CPU: Phenom II 940 BE @ 3.81Ghz.NB/HTT=2720/2720 RAM:2x2Gb 1088Mhz 5-5-5-15 Evo One MB:DFI LP DK 790GX-M2RS full ATX VGA:Gainward 260GTX Golden Sample 625/1100 Default 3DMark2006 Test(Default) Ukupan score 18520 CPU Score 5802
Kada se kartica malo OC-uje na 650/1150 mada moze jos verovatno ne dobija se nista posebno oko 400 vise ocekivao sam malo preko 19000. Malo cu se poigrati jos pa cu da vidim moze li se dobiti 19000ali to kada budem imao malo vise vremena.
Zakljucak: Cak ni phenomi II ne mogu da se nose sa konkurencijom definitivno su INTEL i nVidia na Tronu. Nemam nijednu 4870 pa da uporedim, ali ipak mislim da je nvidia u realnim aplikacijama brza. Ati je optimizovao drivere da bi dobio bolje rezultate u sintetickim testovima, ali u realnom radu nVIDIA je definitivno brza. Ni phenom 940 II na 3.8Ghz nema snage da izvuce max iz ove kartice koja je najslabija u familiji GTX 2000. Da imam neku intel platformu sa Q6650 oc na 4 mislim da bih dobio oko 20000.
Trebalo bi jos da testiram INTEL pa da vidim, ali milsim da sam u pravu ne moram ni da testiram prosto intel i nvidia su jaci. AMD je svakako odlicna platforma, ima tu i prednossti manje cene. Ali sto se brzine tice kada iskljucimo cenu Intel i Nvidia i to je to.
Za te pare taj AMD je odlican, ali opet kaska za Intelom... Kad se povrate jednog dana i izbace nesto sto realno moze da se poredi, bice ludnica. Za sad ni Phenom II 955 kad se OC-uje na 3.8 nije brzi od Core i7 920 na stock-u... __________________ Scourge of PCBerza
Moraces neki screenshot da okacis za tu tvrdnju, jer nemoguce da imas sa tim phenomom i GTX260 18500 poena, kad ja sa Q9550 na 3.7 GHz i GTX280 na 660/1420 imam 18.300 i CPU 5200 u W7...
Razlika izmedju GTX260 i GTX280 je vidljiva, a 3Dmark06 ima knedlu sa procesorima, tako da bi realno trebalo da imas 15.000 poena... __________________ Scourge of PCBerza
Koji ste qrac napali na 3D Mark 06 kada daje nerealne rezultate ?
Ako vec hocete da radite sinteticke testove, uradite 3D Mark Vantage a ne taj...
@ vuk125 : Sto se tice optimizacije drajvera, nVidia je bolje optimizovana za 3D Mark 06 jer recimo jedna 9800GTX+ daje bolji rezultat nego 4870 sto nema nikakve veze sa stvarnoscu gdje se ustvari bori sa referentnom 4850...
I ja kazem da je bolji od 3D Mark-a 06-ice koji daje veliku prednost nvidia kartama a ta prednost u realnom koristenju grafike tj. igrama uopste ne postoji...
Sto se tice Nehalema, zna se da oni nisu isplativi za igranje nego samo za video obradu, rendering i jos tako nekakve zahtjevne aplikacije, ali i to samo sadmojezgreni Core I7 920, ostali su preskupi...
Pazi,i u Vantage-u je vrlo nerealno i neravnopravno poredjenje izmedju Nvidie i Ati-ja posto poeni iz Cpu Test2 koji inace se boduju na osnovu Phisx-a i ti poeni doprinose ukupnom skoru.I tu nema sta da trazi Ati i nikada nece imati realan skor u odnosu na Nvidiu jer naravno njihove karte ne poseduju Phisx :).
To sto ti spominjes je varanje i zabranjeno je na takmicenjima jer se za mjerenje snage CPU-a koriste paralelna jezgra GPU-a i naravno da bude mnogo veci score, ali to nije CPU score nego CPU+GPU score i zato je zabranjeno...
PhysX se ne koristi pri testiranju sa 3D Mark Vantage testom, tj. ne bi trebao...
Hocu da okacim samo mi reci gde i kako nisam ja to nikada radio za slikanje.Slikao sam ja to sve imam vec jpg slike. Daum reci gde da kacim i kacim pa ces da se uveris. Moguce je da bih ja imao manje na W7 posto sam test radio na Xp-u x86. Ajde kazite pa da okacim rezulat da mogu svi da vide.
Pa ne ma razloga da izmisljam sto bih, mislim to je glupo, ovde smo izmedju ostalog da se ponekada i malo zabavimo. pozz od Vuka. Aj sad moram da radim strljace me sef :)
Okacicu ja i za 8800ultru kada se vratim sa rmbanja
19.05.2009. 10:12
status: user broj poruka: 2929
Ultra dobija na ovoj istoj platformi oko 16400-odlicna kartica. Jos uvek moze vrti sve u full-u naravno dx10 very high i mnogo lepo radi. Bice mi zao kada ode sutra.:(
Re: Okacicu ja i za 8800ultru kada se vratim sa rmbanja
19.05.2009. 14:11
status: user broj poruka: 1475
Sorry al meni to smrdi... Taj GTX jeste 216 sp ali on tako sa phenomom II po mom misljenju ne mere da radi! Razlog i7 @ 4.02GHz i 260GTX 216SP 770/1280MHz dobiju skor 21xxx a Phenom II na 3.8 bez kloka grafe (nema veze sto nisu referentni taktovi sto je gracicka fabricki klokovana) dobije skor 18547! Sto dovodi do zakljucka da PII na 4.1 i zaklanom grafom kao ovde daje slicne rezove kao i7???
Bez ljutnje nije atak na tebe... ali ako gresim nek me ispravi, neko neka mi ukaze gde u mojoj prici fale kockice!
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: Ultra dobija na ovoj istoj platformi oko 16400-odlicna kartica :: Jos uvek moze vrti sve u full-u naravno dx10 very high i mnogo lepo radi. Bice mi zao kada ode sutra.: :: :: ::
Brojke ne lazu, zasto mislis da bih varao???? Nisam toliki pacenik i neznalica da laziram skorove, ovo je sve hobi i ne donosi ama bas nikakv profit, cak i da donosi milim nije poenta ovog foruma da se medjusobno lozimo o lazemo Mislim jel imam ja nesto od toga???? Ako su u BG-u dodji kod mene pa cu da ti pustim pa ces se uveriti. Ja kada nesto kazem stojim iza toga i nista ne pricam na pamet. Proverim prvo 100 puta pre nego sto nesto potvrdim. Nema SKY-a da i on sto prokomentarise. Verovatno ce se pojaviti.
185e za gtx a 145e za safire 4870..... opet je velika cenovna razlika...a u stvarnosti nekih par frejmova.... dodas jos 25e i uzmes 4890 koja brise pod sa tim gtx-om ako ces tako.... a i covek ti kaze da sa jacom masinom...mnogo jacom ima manji skor sto znaci da je to neki fals kod tebe....
ne kazem da je fals... nego mi je jako cudno to...
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: 185e za gtx a 145e za safire 4870.... :: opet je velika cenovna razlika...a u stvarnosti nekih par frejmova... :: dodas jos 25e i uzmes 4890 koja brise pod sa tim gtx-om ako ces tako... :: a i covek ti kaze da sa jacom masinom...mnogo jacom ima manji skor sto znaci da je to neki fals kod tebe... :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: ::
Dodjite obojica kod mene, evo ja sam voljan da se dogovorimo i za vreme i za dan. Pa cu tu pred vama da testiram, znaci nema nikakvih problema. Taman cete razbiti sumnje i shvaiti da nisam sarlatan. popijemo po sok istestiramo. :)))))))) JA zivim u BG-u, ako ste voljni da dodjete ja vas primam kao moje goste, dobro dosli.
:: Dodjite obojica kod mene, evo ja sam voljan da se dogovorimo i za vreme i za dan :: Pa cu tu pred vama da testiram, znaci nema nikakvih problema :: Taman cete razbiti sumnje i shvaiti da nisam sarlatan :: popijemo po sok istestiramo. :))))))) :: JA zivim u BG-u, ako ste voljni da dodjete ja vas primam kao moje goste, dobro dosli :: :: :: :: ::
nemoj misliti da sam ja nesto sad protiv tebe... samo iznosim cinjenice a cinjenica je da do 20000rsd nvidija nema sta da trazi pored atija.... stim je i tvij zakljucak pogresan.... samo ti testiraj ali znaj da ce uvek biti neko da prokomentarise.... pozz i ziv bio..
rad je od coveka napravio majmuna
:: Dodjite obojica kod mene, evo ja sam voljan da se dogovorimo i za vreme i za dan :: Pa cu tu pred vama da testiram, znaci nema nikakvih problema :: Taman cete razbiti sumnje i shvaiti da nisam sarlatan :: popijemo po sok istestiramo. :))))))) :: JA zivim u BG-u, ako ste voljni da dodjete ja vas primam kao moje goste, dobro dosli :: :: :: :: ::
Koji ste bre napali coveka i prestanite vise sa pricama tipa ne isplati se ovo ono.Nije bre covek postavio temu da bi vi njemu solili pamet da uzme ATI vec je postavio vise iz naucnih razloga da se vidi snaga i da se protestira hardvare.
Manite se takodje i suplje price kako je 3D Mark 2006 i Vantage nerealan zbog toga sto se ATI ne snalazi najbolje sa engine-om samog sintetickog testa!3D Mark je najmerodavniji pokazatelj sirove snage kako grafickog procesora tako i celokupne platforme.Svugde u svetu je tako,nisam ja izmislio toplu vodu!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.