Vrlo dobro poređenje. Odluke bi trebalo da se donose ovim redom:
1. Na osnovu ovog poređenja sa Tome 2. Odnos cene/performansi, dakle isplativosti, kome je bitno 3. Card brand 4. Mogućnosti, opcije 5. Pouzdanost 6. Softverska podrška 7. Potrošnja 8. Toplotna disipacija 9. Količina buke koju pravi hlađenje . . . . . . . 300.000.000.000 Chip Brand _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Nije toliko lose ovo poredjenje sa Tome ali ima jos nekih sitnih detalja koje bi moralo da se isprave..Recimo nema nigde ekvivalent ATI 4850 ,u stvari njega nema uopste nigde.. Koliko vidim ovo uopste nije paralela nvidia vs ati po snazi grafickog procesora vec bas onako kako kaze naslov mada bi moglo da se uporedi i tako..
Ipak ima 4850.Moja greska..Mada recimo trebalo bi da stoji GTX 280, GTX 285 i sa ATI 4870 X2 a stoji prazan prostor.. Jos tu ima nesuglasica i po pitanju same tabele i kod nvidie..
Pa zar ATI 4850 nije u klasi sa nVidia 9800GTX i 9800GTX+ kako i pise u tabeli? mkukic
:: Nije toliko lose ovo poredjenje sa Tome ali ima jos nekih sitnih detalja koje bi moralo da se isprave..Recimo nema nigde ekvivalent ATI 4850 ,u stvari njega nema uopste nigde. :: Koliko vidim ovo uopste nije paralela nvidia vs ati po snazi grafickog procesora vec bas onako kako kaze naslov mada bi moglo da se uporedi i tako. :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Ma jeste ali ja nisam video.Ispravio sam se malo pre..
I Want to believe - The truth is out there
:: Pa zar ATI 4850 nije u klasi sa nVidia 9800GTX i 9800GTX+ kako i pise u tabeli :: mkuki :: :: :: Nije toliko lose ovo poredjenje sa Tome ali ima jos nekih sitnih detalja koje bi moralo da se isprave..Recimo nema nigde ekvivalent ATI 4850 ,u stvari njega nema uopste nigde. :: :: Koliko vidim ovo uopste nije paralela nvidia vs ati po snazi grafickog procesora vec bas onako kako kaze naslov mada bi moglo da se uporedi i tako. :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa gledaj sad NMY.Ispasce da sad nesto z@jeb@vam ali nije tako..Recimo 8800 GTS 512 je stavljen ispod Ultre a recimo brzi je od nje u igrama itd..Pa onda 9800 GX2 nije Boga mi u istoj klasi sa ATI 4870 vec je malo slabiji od GTX280 a nesto malo vise od GTX285..Manje vise..Da sad ne cepidlacim.Realno je nekh 90%..Ima sitnica koje bi mogle da se isprave..
:: Priznajem da sam pomislio da je ovo vec jedna prepirka i svadja, ali je hvala Bogu, nesto sasvim drugacije.. :: :: Najbolje od svega je to sto je ova tabela vrlo realna i od sada predstavlja AKSIOM za mene :: :: Znaci nema dalje, ko god se usprotivi, izvoli pogledaj, pokrij se jorganom i slicno, kao i do sada.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
cena je tu negde, interesuje me koja je tisa u radu?
:: :: Vrlo dobro poređenje. Odluke bi trebalo da se donose ovim redom :: :: 1. Na osnovu ovog poređenja sa Tom :: 2. Odnos cene/performansi, dakle isplativosti, kome je bitn :: 3. Card bran :: 4. Mogućnosti, opcij :: 5. Pouzdanos :: 6. Softverska podršk :: 7. Potrošnj :: 8. Toplotna disipacij :: 9. Količina buke koju pravi hlađenj :: :: :: :: :: :: :: :: 300.000.000.000 Chip Bran :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Gleda se sveobuhvatno, igre (veci broj igara oko 10), 3Dmark i OC.
Pozdrav!
:: Pa gledaj sad NMY.Ispasce da sad nesto z@jeb@vam ali nije tako..Recimo 8800 GTS 512 je stavljen ispod Ultre a recimo brzi je od nje u igrama itd..Pa onda 9800 GX2 nije Boga mi u istoj klasi sa ATI 4870 vec je malo slabiji od GTX280 a nesto malo vise od GTX285..Manje vise..Da sad ne cepidlacim.Realno je nekh 90%..Ima sitnica koje bi mogle da se isprave. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Priznajem da sam pomislio da je ovo vec jedna prepirka i svadja, ali je hvala Bogu, nesto sasvim drugacije.. :: :: :: :: Najbolje od svega je to sto je ova tabela vrlo realna i od sada predstavlja AKSIOM za mene :: :: :: :: Znaci nema dalje, ko god se usprotivi, izvoli pogledaj, pokrij se jorganom i slicno, kao i do sada.. :: :: :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: ::
je 8800GT slabija od 8800GTS? ja imam 8800GT Gigabyte 512MB DDR3 memorije 256bit sa zalman kulerom i mislio sam da sam procitao ovde na forumu da je ona jaca od bilo koje 8800GTS verzije.
Pa i jeste jaca od 8800 GTS (G80) ..Sta te tu sad buni?
:: je 8800GT slabija od 8800GTS? ja imam 8800GT Gigabyte 512MB DDR3 memorije 256bit sa zalman kulerom i mislio sam da sam procitao ovde na forumu da je ona jaca od bilo koje 8800GTS verzije.
Uzeo bi tu Toxic verziju Sapphire Radeona 4870, ali bi dobro proverio jer se u nazivu proizvoda u katalogu ne pominje Toxic, a vrlo je bitno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: e baxs, sta bi prvo odabrao izmedju ovi :: http://www.gigatronshop.com/html/products/show_product/13141/1 :: :: http://www.gigatronshop.com/html/products/show_product/15369/1 :: :: cena je tu negde, interesuje me koja je tisa u radu :: :: :: :: :: :: Vrlo dobro poređenje. Odluke bi trebalo da se donose ovim redom :: :: :: :: 1. Na osnovu ovog poređenja sa Tom :: :: 2. Odnos cene/performansi, dakle isplativosti, kome je bitn :: :: 3. Card bran :: :: 4. Mogućnosti, opcij :: :: 5. Pouzdanos :: :: 6. Softverska podršk :: :: 7. Potrošnj :: :: 8. Toplotna disipacij :: :: 9. Količina buke koju pravi hlađenj :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 300.000.000.000 Chip Bran :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
To sto ti znas u stvari ne znas... Drugo, i da je ta 9800GT (pretpostavljam tvoja) recimo brza od 4830, usiva (izuva, kako hocete) je jeftinija 4770...
E to je vec za smijanja...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: :: :: ok ne znam sve ali znam da je 9800 GT brza od 4830 !!!
ne lupaj da si malo gledao video bi da iako je 40 nm i manje se greje itd svaki cip koji je imao u svom nazivu LE bio krs i golo govno tako je bilo oduvek sa LE CIPOVIMA a g92 iako je stariji ima jaci TEXTURE UNIT od 4770 i zato dzabe ATIJU stream procesori koji ocigledno sluze za pusenje djoke ! NVIDIA RULES
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.