Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nvidia 8800 gts - softver quadro
STRANA 1 OD 1
metalpirat nvidia 8800 gts - softver quadro 21.05.2009. 01:03 T17519

status: user
broj poruka: 490

Citao sam da su neki ljudi uspeli da otkljucaju karticu i da je softverski pretvore kao da je quadro kartica, i moze da se instaliraju quad drajveri. Koliko sam o tome citao programi za 3D kao sto je MAYA rade bolje i ne pojavljuju se bagovi koji se inace pojavljuju. Znam da nije struktura quad i obicne kartice ista ali da opet quad ne bezi mnogo i da tu postoje neke modifikacije izmedju.

Da li je neko probao ovo da otkljuci i da li se to isplati? Bas me ovo zanima posto dosta koristim 3D programe, pa sta bi se desilo kada bi ovo uradio.

Kako se ova kartica pokazala u OC, da li se isplati? - - - KAKO DA SREDIM DLL file i da aktiviram 3D mark 06? - 0S WIN 7 CR
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Stara tema 21.05.2009. 01:23 #115710

broj poruka: 5710
Ovde je BEmpire postavio neke smernice pa smo flashovali modovan BIOS u kartu i time bukvalno dobili Quadro (manje vise isti je chip) a da pritom izbegnemo RivaTuner-ov nvstrap koji samo u registry ubaci key za drugi drajver, ali taj BIOS je morao biti prepravljen od strane jednog lika sa MAC foruma (AquaMac) imas na sajtu njegovom modove gotove ili zamolis da izmeni tvoj koji sacuvas i posle samo odradis nvflash, mi smo to radili sa 7800, 7900 i 7950 kartama...nisam provalio sta je jos osim ID mape menjano kako bi se ocitao Quadro, i to radi dobro...u D3D su iste performanse dok je OGL otkljucan u full...

vuk125 Jel moze i 260 Gtx da se prepravi u quadro 21.05.2009. 02:01 #115713

broj poruka: 2929
Nekim manevrom.
Za teslu ili qiadro treba izdvjiti ne tako malu sumu novca, mozda moze nesto da se uradi po tom pitanju i sa 260GTX sa njom bi experimentisao. Karta je dovoljno jaka i ako bi se modovala u QUADRo to bi bilo extra.
Odavno ja merkam da kupim taj quadro ali mnogo para bas mnogo za nase pojmove.
MACHINE Za to ne znam 21.05.2009. 02:08 #115715

Znam da moze serija 8xxx a verovatno i 9xxx

Vise detalja a i kontakt

http://www.s155158671.websitehome.co.uk/

imate forum:

http://www.insanelymac.com/forum/

Baza za nv7xxx i imate za BGF 8800, nema veze brand...koji god da se uflesuje za model cipa G80 ili G92 ce raditi...ali je najbolje poslati svoj primerak liku i sacekati izmenjen pa njega riflesovati. Moguce je vrlo lako uz pomoc nvtunera da se dignu i klokovi ali na siguran OC pa da je u ROMu to default...

http://www.s155158671.websitehome.co.uk/nvidia512cardrom.html

A za specificnosti imate covekov mail ili ostavite na forumu molbu...tako smo mi nekada radili, posto ce ti lik reci da treba odraditi softstripping ali NIGDE na netu neces naci kako se odradjuje hash mapiranje preko postojecih ID...registara...ja sam pokusavao i uspevao sam da izmenim model karte prema hex poljima ali ne i tip...

metalpirat sve je ovo dobro 21.05.2009. 02:45 #115718

broj poruka: 490

kakvi su rezultati ovim? Da li stvarno sve radi brze, da li se stvarno sve pokazalo da radi kako treba. Sta kaze 3D mark pole ovog? To sto cu ja da izmenim ime i reg. je ok, mene zanima rezultat. Probaos sam quad karticu i znam sta ona moze da uradi i koliko je kvalitetnija, pa cak i slabija verzija moze da sahrani 295 karticu.
MACHINE Re: sve je ovo dobro 21.05.2009. 02:55 #115719

Citas li sta sam napisao??? D3D je isti, dakle sve sto se tice MS standarda se ne menja. Ubraznje koje postoji postoji u CineBench, SpecViewPerf bateriji testova (simulacije za ACAD, Catia, Vector Graphics, ProEngineer...)...to su Quadro karte koje se oslanjaju na OpenGL extenzije koje se ovim modom otkljucavaju a samim tim i kvalitet i performanse u aplikacijama koje se oslanjaju na ove setove instrukcija/extenzija grafickog procesora...to mozes proveriti pre i posle flasha u OpenGL ExtensionView...3Dmark nece pokazati nikakvo ubrzanje, drajvere posebno skidas za Quadro, mada su oni isti kao i klasicni ForceWare sto se tice DirectX rezima rada

::
:: kakvi su rezultati ovim? Da li stvarno sve radi brze, da li se stvarno sve pokazalo da radi kako treba. Sta kaze 3D mark pole ovog? To sto cu ja da izmenim ime i reg. je ok, mene zanima rezultat. Probaos sam quad karticu i znam sta ona moze da uradi i koliko je kvalitetnija, pa cak i slabija verzija moze da sahrani 295 karticu.
DaSickSyst Re: sve je ovo dobro 21.05.2009. 17:04 #115933

broj poruka: 2909

:: kakvi su rezultati ovim? Da li stvarno sve radi brze, da li se stvarno sve pokazalo da radi kako treba. Sta kaze 3D mark pole ovog? To sto cu ja da izmenim ime i reg. je ok, mene zanima rezultat. Probaos sam quad karticu i znam sta ona moze da uradi i koliko je kvalitetnija, pa cak i slabija verzija moze da sahrani 295 karticu
Ne da neces dobiti ubrzanje u igrama nego ces prepoloviti broj frejmova,a verovatno ti veci deo igara uopste nece raditi....
To je skroz drugacija optimizacija GPUa.Sve sto ti radi sa OpenGLom ce se znatno ubrzati,a na racun toga ce ti se usporiti igre(ili uopste nece raditi),sve danasnje igre rade sa DXom (osim `Microsoft Flight Simulator X`)...Pa ti vidi da li ti se tako nesto isplati.

DaSickSystem
MACHINE Re: Re: sve je ovo dobro 21.05.2009. 17:45 #115941

NIje bas tako...cak sam uspeo instalirati i klasicne drajvere samo je gurnuo dodatne biblioteke za OGL. Ja sam testirao dosta igara kada sa imao 7900GS tj. Quadro FX3500/4500 ekvivalent cini mi se sa Quadro drajverim. Sve igre su podjednako dobro radile sa isitm borjem frejmova, a konzistenciju rezultata pokazali su i svi 3Dmark-ovi od 2001-2006. Dakle, ne stoji tvrdnja, ne bih govorio da nisam probao. A BEmipre je igre isto terao na 7950GT bez problema i bez gubitaka performansi...

:: :: kakvi su rezultati ovim? Da li stvarno sve radi brze, da li se stvarno sve pokazalo da radi kako treba. Sta kaze 3D mark pole ovog? To sto cu ja da izmenim ime i reg. je ok, mene zanima rezultat. Probaos sam quad karticu i znam sta ona moze da uradi i koliko je kvalitetnija, pa cak i slabija verzija moze da sahrani 295 karticu
:: Ne da neces dobiti ubrzanje u igrama nego ces prepoloviti broj frejmova,a verovatno ti veci deo igara uopste nece raditi...
:: To je skroz drugacija optimizacija GPUa.Sve sto ti radi sa OpenGLom ce se znatno ubrzati,a na racun toga ce ti se usporiti igre(ili uopste nece raditi),sve danasnje igre rade sa DXom (osim `Microsoft Flight Simulator X`)...Pa ti vidi da li ti se tako nesto isplati
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: sve je ovo dobro 21.05.2009. 18:49 #115955

:: NIje bas tako...cak sam uspeo instalirati i klasicne drajvere samo je gurnuo dodatne biblioteke za OGL. Ja sam testirao dosta igara kada sa imao 7900GS tj. Quadro FX3500/4500 ekvivalent cini mi se sa Quadro drajverim. Sve igre su podjednako dobro radile sa isitm borjem frejmova, a konzistenciju rezultata pokazali su i svi 3Dmark-ovi od 2001-2006. Dakle, ne stoji tvrdnja, ne bih govorio da nisam probao. A BEmipre je igre isto terao na 7950GT bez problema i bez gubitaka performansi..

Probao sam kod druga pre par meseci sa 8600GTS i nije radio Colin 2005 i STALKER.
HL2 i WOW su izbacivali svakave artifikete,pre toga su radili sasvim normalno...Ove igre su bile instalirane na racunaru pre promene BIOSa...

AutoCAD i MAX primetno bolje rade,MaxwellStudio je pucao mada se u njemu videla najveca razlika u brzini...

Taj drug mi kaze da mu Kriza radi primetno sporije na vecim rezolucijama...Nisam se zanimao igrama,ovo je on testirao kad sam ja otiso.

DaSickSystem
MACHINE ... 21.05.2009. 19:00 #115958

Mozda je imalo probelma sa serijom 8, ali eto, nas dvojica nikakve probleme...a ubrzanje u OGL je nekih 50% od onoga sto sam gorea naveo a sto sam izvrteo kao bateriju testova...

DaSickSyst Re: ... 21.05.2009. 19:19 #115963

:: Mozda je imalo probelma sa serijom 8, ali eto, nas dvojica nikakve probleme...a ubrzanje u OGL je nekih 50% od onoga sto sam gorea naveo a sto sam izvrteo kao bateriju testova..

Moguce...Ljudi koje to zanima hvale gf 6 i 7 kao najbolje/najlakse za modovanje u Quadro.
Gf 6800 si mogao samo promenom drajvera da dobijes bukvalno do 50% ubrzanja u OpenGLu bez promene BIOSa i kako neko rece `religije` karte...To je bila klasicna render karta koja je koristila jedne drajvere za aplikacije i druge za igre...U to vreme je jos uvek bilo OpenGL optimizovanoh igara.

DaSickSystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs