam dobio 19k jos malo OC kartice i to je to :: Da imam neki q9650 na 4Ghz cenim da bi dobio i malo preko 20 :: Ili pak kada bi mogao da ovaj PII 940 radi na 4Ghz ali to nema sanse ovo je poslednji stab klok na ovom naponu Linx 3 sata, i ja mislim da su mu ovo granice tu je kraj, naravno za svaki dan :: :: http://img193.imageshack.us/img193/4382/260gtx1.jp :: :: Eto o tome sam ja govorio sve vreme. INTEL
RE:Pa znas sta.Malo mi opet cudno da karta nece preko sa OC-om
21.05.2009. 02:20
status: user broj poruka: 2929
Ma moze samo sto sam ja namerno samo malo klokovao karticu ne bi li zakljucio kako pvecanje brzine CPU-a utice na nju. Probacu ja 700/2200 recimo trebalo bi da prodje, pa cu videti sta cu da dobijem ocekujem oko 20k. O tom potm Ali kada je kartica na defaultu i recimo imam neki q9650 na 4 mislim da bi dobio 20k bez problema ne bi bilo potrebno da klokujem karticu.
Video sam
Recimo da imam taj tvoj q9650 na 4563 dobio bi preko 20k a da karticu ni ne taknem.
Ne mozes da zakljucis da je nesto stabilno sa prolazom 2 3d marka. Da bi bio siguran da je stabilno ili Linx 3-4 sata ili quad prime 8-12sati. Mada jelinxnajbolji za te stvari, jer ako njega prdje se ce da prodje. Tesko da Deneb moze na 4 na vazduhu jedino ako je neki ludacki primerak. Recimo teoretski kada bi mogao da ohladis PII na -150C radio bi ti stabilno na 4ghz na naponu od 1.4v, Ovo naravno ne moze da se proveri u kucnim uslovima, samo po labaratorijama ili, tecni nitrogen i td. Ovo vec spada u domen naucnog istrazivanja i prevazilazi hobi. Ne znam koliko si o ovome citao ali imas gomilu objasnjenjana internetu, zasto. Da ne ulazimo sada u samu micorarhitekturu Deneb jezgra, ima to svoje zasto. Kraj Agene bio je 3.2Ghz malo bolji primerci 3.3 za svaki dan sa boljim plocama sve preko toga i ako naizgled deluje stabilno ispostavlja se da je nestabilno. Kraj Deneba je negde oko 3.9Ghz mozda malo preko za svaki dan ako je malo bolji primerak i to naravno uz dobre coolere. Lepo je to sto on na 3.8 prolazi Mark ali ako je OC nestabilan to jest ako prjavljuje greske u stress testovim onda kao takav nema smisla. Barem po meni. Mozda bih izvukao 3.9 sa dodatkom napona +200mv. 3.83Ghz je poslednjis stabilan klok na naponu +175mV na to sam mislio kada sam rekao tu je kraj.
Naravo ne svaki. Taj sto je readio na 2.8v i na 6500Mhz ako si to citao je posebni primerak procesora (inzenjersko testiranje) I posle 20min rada od njega nemas nista.
Onda sam ja imao zescu srecu jer sam ubo jedan od extra primeraka,verovatno zato sto sam ih kupio cuim su stigli kod nas,bilo je negde 25 januar,ja znam da ako na zabode posle 2sata igranja GTA IV taj procesor je stabilan,ovaj moje je to uspeo na 3.79GHz !!!
7.127 GHZ nesto o cemu Intel moze da sanja rade CPU i posle postignutog rekorda.Intel ne moze da postigne taj rekord zbog cold bug-a.T.j ne moze da radi na niskim temperaturama.
Prijatelju ja sam spreman da stavimo po 300e na sto. Moze i vise ako hoces. I tesiram svoj OC ponovo. Ako postignem iste rezultate kao sto sam postavio ovde na forumu ja nosim svih 600e. Ako se ispostavi da sam nesto muljao ti nosis svih 600e i moju masinu sa sve Nvidia 260GTX kartom koja je po tebi losija od 4870. Mozda ces tada shvatiti da ja nemam rtazloga da laziram rezultate jer nemam nista od toga.
Znaci ukljucis cpuz i idi na validation ,dobices link na kome se prikazuje tvoj oc ploca itd..kao sto sam ja dao za ovaj AMD OC link na 7.127 Ghz .Ne vazi samo za tebe ovo nego za sve koji salju slike sa OC ,priznaces da postoji mogucnost laziranja ,ja posaljem neciju sliku ili neko drugi ,sa ovime bas verifikujes da si radio sa tom plocom ,sa tom memorijom i sa tim CPU.Ne osporavam tvoj rezultat ,ali on ce po meni tek biti verodostojan sa CPU- Z kao sto svi rade u svetu.
Ako nisi siguran u ono sto govoris nemoj ni da govoris, ja sam ovde po prvi put u svom zivotu okacio neke rezultate koje sam dobio cak nisam ni znao kako te linkove sa slikama da postavim dok nisam pitao bas ovde koji se sajt za to koristi pa mi je rekao NMY ako se ne varam. Da bi svoja iskustva podelio sa drugima koje slicna tema zanima Ako neko lazira rezultate sam je sebe degradirao meni je ovo sve lakrdija kapiras i taj OC i sve te masine, to je jedno veliko njesra u sustini. Lepo je zabaviti se ako te ovakva tema zanima. Ali ja imam mnogo lepse i pametnije stvari u zivotu da radim nego da visim ovde i sa tobom se rasopravljam da li je nesto lazirano ili nije, da li ja znam komade CAD-a ili ne znam. Ako si siguran u to sto govoris neces izgubiti 500e. Dakle ja dokazem nosim 1000e. Ili ti pokazes da su rez lazni i nosis 1000e i moju masinu???
Ja ne znam je si ti stvarno glup ili se pravis da si glup
21.05.2009. 13:47
status: user broj poruka: 7723
znas sta je aplikacija cpu-z ,ukljuci nju i idi na validation ,stavi validan email ,na kome ces dobiti link o tvom OC ,to je verodostojnost.Ovako ko moze da ti poveruje da si radio sa time.Cuvaj te pare trebace ti.
Pozdrav hvala za testove,samo nemoj da gledas 3dmark06 meni se nesvidja bodovanje,nego ako bas imas vremena sto neverujem,uradis benchmark igara,i tu se vidi da li vredi i Intel vs Amd,no dobro AMD jeste konkurentan ali intel je mnogo mocniji kao kompanija a i jesu procesori nesto bolji zato sto imaju bolje tranzistore,i nesto bolju arhitekturu,mada po meni i ovo nije lose seti se prvi phenomi kakvi su bili...
Jedna molba za tebe moze neki link od tog programa za testiranje kako sam procitao linx..... nisam to probao? Ako se kupuje nema veze samo neki link da vidim sta je to.Hvala....
cpu-z i to sto mi govoris o validaciji cu da uradim, prvo mi da vidimo sta cemo mi sa onim sto sam ti ja ponudio???? Evo ja sam resio da ih dam tebi ako opovrgens moje testove i dokazes da su lazni. Mene samo zanima da li ti prihvatas moju ponudu ili ne????? Ako neces reci necu ako hoces reci hocu, samo mi daj neki odgovor. Zaar je to totliko komplikovano????
RE:Jedna molba za tebe moze neki link od tog programa za testiranje kako sam procitao linx..... nisam to probao? Ako se kupuje nema veze samo neki link da vidim sta je to.Hvala.... evo linka. Program je besplatan
Aplikaciju znas da pokrenes ... kad udjes u cpu z imas deo about ,tu imas deo validation stavi samo ispravan email ,cpuz ti salje link i odvesce te odmah na web stranu sa rezultatima ,taj link samo copy paste ovde i to je to.Da ne bi radili sa slikama .....
Hvala tebi na expertskim instrukcijama. Obradmi odgovor na pitanje??????????????????????????????????????? Jel treba da ti prevedem mozda ako ne razumes. Evo jos jednom pitam 1000eura???????????????????? Ja sam mrtav ozbiljan NE SALIM SE. Dakle?????????????????
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.