Otvorio sam je ocistio alkoholom sve lepo osusilo se stavio pastu sklopio sve lepo vratio ubodem u pci-e i kad upalim komp fan radi na max i ne cuje se ono bip nego crn monitor a kao da radi sve svetli.. okrecfe se fan na max.. :((( sve kontakte sam spojio lepo ne znam , napajanje sve ubodeno..
Koji pametnjakovic ti je rekao da to radis???? Sada su vece sanse da bacis karticu, koja nije ni malo jeftina...
To je komplexna karta i dezasembling je komplikovan i pipav, mala greska poput obicnog ESD, koji se retko javi ali se javi cim Marfi umesa prste dobijes blank screen...sigurno si upucao GPU ili RAMDAC ili nekim kratkim spojem ili statickim elektricitetom ili...
Daj nekom ko se razume da to ponovo razvali i sastivai iznova, kako treba...
Sve sto ima DualSlot haldjenje ne dirajte osim ako dobro znate sta radite i ako vam neko pre toga detaljno ne kaze tehnicki postupak i mere predostroznosti!!!
Za laike je bolja solucija da se poveca broj obrtaja coolera, stvori bolja promaja u kucistu ili doda na poledjinu kartu dodatni cooler (12-14cm) da duva preko cele stampe
Ja sam npr. nvG71 i r580+ terao na 110C bez problema i artefakata
Da je u garanciji sada bi covek imao u kucistu GTX295, odnesi u servis ili daj nekome ko se razume.
Pozdrav!
:: Sto nisi pustio da izgori kad je vec u garanciji? Ako ne budes uspeo da sredis ispade da si bacio 420 evra. Smor :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
e sad na 8pinskom iznad ono metalno mi je puklo kad sam vracao znachi poludeo sam! ne znam sta da radim sve ali bas sve je vraceno kako treba upalim komp i cooler sibne na max radi tako pa se utisa posle pa opet max ... bzvz ne cuje se bip i da da sliku.. :((
Mislite li da ti `serviseri` mozda po malo ne prelistavaju ovaj forum !!!
:: i nosi na reklamaciju. Pravis se lud... kao nece da radi?! : :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
Bas me briga da li preslisavaju ovaj forum i kad vidim ko je danas sve prodavac i serviser povraca mi se , nerviram se sto mi se ovo desilo , bas sam pazljiv bio i lepo sam sve vratio kako treba.. ne cuje se BIP jel moze da je otisla mainboard mozda? rade cooleri sve al kao da je ploca mrtva treba da pisti ili sta vec da je graficka neispravna.. :(
Pa ti ubodi neku drugu ili pak obicnu PCI karticu....pa ako dobijes sliku i POST beep onda je VGA. Ne mora uvek da dobijas zvucno obavestenje ako je kartica u problemu, to se odnosi uglavnom na VRAM
A N G E L
:: Bas me briga da li preslisavaju ovaj forum i kad vidim ko je danas sve prodavac i serviser povraca mi se , nerviram se sto mi se ovo desilo , bas sam pazljiv bio i lepo sam sve vratio kako treba.. ne cuje se BIP jel moze da je otisla mainboard mozda? rade cooleri sve al kao da je ploca mrtva treba da pisti ili sta vec da je graficka neispravna.. :(
polako covece, spusti loptu malkice, mozda nije sve izgubljeno, ja se dosta razumem u te stvari, ako si iz BGa pogledacu ti komp i probati da sredim stvar (naravno besplatno).
:: Bas me briga da li preslisavaju ovaj forum i kad vidim ko je danas sve prodavac i serviser povraca mi se , nerviram se sto mi se ovo desilo , bas sam pazljiv bio i lepo sam sve vratio kako treba.. ne cuje se BIP jel moze da je otisla mainboard mozda? rade cooleri sve al kao da je ploca mrtva treba da pisti ili sta vec da je graficka neispravna.. :(
...on jako brzo isparava i može da napravi štetu. Plastika tanka recimo može da pukne ako je čistiš alkoholom. Jesi povezao onim mostom kartice ?
Jedino ako nisi bio naelektrisam nečime (tkaninom, duksericom...) a prstima si dodirivao samo štampu (naročito tranzistore i memoriju)...... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Isti slucaj....kad sam vadio cpu (amd),i vratio ga bilo samo crn ekran,nema nista,rade kuleri,greje se procesor,kraficka kuler radi,i necuje se bip,necuje se bip da neocitava ram ili cpu kad ih izvadi i upalim komp bez njih,i ja lepo odneo coveku i on sredio i sad radi,jos mi se desavalo sa drugim kompovima da kad na primer sa laptopa stavim hard u komp nece da upali siti simptomi a bez njega oce,isto i sa zvucnom karticom,tako da je moj zakljucak da kad na neki komp koji je radio sa nekim delom npr:nkim hardom,zvucnom,cpu-om i kad se taj deo zameni kompu se desava to.Probaj da izvadis sve i da ponovo skolpis,ili da ako si pre toga stavlja neki deo ili neki deo koji si pre toga imao staviga i upali sa njim.
P.S.To mi se desavalo otprilike 5-6 puta i svaki put sam ovako resio problem,javi cu ti ovo za maticnu sutra kad budem pitao coveka...
:: Isti slucaj....kad sam vadio cpu (amd),i vratio ga bilo samo crn ekran,nema nista,rade kuleri,greje se procesor,kraficka kuler radi,i necuje se bip,necuje se bip da neocitava ram ili cpu kad ih izvadi i upalim komp bez njih,i ja lepo odneo coveku i on sredio i sad radi,jos mi se desavalo sa drugim kompovima da kad na primer sa laptopa stavim hard u komp nece da upali siti simptomi a bez njega oce,isto i sa zvucnom karticom,tako da je moj zakljucak da kad na neki komp koji je radio sa nekim delom npr:nkim hardom,zvucnom,cpu-om i kad se taj deo zameni kompu se desava to.Probaj da izvadis sve i da ponovo skolpis,ili da ako si pre toga stavlja neki deo ili neki deo koji si pre toga imao staviga i upali sa njim :: :: P.S.To mi se desavalo otprilike 5-6 puta i svaki put sam ovako resio problem,javi cu ti ovo za maticnu sutra kad budem pitao coveka..
Ovo sto se tebi desilo uzrokovano je nepravilnim polaganjem CPU-a (verovatno se radilo o procesoru tipa AthlonXP?) - vadjenje CPU-a iz socket-a i njegovo vracanje, pomoglo je da se problem resi. U Gejmerovom slucaju radi se o rastavljanju kucista karte (demontaza haube) da bi se pristupilo GPU-u, i mogucem mehanickom ostecivanju neke zalemljene komponente u blizini GPU-a ili cak njega samoga prilikom odvajanja rashladnog tela od GPU-a. Izvedeni postupak je mnogo komplikovaniji i rizicniji od vadjenja i vracanja CPU-a.
Najverovatnije je fizicko ostecenje. Takve stvari se rade sa jako velikom paznjom, i lagano. Najlakse bi bilo da si odneo kartu u servis i zatrazio drugu, mada iako je dosta ljudi ovde reklo da ti je 93c mnogo, ja ti kazem da to za tu kartu je normalno, jer sam imao 8800GTX koji je u full loadu dostizao 85c, radio je tako godinu ipo dana bez problema, na kraju sam ga prodao... Bezveze su te ljudi izvozali...
U što volim likove `E jesam ti rekao, bolje da nisi, i ko ti je to rekao..` Ti najbolje znaš da li si sposoban da odradiš nešto. Savetovano ti je da uradiš ono što bi ja uradio odmah. Ako posle intervencijne sa pastom stvari ne budu bile bolje, karticu bi smesta vratio. 93+ i čak preko 100 stepeni komponenta neće nikad biti u mom kućištu.
Da si to odnao u servis verovatno bi ti bila zapušena usta sa `Pa jel radi ?` Ili tako nešto. 8 i 9 serija je jako dobro oklopljena, tako da ne verujem da si sam čip oštetio. Čak i ako si alkohol brisao, samo čip, ne verujem da si ga time polupao.
Pogledaj dobro još jedanput da li si sve dobro sklopio, priseti se tačno šta si radio.
Ako kartica i bez fizičkih oštećenja neće da radi, nosi u servis i raci da se kartica nenormalno grejala i jednostavno oandrknula ili samo pandrknula je. Ionako je verovatno defektan primerak bio. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
I da, 8800 serija je 65-nanometarska i 9800 55-nanometarska (sam čip) tako da njehove temperature ne treba porediti. Kada 55 nm čip dostigne i pređe temperature 65nm čipa, nešto nije u redu.
To kao kad bi rekli moj Q9450 se greje kao Q6600, tako da je to OK. Nije, nikako. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Povezao dobro SLI kablic.To je toliko pipljivo kad vracas da samo ako si napravio mali pogresan korak izleti iz dzeka i izgubi kontakt.Da sam na tvom mestu opet bi polako ponovo otvorio kartu ili ti pak zvao nekog ko je sa tim radio (iskreno bi ti pomogao ali nisam iz BG-a) pa sve polako po redu. Nikakva to nije mudrolija,bitno je samo da si pazljiv i da vratis svaki deo na svoje mesto. Nadam se da nisi nista radio na silu i da si obracao paznju gde je svaka zabica. I dalje mislim da ako nisi fizicki kartu slomio ili da nije neki deo otpao da si onda samo nesto lose povezao.. @bax@ Nema sanse da je alkohol uticao na GPU.Nesto drugo je po sredi.
Nisam ni video uživo takvu karticu, kamoli montirao... ali, situacija u kojoj se nalaziš, e, to mi je već poznato. Ja lično, optuživao sam svoje oči i onog ko je smislio tako neku caku za demontažu i montažu, jer se dešavalo i dešavaće se, da misliš da si nešto uradio, video, odradio... a nisi. Gledajući sliku, moja je ocena da primenjeni konektori, pa čak i sama upotreba jednog pci slota, jednostavno `vise o koncu` jer je sve to preteško i težinski nebalansirano. Ko se razume u statiku.. zna da će naizgled krut materijal vremenom da se deformiše, a, ako je još pri tome zagrejan - pregrejan, tim pre. Hoću da kažem kako ono što izgleda da bi trebalo da je u kontaktu, možda nije. Budi nežno grub (to ti je zaštita nas savetodavaca - jer, treba da bude u dobrom kontaktu, a, ne sme da se slomi, pa ovim odgovornost prebacujemo na onog koji prčka) i poslušaj ono što sam negde ovde već pročitao kao savet: ajd` opet iz početka, al` polako..., mrdni, čvrkni izvuci-uvuci i ostali sexovi. Mislim i na stavljanje kartice u slot, to je mnogo češći uzrok srawa i sa jednoslotnim karticama (nažalost, i riknjavanja istih ili ploče matične komada jedan)... pogledaj napojne kablove, da se nije razlabavio ili izvukao krimpovani napojni kablić koij ulazi u konektor, ili su tako labavi - deformisani da pri guranju, bivaju izgurani... tek onda ako sve ovo ne prođe, + čuveni saveti kojih se retko setimo: izvuci iz struje, resetuj.... e, onda je: jebiga. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Znam da je mozda malo glupo,ali mozda pomogne. Izvadi bateriju iz maticne i sacekaj minut-dva.Posle toga je vrati pa probaj opet.Mozda maticna nece da ti prepozna gpu.Nista te ne kosta.
P.S. Po tvojoj prici sve mi se vise cini da ti je otisao 8-pinski prikljucak na gpu.
Ako je on otišao onda ne da nije bio pažljiv nego je radio čekić umesto Philips šrafcigera. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Znam da je mozda malo glupo,ali mozda pomogne :: Izvadi bateriju iz maticne i sacekaj minut-dva.Posle toga je vrati pa probaj opet.Mozda maticna nece da ti prepozna gpu.Nista te ne kosta :: :: P.S. Po tvojoj prici sve mi se vise cini da ti je otisao 8-pinski prikljucak na gpu :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Sta je tu je...ako opet otvori ostace i bez garancije :(
Alkohol ni u kom slucaju nije krivac, ne moze otapati ABS plastiku niti je uciniti krtom to moze samo aceton ili neki drugi ketonski rastvarac, mada je C2H5OH losiji od medicinskog benzina jer nije masni rastvarac posto je polaran. Ovde se uvek radi medicinskim benzinom posto najbolje rastvara masnu pastu a ne ostecuje. E sada sta je on zeznuo unutra na daljinu niko ne moze znati...
:: Sta je tu je...ako opet otvori ostace i bez garancije : :: :: Alkohol ni u kom slucaju nije krivac, ne moze otapati ABS plastiku niti je uciniti krtom to moze samo aceton ili neki drugi ketonski rastvarac, mada je C2H5OH losiji od medicinskog benzina jer nije masni rastvarac posto je polaran. Ovde se uvek radi medicinskim benzinom posto najbolje rastvara masnu pastu a ne ostecuje. E sada sta je on zeznuo unutra na daljinu niko ne moze znati.. :: :: :: A N G E L :: :: ::
...a sve do 100C je fina T, te karte throtle-uju na 120-130 dok Si poluprovodnici trpe 200C. Ako ti je isla na 90C ne znam koji je q*** otvarao. Na jednoj masini koju sam sklapao prijateljima je Sapphire Atomic 3870 (fabricki OC) na 100C full load vec godinu dana a na toj masini se samo igra i sve radi besprekorno. Ja sma na toliko u FurMark i OCCT GPU terao 7900 i X1950 koje su idle nekih 70-80c. Sve to radi. BOlje je dodati ventilator da duva preko stampe ili bolje napraviti vetrnje pravilnim rasporedom coolera nego razmontirati
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.